וויז לווינדוס - האם זה אפשרי ?
-
יש לי מחשב שמחובר לאינטרנט דרך נט סטיק (סינון נט פרי)
מזהה את המיקום מצויין
האם יש דרך להעלות עליו וויז ?
ניסיתי דרך אמולטור של MEMU אבל האמולטור לא מצליח למצוא את המיקום
יש מישהו שהצליח להריץ וויז בווינדוס בצורה כזו או אחרת ? -
@avi4118132 אולי כדאי לנסות WSA.
-
@avi4118132 כשניסיתי עם WSA של ווינדוס זה זיהה את המיקום מצוין. אך אציין שלא ניסיתי את זה בנסיעה בפועל
עריכה: וויז עם WSA עובד נפלא על פניו
-
@avi4118132 כתב בוויז לווינדוס - האם זה אפשרי ?:
מזהה את המיקום מצויין
@NH-LOCAL כתב בוויז לווינדוס - האם זה אפשרי ?:
זה זיהה את המיקום מצוין
איך באמת?
-
@A0533057932 לא אמרתי שזה לא אמור לזהות, רק שאלתי ״איך?״
חתיכת פלסטיק לא יכול לזהות את המיקום שלו, אין דרך לשאוב מיקום מאוויר, אז איך המחשב יודע את המיקום שלו?(יש לי ניחוש מה התשובה, אבל מעניין אותי אם אחרים יודעים לענות בוודאות, עוד מסקרן אותי למה השאלה לא מסקרנת את כולם... אבל כבר התרגלתי שיש אנשים שמקבלים עובדות על אף שאין בהם שום הגיון... )
-
@A0533057932 ואיך לדעתך המיקום משתנה ברכב שנוסעת אם ה-IP לא משתנה? (או שזה באמת לא עובד?)
איך בכלל ה-IP אמור לתת מיקום מדוייק? (או שזה באמת לא מדוייק? הבנתי מהתשובות הקודמות שזה מספיק מדוייק להיות שימושי)יש תשובה אחת אפשרית, אני רוצה לדעת אם זה באמת התשובה הנכונה
-
@yossiz התשובה הרשמית של גוגל זה ע"פ הIP ותוצאות חיפוש
https://support.google.com/websearch/answer/179386?hl=iw&co=GENIE.Platform%3DDesktop#location-sources
ומייקרוסופט מוסיפה להבנתי שכל מודם סלולרי משדר את מיקומו גם
https://support.microsoft.com/en-us/windows/windows-location-service-and-privacy-3a8eee0a-5b0b-dc07-eede-2a5ca1c49088 -
@A0533057932 האם התשובות שהבאת מיישבים לך את השאלה?
התשובה הרשמית של גוגל זה ע"פ הIP ותוצאות חיפוש
תשובה זו לא עוזרת כלל. כתובת IP לא מדוייק כלל בפרט עם מודם סלולרי.
״תוצאות חיפוש״ לא מופיע בתשובה ואין לזה שום הגיון, איך אפשר לחלץ מיקום מתוך תוצאות חיפוש??(יש אומנם משהו בתשובה שלהם שכן מובילה למשהו: מיקום המכשיר מה זה אומר? זה אומר שהמכשיר עצמו יודע מה המיקום שלו והוא שולח אותו לאתר גוגל, אבל חזרנו לשאלה המקורית, איך המכשיר יודע מה המיקום שלו?)
ומייקרוסופט מוסיפה להבנתי שכל מודם סלולרי משדר את מיקומו גם
איך מודם סלולרי יכול לשדר מיקום??
-
טוב, במקום להתעלל באחרים, אענה בעצמי את התשובה:
התשובה מונחת במילים אלו של מייקרוסופט:nearby wireless access points, cell towers
כלומר, הכרטיס הסלולרי והוויפיי של המחשב יודעים לזהות מזהה ייחודי עבור כל אנטנה סלולרית ורשת ווייפיי שנמצא תוך מרחק קליטה, והמחשב שולח את רשימת הרשתות ועוצמת האות של כל אחד למייקרוסופט. יש למייקרוסופט (או חברה אחרת שנותנת שירותים למייקרוסופט) מפה גלובלית של כל רשתות הווייפיי ואנטנות סלולריות בעולם, ולפי זה (עם קצת מתמטיקה) הם מחשבנים את המיקום שלך.
מה שחדש לי שמייקרוסופט משתמשים בטכנולוגיה זו, תמיד ידעתי שבמחשבי אפל אפשר לקבל מיקום די מדוייק בצורה כזו. אבל לא ידעתי שגם מייקרוסופט נותנים לך את זה.
(לכאורה המידע מגיע מגוגל. איך מקבלים מפה של כל רשתות הווייפיי בעולם? לכאורה כי כל סמארטפון של אנדרויד משתמש כבלש ושולח כל הזמן לגוגל את המיקום שלו + רשימת רשתות באיזור, לסמארטפונים יש צ׳יפ GPS אז יש להם מיקום מדוייק, עם המידע הזה גוגל בנו מפה עולמית)
-
עדכון: רק עכשיו קראתי בשלמות את הכתבה ש @A0533057932 ציין
כתוב שם ש:
- מייקרוסופט מתחזקים בעצמם מפה של נתוני מיקום לפי רשתות אלחוטיות, וגם משתפים את המידע עם שותפים אחרים: כיום HERE ו-Skyhook
סביר להניח שבתמורה מייקרוסופט מקבלים מידע ממסד הנתונים שלהם - מכשירים שמריצים ווינדוס ויש להם שבב GPS משתשמים כבלשים עבור עדכון המפה
- המידע על המיקום שלך משותף בין כל המכשירים שמחוברים לאותו חשבון מייקרוסופט, ולכן גם מכשיר בלי חומרה מתאימה יכול להנות ממידע שמתקבלת ממכשיר אחר שתחת ידך
ע״ע:
- מייקרוסופט מתחזקים בעצמם מפה של נתוני מיקום לפי רשתות אלחוטיות, וגם משתפים את המידע עם שותפים אחרים: כיום HERE ו-Skyhook