גיבוי בענן עם גישת FTP
-
שלום וברכה
לצורך גיבוי נתונים כבדים אני זקוק לשרות גיבוי בענן (נפח אחסון כ 1 TB)
בחיפוש שעשיתי חברות שמציעות שרות גיבוי כשהשימוש בו נעשה באמצעות תוכנה ויזואלית המתאימה למערכות הפעלה עם ממשק גרפי
מכיון שפעולת הגיבוי שלי נעשית באופן אוטמטי, אני מחפש שרות של גיבוי שנותן גישה באמצעות FTP (מספיק FTP לבד, אין צורך בממשק ויזואלי)
האם מישהו מכיר משהו טוב להמליץ לי? -
@דאטה-בייס
בהתאם לשאלה הספציפית שלך על FTP,
ממליץ על hetzner
https://www.hetzner.com/storage/storage-box?country=otאם כי יתכן שהייתי בוחר בS3 על חברות אחרות כמו AWS, Cloudflare וכדומה עם התוכנה המדוברת תומכת
-
@aaron
בדקתי את האפשרות של hetzner, אכן נראה חברה אמינה וטובה, וגם יחסית זולה
אני רואה עכשיו שנצטרכת לי גם אפשרות למשוך קבצים משרת אחר באמצעות FTP, כלומר שאני יכנס לשרת הגיבוי, ודרכו אני אגש לשרת מרוחק אחר וימשוך ממנו קבצים לשרת הגיבוי
מאמין שבשביל זה אני צריך שרת סטנדרטי שמותקנת עליו מערכת הפעלה שתומכת ב FTP
מצד שני אני לא מצאתי שרת עם נפח אחסון של 1 TB במחיר שפוי (כי בהכרח מעלים לו גם את שאר המדדים), מאמין שיש דברים כאלו, פשוט לא מצאתי
או שיש פתרון אחר לענייןתודה רבה!
-
@דאטה-בייס כתב בגיבוי בענן עם גישת FTP:
אפשרות למשוך קבצים משרת אחר באמצעות FTP
זה כבר לא מתאים עם המילה "גיבוי" שכתבת בהודעה הפותחת.
זה צורך חד פעמי ה"סנכרון" הזה, או שזה תהליך קבוע? -
@דאטה-בייס
אתה יכול להוסיף שרת קטן של הטזנר כדי לבצע את הפעולה הזאת של הסנכרון.
אם כי מדובר בפתרון לא יעיל בכלל.
בכל סנכרון תצטרך לבצע ריצה על כל הקבצים להוריד ולהעלות אותם, או אפילו רק לבדוק שינוים, מעל FTP זה יהיה איטי להחריד.כדאי שתפרט יותר על הסביבת שרתים שלך ובדיוק מה קיים כרגע ומה התוצאה שאתה מחפש.
נ.ב
הרבה שאלות בפורום נשאלות בצורה של "איך עושים XYZ", עם כל מיני טריקים מזוויעים, הרבה פעמים זה כי השואל חשב על פתרון כלשהו, ולא יודע איך ליישם אותו, אבל אם השואל יפרט את הבעיה עצמה, ולא את הדרך שהוא חשב עליה לפתרון, יתכן שידעו לעזור לו לפתור את הבעיה האמיתית בצורה טובה ונכונה יותר מאשר הפתרון שהשואל חשב עליו -
@aaron
בנוגע לפתרון שהצעת להשתמש בשרת אמצעי, זה אכן כיון שחשבתי עליו, אבל כמו שכתבת - נשמע לי לא תקין בעליל.אני כן משתדל להיות כללי ולהציג את כללות המקרה, ולא להיקבע על דרך פעולה מסויים.
אני אפרט יותר:
יש לי מערכת טלפונית שמכילה מאות אלפי הקלטות, ההקלטות מאוחסנות על שרתים של חברת 'ימות המשיח'.
המערכת הטלפונית בפועל מנוהלת באמצעות שרת פרטי שלי שאני שוכר מחברת HOSTINGER , כאשר בכל כניסה לשלוחה במערכת הטלפונית מתבצעת קריאה לשרת שלי באמצעות API
מדובר על הקלטות בגודל כולל של קרוב ל 1 TB ואני מעוניין לבצע להם גיבוי אישי ולא להסתמך על שרתי ימות המשיח.
ימות המשיח מספקים גישת FTP לשרתים שלהם, אבל אינם מאפשרים גישה מוחלטת להיכנס לשרת שלהם ולדחוף משם קבצים לשרת אחר
לכן האפשרות שחשבתי עליה היא שרת גיבוי שאני יוכל להיכנס עליו ולהריץ פקודה למשוך קבצים מהשרת של ימות המשיחתודה מראש על כל עזרה!
-
אני מעוניין לבצע להם גיבוי אישי ולא להסתמך על שרתי ימות המשיח
המחשב האישי הוא מעולה בתור גיבוי בטחון, והוא גם זול ויעיל.
למה לא? -
@dovid
לא יותר בטוח (מבחינת מחיקה ואובדן חומר) גיבוי בענן?יש לך כבר אחד, את של ימות, הגיבוי הנוסף הוא רק גיבוי, זה לא כל הביצים באותו סל.
דבר נוסף, אני צריך גיבוי יומיומי, אם אני מגבה על מחשב אישי אצטרך חיבור קבוע של המחשב לחשמל ולאינטרנט
ממש לא. תקבע שכל פעם שהמחשב נדלק הוא ימשוך קבצים חדשים מהשרת של ימות (התוכנה שהוזכרה פה duplicaty אמורה לעשות את זה אבל יש כאלו אפילו פשוטות יותר).
-
@דאטה-בייס דיגיטל אושן + אמזון
(זכור לי שאפשר לחבר לטיפות שלהם אחסון של אמזון) -
@A0533057932 כתב בגיבוי בענן עם גישת FTP:
אמזון
אחסון של אמזון יקר יחסית למתחרות
אחסון של טרה באמזון עולה 26 דולר לחודש
ואצל המתחרים 5 דולר.
(ע"פ המחשבון של backblaze)