קאש בקבצי pdf
-
שלום וברכה
יש לי קבצי pdf שיושבים על שרת ונגישים לציבור.
לעתים אני דורס קובץ ישן ומחליף בקובץ עדכני, מבחינת הגישה לקובץ אין כל שינוי כי הקישור זהה.לאחרונה שמתי לב שבחלק מהמקרים נשמר קאש אצל אנשים של הקובץ הישן, השאלה היא האם יש לי מה לעשות שלא יישמר קאש אצל אנשים.
-
@by6199 אז אני מבין שה"שום טכנולוגיה" זה שרת apache? זה חשוב לדעת באיזה שרת מדובר (תוכנת השרת, למשל apache או nginx)
בעקירון נראה לי שמדובר בהוספת הכותרתno-cache
. זה אמור לגרום לדפדפן לבדוק בכל פעם אם יש שינוי לפני שהוא משתמש בקאשאם אני מבין נכון אז בפלסק יש אפשרות ליכנס להגדרות apache של האתר
וצריך להוסיף לקונפיגרציה את זה:Header set Cache-Control "no-cache"
(לא בדוק ומנוסה, אבל כך הבנתי שצריך לעשות)
-
@yossiz בהגדרות Apache יש את הקוד הזה.
כאן צריך לשנות?# Allow cross-origin add_header Access-Control-Allow-Origin *; # enables Brotli compression brotli on; # NGINX Caching location ~* \.(js|jpg|jpeg|gif|png|css|tgz|gz|rar|bz2|doc|pdf|ppt|tar|wav|bmp|rtf|swf|ico|flv|txt|woff|woff2|svg|webm|ttf|otf|min)$ { etag on; if_modified_since exact; add_header Pragma "public"; add_header Cache-Control "max-age=31536000, public"; } # Block default wpscan user agent if ( $http_user_agent ~* wget|wpscan ) { return 403; } # Block xmlrpc location = /xmlrpc.php { deny all; access_log off; log_not_found off; }
יש גם אפשרות להוסיף כאן?
-
@by6199 כתב בקאש בקבצי pdf:
max-age=31536000
בשורה 12 החלף את המילים
max-age=31536000
ל-no-cache
האם אתה יודע לבדוק אם השינוי באמת חל? בכלי המפתחים בדפדפן תוכל לבדוק איזה כותרות השרת מחזיר, צריך להיות אחד
בשםCache-Control
שכולל בתוכו את הערךno-cache
זה נראה לכאורה שתוכל להוסיף גם בהוראות apache נוספות, אבל אני לא מכיר
-
אני עושה F12 לאן אני עובר משם בשביל לבדוק?
צריך להוריד את ה-PDF כאשר כלי המפתחים פתוחים, ואז הבקשה תופיע כשורה בכרטיסיית network, לחיצה על השורה יגלה לך את הכותרות של הבקשה של הדפדפן והתשובה של השרת
ככה נראה אצלי טעינה של הדף הזה של תחומים (ציינתי את הכותרת הרלוונטי איך זה מוחזר על ידי אתר זה):
ייתכן שאצלך זה ייראה טיפה אחרת כי יש כמה הגדרות שונות לתצוגה זו
-
@yossiz כתב בקאש בקבצי pdf:
אני עושה F12 לאן אני עובר משם בשביל לבדוק?
צריך להוריד את ה-PDF כאשר כלי המפתחים פתוחים, ואז הבקשה תופיע כשורה בכרטיסיית network, לחיצה על השורה יגלה לך את הכותרות של הבקשה של הדפדפן והתשובה של השרת
ככה נראה אצלי טעינה של הדף הזה של תחומים (ציינתי את הכותרת הרלוונטי איך זה מוחזר על ידי אתר זה):
ייתכן שאצלך זה ייראה טיפה אחרת כי יש כמה הגדרות שונות לתצוגה זו
נראה שעבד.
תודה