יעוץ לקניית מחשב
-
הי
המחשב שלי התקלקל
ואני עומד לקנות חדש.
אני צריך את המחשב לשימוש ביתי, מייל אינטרנט אופיס,
ורציתי לשאול,
את מי שיש לו כזה מחשב/ או מכיר
מחשב דל ווסטרו 15 דגם 3150,6114
קישור ל ksp
האם זה מחשב מומלץ, האם במחיר הזה 2.5 אפשר להשיג משהו טוב יותר?
בתודהנ.ב. המחשב הקודם שהיה לי לנובו אידיפד 3, היו בו תקלות, והפלסטיקה שלו היתה מזעזעת, כל מכה נשבר משהו אחר...
-
@חראשו כתב ביעוץ לקניית מחשב:
אם יש לך מישהו שיתקין וינדוס אולי עדיף את זה
אציין משהו מנסיוני האישי,
שאני קניתי בעבר Vostro עם לינוקס, והיה בעיה בחיבור לWIFI (היה קורס כל הזמן), וכשפניתי לדל לאחריות הם אמרו שכל עוד המחשב עם ווינדוס הם לא לוקחים אחריות (כל מיני טענות מוזרות על חומרה שמותאמת לתוכנה וכו'), כיוון שהוא נמכר עם לינוקס. ודרשו שאני יעלה לינוקס ubuntu Live - מערכת ההפעלה שאיתה המחשב הגיע, ויוודא שגם שם יש את הבעיה. ולא עזר שום ויכוח.
רק לאחמ"כ הם שלחו טכנאי וכו'.
ככה שלפחות בדל, כן יש עדיפות מסוימת למחשב שמגיע עם ווינדוס, בפרט אם מדובר באדם שלא יודע להתעסק עם מערכות הפעלה וכו'. -
@צדיק-תמים כתב ביעוץ לקניית מחשב:
ככה שלפחות בדל, כן יש עדיפות מסוימת למחשב שמגיע עם ווינדוס.
מנסיוני עם המחשב שלי ומחשבים דומים - בדיוק להפך, מחשב דל הוא המחשב שהכי קל לבצע בו התקנה נקייה (בלי התקנת דרייברים וכו')
@חראשו כתב ביעוץ לקניית מחשב:
כן, הפלסטיקה של vostro טובה
גא"מ
-
@NH-LOCAL כתב ביעוץ לקניית מחשב:
@צדיק-תמים כתב ביעוץ לקניית מחשב:
ככה שלפחות בדל, כן יש עדיפות מסוימת למחשב שמגיע עם ווינדוס.
מנסיוני עם המחשב שלי ומחשבים דומים - בדיוק להפך, מחשב דל הוא המחשב שהכי קל לבצע בו התקנה נקייה (בלי התקנת דרייברים וכו')
לא רלוונטי לגבי מה שכתבתי - לגבי האחריות של החברה, שדווקא נחשבת לטובה אבל אנשים לא מכירים את הנקודה שהבאתי, שמחשב שנמכר עם לינוקס הם מטפלים בו רק אחרי שמוודאים שהבעיה קיימת גם בלינוקס. והתקנה נקיה של ווינדוס גם לא סיפקה אותם.
ציטטת רק את המשפט המסכם, והוצאת אותו מהקשרו. -
@hai
אני משתמש בזה בשביל שימושיים ביתיים וזה ממש מצוין
https://www.amazon.com/-/he/Dell-Chromebook-11-Celeron-1-6GHz/dp/B072JVQR31/ref=psdc_13896617011_t3_B08PVX61Q5
(בזמנו זה היה משלוח בחינם, וזה עלה בסה"כ 240₪, עכשיו עם המשלוח זה עולה בערך 250₪)
התקנתי עליו לינוקס (galliumOS) עם ליברה אופיס וזה רץ חלק לפני תקופה התחלתי להשתמש בו עם windows to go וזה גם עובד חלק. (יש שם רק 16GB זיכרון פנימי, זה לא מספיק כדי להתקין ווינדוס)
.
קח בחשבון שלפעמים המחשב מגיע מחובר לMDM, ואתה צריך להתחבר לאינטרנט פרוץ בשביל שזה יתבטל, אז אם אין לך גישה לא תוכל להתקין לינוקס.מנגד, יכול להיות שתרצה להשתמש במערכת המובנית של chromeOS, אפשר להשתמש בgoogle docs\sheets וכד' כמו באופיס גם שם. אבל בשביל להתחבר למשתמש בפעם הראשונה צריך אינטרנט פרוץ, בגלל שאי אפשר להתקין שם תעודה של נטפרי בחלק הזה של המערכת הפעלה, רק על הדפדפן עצמו אפשר.