עכבר אלחוטי שמגלגל לבד בכיוון ההפוך
-
@מעמד עוררת את סקרנותי... למרות השם הטוב של לוג'יטק בתחום העכברים, גם אני נתקלתי בבעיה זהה עם דגם אחר של לוג'יטק שהיה של חבר.
התופעה הייתה זהה בדיוק גם אצלו.
אני קצת מכיר איך עובד המנגנון של הגלגלת, ויש שני סוגים עיקריים:- אופטי, שבו יש "חלונות" בהיקף הגלגלת, מצד אחד יש לד, ומהצד השני יש חיישן רגיש לאור, שקולט את ההבהובים שנוצרים בעת הסיבוב. זה המנגנון הנפוץ יותר.
- מגנטי, שבו יש מגנט בגלגלת, וחיישן בצד שקולט את השינוי בשדה המגנטי בעת הסיבוב. זה מנגנון הרבה יותר רגיש לתנועה, ויכול לזהות גם תנועות מורכבות יותר, למשל הטייה של הגלגלת ימינה ושמאלה.
באופן אינטואיטיבי שיערתי שנכנס אבק או לכלוך אחר לתוך המנגנון של הגלגלת, אבל לא היו לי כלים לפתוח את העכבר באותו זמן, אז פשוט נשפתי כמה נשיפות חזקות לחריץ של הגלגלת, והבעיה נעלמה...
אני מאוד סקרן האם זה המקרה גם אצלך, שמא יש עיצוב לקוי בקו היצור שלהם.
-
@OdedDvir כתב בעכבר אלחוטי שמגלגל לבד בכיוון ההפוך:
השם הטוב של לוג'יטק בתחום העכברים
לי יש M720, אני די מאוכזב.
הן בעיות של התנתקות ללא כל הסבר, והן באגים בתוכנה של הלחצנים ובלעדיה אני מפסיד את היתרונות שלו.
לא רוצה להסיט את הנושא, אבל אני מצטרף לאמירה שיש עכברים דפוקים, ושלוגיטק מקבלת שם טוב מהראוי (כי ראיתי באינטרנט שהבעיות שלי הם נחלת רבים).
@מעמד- בדקת עכבר אחד יחד ממש עם העכבר הבעייתי?
- התזוזה לכיוון ההפוך חלקה כגלילה נורמלית או בקפיצות?
מצ"ב מ"מ https://www.makeuseof.com/why-your-mouse-wheel-is-scrolling-the-wrong-way-and-how-to-fix-it/
-
@dovid כתב בעכבר אלחוטי שמגלגל לבד בכיוון ההפוך:
בדקת עכבר אחד יחד ממש עם העכבר הבעייתי?
לא, אבל היו לי עכברים אחרים גם פשוטים וגם של לוג'יטק ולא היה לי את הבעיה הזו
@dovid כתב בעכבר אלחוטי שמגלגל לבד בכיוון ההפוך:
התזוזה לכיוון ההפוך חלקה כגלילה נורמלית או בקפיצות?
נראה לי חלקה, לא שמתיל ב למשהו חריג. רק בגלגול כלפי מטה זה קופץ למעלה
-
@מעמד עוררת את סקרנותי... למרות השם הטוב של לוג'יטק בתחום העכברים, גם אני נתקלתי בבעיה זהה עם דגם אחר של לוג'יטק שהיה של חבר.
התופעה הייתה זהה בדיוק גם אצלו.
אני קצת מכיר איך עובד המנגנון של הגלגלת, ויש שני סוגים עיקריים:- אופטי, שבו יש "חלונות" בהיקף הגלגלת, מצד אחד יש לד, ומהצד השני יש חיישן רגיש לאור, שקולט את ההבהובים שנוצרים בעת הסיבוב. זה המנגנון הנפוץ יותר.
- מגנטי, שבו יש מגנט בגלגלת, וחיישן בצד שקולט את השינוי בשדה המגנטי בעת הסיבוב. זה מנגנון הרבה יותר רגיש לתנועה, ויכול לזהות גם תנועות מורכבות יותר, למשל הטייה של הגלגלת ימינה ושמאלה.
באופן אינטואיטיבי שיערתי שנכנס אבק או לכלוך אחר לתוך המנגנון של הגלגלת, אבל לא היו לי כלים לפתוח את העכבר באותו זמן, אז פשוט נשפתי כמה נשיפות חזקות לחריץ של הגלגלת, והבעיה נעלמה...
אני מאוד סקרן האם זה המקרה גם אצלך, שמא יש עיצוב לקוי בקו היצור שלהם.
לא יודע
-
@מעמד כתב בעכבר אלחוטי שמגלגל לבד בכיוון ההפוך:
@מעמד ניסית לבדוק האם זה לכלוך?
איך לבדוק ?