שאלה בפיזיקה
-
אחרי כל ההתנצלויות שלא פיזיקאי אני ולא בן פזיקאי וכו'
"צפיפות" = היחס של כובד לנפח
כדי שמשהו יצוף על גבי מים הוא חייב צפיפות נמוכה מהמים, אז ברור שהצפיפות של עץ פחות מזה של מים
בד"כ, חומר ספציפי תמיד פחות צפוף במצב נוזלי מאשר במצב מוצק. מים הוא יוצא מן הכלל, כי כידוע קרח צף על פני המים.
אבל אין כלל שאומר שכל נוזל פחות צפוף מכל מוצקהתורמים ל"צפיפות" החומר הם: א) הכובד של האטומים שמרכיבים אותו (ככל שמתקדמים בטבלה המחזורית כך האטומים נהיים יותר כבדים) ב) הצפיפות של המולקולות (= קבוצה של אטומים שמתחברים ביחד) בעצם המדובר.
למרות שאטומי פחמן ושאר המרכיבים של עץ הם יותר כבדים מהאטומים שמרכיבים מים, אבל עץ ביחס למים הוא עצם הרבה הרבה יותר מורכב, יש מבנים נפלאים בכל תא, והתאים מחוברים בצורה מסודרת, לא קשה לדמיין שיש הרבה רווחים בתוך התאים ובינם, מים לעומת הוא פשוט מאוד אוסף של מולוקולות, אין תאים ואין מבנים ולא כלום
עריכה: היה לי טעות, המסה של פחמן 3/4 מהמסה של חמצן, אבל חמצן הוא רק שליש מנפח המים ופחמן הוא חצי הנפח של עץ, אז לכו תעשו חישוב...
אגב, לפעמים עץ יכול לטבוע, לא כל עץ צף
-
@נועההה כספית כמדומני היא הנוזל הכי צפוף, ביחס של 13 למים.
ואילו קלקר למשל קל עד לפי 90 ממים.
אז קוביה מרובעת של מטר על מטר על מטר של קלקר זה 11 קילו בערך, ואותו גודל בדיוק של כספית נוזלית זה 13 טון.
אם מקור הטעות זה מצבי צבירה ביחס לאותו החומר כפי שהציע @chagold אז זה נכון למעט מים כפי שאמר @yossiz.
@yossiz כתבת שיש את גורם האטומים וגורם המולקולות. אז מדוע במימן למשל שיש רק אטום מימן אז המלוקולה מכילה רק אטום, ובכל אופן יש למימן מצב צבירה גזי קל מאוד? -
@dovid אולי לא הובנתי נכון,
הצפיפות של המולקולות
התכוונתי כמה מרווח יש בין מולוקולה למולוקולה
מימן הוא האטום הכי קל ובמצב גז יש הרבה רווח בין מולוקולה למולוקולה, בעצם אין שום חיבור כלל ביניהם והגז מתפשט לכל הכיוונים כמה שהוא יכול (בתוך בלון ה"כמה שהוא יכול" יהיה תלוי בחום הגז שנותן לו יותר אנרגיה להתפשט, ולחץ האויר שמסביב לבלון, והחוזק של החומר של הבלון שעוצרים את ההתפשטות)אגב, אאל"ט גם במימן בד"כ יש מולוקולות שהם חיבור של שני אטומי מימן ביחד
-
@yossiz אני מבין. אני טעיתי בגלל המשפט הזה:
@yossiz כתב בשאלה בפיזיקה:
מים לעומת הוא פשוט מאוד שני אטומים של מימן ואחד של חמצן שביחד מרכיבים מולקולה, אין תאים ואין מבנים ולא כלום
הפשטות של המולקולה הבודדת של מים איננה משפיעה על רווח בין המולקולות, לא ככה?
בקשר למימן הנחתי שאני טועה ב50 אחוז.. אבל הנה אתה הסכמת שזה לא תורם לקלות שלו, אז זה עזר לי לליבון העניין...