התייעצות | קניית מחשב לצרכי אקסל מתקדמים
-
שלום לכולם!
אני צריך לקנות מחשב נייח עבור עמדת עבודה לאחד העובדים.
ואשמח לקבל יעוץ לגבי ההשקעה במפרט הטכני.
התקציב בלתי מוגבל (לגמרי) רק ברור שאף אחד לא מחפש להוציא סתם כסף מהכיס..הצרכים של העובד:
הוא משתמש אך ורק בתוכנת אקסל, אבל...- הוא משתמש בכמה טבלאות במקביל (לפעמים 15-20 קבצים פתוחים), עם גליונות של כמה אלפי שורות.
- הטבלאות מכילות נוסחאות חישוב מורכבות.
- כל עמודה מחולקת לצבעים ועיצובים שונים. (ברמה שמשתנה ב"עיצוב מותנה" כל הזמן ומושפעת מביצועי כרטיס המסך)
אשמח לקבל מידע מנסיון,
מה הייתם ממליצים לגבי: המעבד, הזיכרון, לוח אם, כרטיס מסך ושאר ירקות.חשוב לי להדגיש, קנינו לו מחשב לפני 3 חודשים, לקחנו טכנאי ואמרנו לו את הצרכים, והמחשב מדי פעם נתקע לכמה שניות (בקבצים מורכבים) וחוזר. וכן בעת פעולת שמירה המחשב קופא לרגע וחוזר. הזמן של העובד, יקר עשרת מונים ממחשב חדש ולכן אני מתעניין על מוצר שיענה באמת על הצרכים.
תודה רבה!!
-
@מטעמים לפני שאתה רץ לקנות מחשב חדש, הייתי מציע שתבדוק אילו משאבים מתאמצים במקרים שבהם המחשב נתקע, ותנסה לשדרג את הרכיבים הללו.
במחשב בן 3 חודשים, הניחוש הראשון שלי הוא שככל הנראה זה מחסור בנפח הזיכרון הפנימי RAM. במקרה כזה הגדלת נפח הזיכרון היא פיתרון הרבה יותר קל ונוח כלכלית. -
@מטעמים אין לי דרך לדעת האם זה אכן תלוי במשאב הזה, שיערתי שזו הסיבה כי מעבד בן 3 חודשים (שאינו מיושן מידי כמובן) אמור להתמודד עם המשימה. אני עדיין ממליץ לך לבדוק את השטח ולנסות לאתר בדיוק את צוואר הבקבוק.
פתח את מנהל המשאבים על ידי הפקודה ResMon, תן לעובד לעשות את שלו במחשב הקיים, וכשהמחשב יתקע, בדוק את ההיסטוריה של הרכיבים, תראה מי מהם התאמץ, ובו תשקיע את מיטב כספך.