תכנות + AI
-
אני משתמש ב-vsc + התוסף GitHub Copilot.
האם יש דרך לשכלל את הכתיבה, (אפילו באמצעות תוסף), שאפשר לתת לו משימות מה לתכנת והוא, בהתבססות על הפרוייקט הקיים, יכתוב את הקודים (או יציע הצעות)?
אני מתכוין לבקשות ברמה הגיונית. כגון אם יש לי פרוייקט ב-vue שאני צריך לעדכן קודים גם בקומפוננטים, גם במודולים וכמו"כ getters וכו'. שאבקש ממנו להוסיף שדות מסויימים והוא יודע להציע הצעות על כל המקומות הרלוונטים בפרוייקט, ולא רק ברמת הקובץ הנוכחי.שאלה אחרת: יש לי כעת קובץ js ענק שיש בו באג שיוצר לופ בסיטואציה מסויימת, אבל הקוד נראה תקין ואני לא יודע מה גורם לה. האם יש איזה תוסף שיכול לבדוק כזה דבר בתוכנה?
-
לגבי השאלה האחרת, למדתי שאף AI לא מספיק חכם בשביל דברים כאלה.
ניסיתי את כולם, בסוף גיליתי את הקלט הסורר שגורם לתוכנה לקרוס עם הודעת שגיאה קריפטית ולא הגיונית, מה שאף AI לא ניסה להציע, וזה אחרי שהסברתי להם את הבאג, מתי זה קורה, והבאתי את כל הקטעי קוד הרלוונטים, בסוף כולם נתנו לי את אותה תשובה שהייתה ההשערה הראשונה שלי, אבל לא קשורה להודעת השגיאה בכלל, וכמובן שלא זאת היתה הבעיה.ניסיתי את bard, chatgpt, ruby, cursor, וכולם נכשלו ללא לאות
ד"א, ניסית לעבוד עם cursor? יכול להיות שזה יהיה מספיק טוב עבורך, למעשה לאחרונה הוא כותב לי כל הזמן שהשרתים שלהם עמוסים, אבל כשזה עובד זה מאוד מוצלח לקוד.
-
-
@one1010 כתב בתכנות + AI:
זה רק לכתיבת קוד או שיש גם את כל המעטפת [כמו ויזואל סטודיו וכדו']?
כיום הוא מבוסס על VSCodeium (הבסיס הלא-קנייני של VSCODE, כמו שיש כרומיום שהוא קוד פתוח (ועל בסיסו יצרו את אדג' החדש), לעומת גוגל כרום שהוא קנייני ועם תוספות כגון סנכרון לחשבון גוגל),
אז כן. -
@צדיק-תמים תוך כדי השאלה התקנתי וכבר קיבלתי תשובה בעצמי.
אבל ממש חבל, אם כבר עשו כזה דבר למה לא גמרו את העבודה- שיזהה את השגיאות ואת התגובות מהטרמינל ושלא יהיה צורך להעתיק משם ולכתוב לו מה לעשות עם זהעריכה: יש תוכנה שכן עושה את מה שאני מדבר עליו?