לימוד טכנאות מחשבים
-
איפה אפשר ללמוד ולהפוך לטכנאי מחשבים.
עדיף בבית או באופן עצמאי.
האמת זה התחיל כך, כמה אנשים מבקשים ממני קבוע תתקין לי את זה תבדוק לי למה זה לא עובד, תשחזר לי כרטיס זיכרון וכו' וכו'.
לא שאני מומחה גדול, אבל ע"י ניסויים וחבירות פה ושם אני הרבה פעמים מצליח.
אז חשבתי למה לא לעשות מזה כסף, אבל בשביל זה צריך להיות מקצועי.
אשמח למי שיוכל להחכים אותי יותר בנושא.
תודה רבה -
@Sofer להתחיל במכללה חרדית זה לא רע, אבל ודאי לא מושלם.
התחום של טכנאות בכלל ובמחשבים בפרט מאוד מאוד קשה ללמידה מסודרת ואמיתית.- כל התיאוריה גדולה וקשה מאוד, וכל הזמן יש פיתוי לדלג עליה לחלוטין או לחצאין. דילוג עליה גורם לדברים מגוחכים מאוד.
- יש הרבה יותר מפתרון אחד לכל בעיה. אפשר להורות מתודות לשלילת בעיות ולאבחון מדוייק, אבל במציאות יש הרבה קושי ועצלות וגם לא תמיד משתלם לרדת לעומקה של בעיה.
- הטכניקה והטכנולוגיה משתנים ללא הרף. גמרת ללמוד על א', והוא כבר מתחיל לצאת משימוש. האסטרטגיה הייתה כך וכך, אבל שנתיים לאחמ"כ זו גישה מיושנת ומזיקה את הלקוח.
- עיקר הלימודים מתמקדים בשכיר שיעובד אח"כ בחברה. מלמדים הרבה על רשת (ניהול רשתות זה ענף עצמי אבל גם בטכנאות נראה לי מלמדים על זה הרבה), מלמדים על תוכנות פופלריות לשכפול דיסקים או למערכות התקנה למחשבים מרובים, כשכל זה לא רלוונטי לתיקון מחשבים של פרטיים.
מעצם השאלה נראה שאתה רוצה להיות מקצועי ולא לסבן את הלקוח עם הידע הקיים שלך.
יש לי תחושה גרועה שאני מקוה שאני מגזים בה שהמקצוע הזה (ואולי כל ענפי הטכנאות) בסיטואציות רבות מידי המציאות עם התחרות גורמת לטכנאי לנצל (בלשון עדינה) את הלקוח ולא להתעמק באמת בצרכים ובפתרונות.
(ההגדרה שלל לטכנאות לעניין זה היא מקצוען בטכניקה ופחות בתיאוריה, שמעניק תיקונים ושירותים ללקוח שלא מבין כלום, ושאין כמעט ביקורת עמיתים ופיקוח על העבודה). -
@dovid
בהחלט מסכים עם דבריך המפורטים והמוסברים בטוב טעםבכ"ז ע"מ שלא להרפות את ידי @Sofer כפי שניסח בשאלה
שאנשים פרטיים פונים אליו עם בעיות כי יש לו חוש לזהאציע דעה נוספת:מה רע בלהיות חרטטן
זאת אומרת אם בנאדם פנה אלי עם בעיה שהמחשב נייד שלו לא עובד
הבאתי לו הצעת מחיר של 500 שקל
והלקוח שהחומר והמחשב חשובים לו הסכים לשלם
ואני בחוכמתי דבר ראשון שמתי מטען חילופי והמחשב נדלק
סוברני שבהחלט פתרתי בצורה מושלמת את הבעיה ללקוח
(לזכור שהצד השני הוא שעמלתי לילה שלם כדי לפתוח את המחשב כדי לגלות האם חוט הטענה ניתק או הדיסק התנתק)החסרים אנו בחורי ישיבות שמחלטרים בשחזור קבצים מקצועי
שבעצם משתמשים בתוכנות הקיימותז"א כל זמן שמדובר בהסכמה מראש
של קבלת הצעת מחיר מראש והטכנאי נותן מענה מושלם לבעיה - הכל בסדרכך שבמקום מסוים
יכול להיות שההצעה הכי רלוונטית עבורך @Sofer זה להשתפשף בחיפוש בגוגל
במקום ללמוד מראש חומר לימודים שלא כולו אקטואלי ורלוונטי
תתמקד כל פעם בחיפוש נקודתי על תוכן מסוים לפי אופי הדברים הבאים לפניךתוך כדי שתקח בחשבון את התמחור
ז"א אתה צריך לדעת האם התקלה הנוכחית מוכרת לך ותקח לך X זמן
או שזה חומר חדש ותאלץ לשרוף זמן בחיפוש מקורות ידע (כמובן שאתה יכול (מומלץ?) להחשיב את זה כחלק מעלות הלימוד) -
@mekev
אני ממש לא מסכים!!כשאתה מוכר פריט מסויים וכדו', שהלקוח חפץ ס"ה בפריט הנ"ל, ומוכן לשלם עליו סך כפי שיצא השער וכדו', יש הגיון במה שאתה אומר, אני לא חייב להבין במוצר על מנת למוכרו (ברוב המקרים)..
שונה מזה לחלוטין ענף נתינת השירות, שמי שמחלטר, כמעט קרוב לודאי שיעשה פעולות לא נכונות, ולעתים אף יזיק נזקים בלתי הפיכים, שיתכן שלא יודעו עד לאחר זמן רב..
ניתן להביא מספר דוגמאות, אבל חבל על הזמן.. כל מי שמבין קצת במחשבים יודע שיש אפשרויות רבות של נזקים כאלו..אולי בכל זאת אביא דוגמא קטנה (משהו דומה למה שקרה לי עצמי), עקב טיפול לא מקצועי, הוסרה חתיכת פלסטיק פנימית ולא חזרה למקומה, הדבר לא היה נראה משמעותי בשעת מעשה, כעבור כחודשים, עקב מכה שהמחשב קיבל - נהיה קצר, ונשרף הלוח אם של המחשב (למי שמבין, ברוב המחשבים זה מצריך החלפה של המחשב, כי המעבד ושאר דברים מולחמים ללוח אם, וזה יותר יקר לפרק ולהלחים ללוח אם חדש.. שוב, תלוי באיזה מחשב.. אצלי החליפו את כל הלוח אם עם כל שאר הדברים - עלה 850 ש"ח).
התברר בבדיקת מעבדה כי הפלסטיק שנפל, הוא זה שעשה בידוד בחשמל, וכאשר לא היה אותו - המכה גרמה לקצר..וישנם עוד דוגמאות רבות כנ"ל..
וככה זה בכל תחום של נתינת שירות, בני אדם סומכים על נותן השירות שיודע מה עושה, ולא שמנסה על עיוור ולעתים מצליח...
(לעיל כתבתי שבמכירה זה לא כך, אבל גם בזה זה לא גורף, כי הנסיון מראה, שרוב המוכרים בחנויות מחשבים וכדו' הלקוח הסטנדרטי מתיעץ עם המוכר מה לקנות, וסומך עליו)
שנזכה להרויח כסף רק ביושר.
נ.ב. חשוב לי להוסיף, שלעניות דעתי, בכלל כל הנושא הזה של לעשות דברים בערך, הוא לא נכון ולא ערכי, מי שעושה כך - מתרגל לעשות 'מישמש' מכל דבר, וגם התורה והמצוות שלו עשויים להיראות כך..
כמובן שזו דעתי הדלה בלבד.. -
@mekev
אני מצטרף לדברים של @אינטרקום ושל @dovid אך לא רק מטעמם.
יתכן שאני מסוגל לשקר על אחרים, אך אני לא יכול לשקר לעצמי, קשה לי לקחת עבודה כשאני יודע שאני לא מאה אחוז יודע מה אני עושה.
כל זמן שאני חובבן, אז אני יושב על תקן - שאני מנסה לעזור לחבר.
אך ברגע שאני מקצוען אני מוכרח לשבת על תקן של מי שיודע מה אני עושה ומה עלי לעשות.
למעשה לא יצאתי כאן עם תשובה.
אך בעצם מי אומר שזה בכלל רווחי להיות טכנאי מחשבים, אולי כל טכנאי המחשבים מפסידים ?!
אשמח לשמוע עוד רעיונות מחכימות. -
@dovid כתב בלימוד טכנאות מחשבים:
@Sofer להתחיל במכללה חרדית זה לא רע, אבל ודאי לא מושלם.
התחום של טכנאות בכלל ובמחשבים בפרט מאוד מאוד קשה ללמידה מסודרת ואמיתית.- כל התיאוריה גדולה וקשה מאוד, וכל הזמן יש פיתוי לדלג עליה לחלוטין או לחצאין. דילוג עליה גורם לדברים מגוחכים מאוד.
- יש הרבה יותר מפתרון אחד לכל בעיה. אפשר להורות מתודות לשלילת בעיות ולאבחון מדוייק, אבל במציאות יש הרבה קושי ועצלות וגם לא תמיד משתלם לרדת לעומקה של בעיה.
- הטכניקה והטכנולוגיה משתנים ללא הרף. גמרת ללמוד על א', והוא כבר מתחיל לצאת משימוש. האסטרטגיה הייתה כך וכך, אבל שנתיים לאחמ"כ זו גישה מיושנת ומזיקה את הלקוח.
- עיקר הלימודים מתמקדים בשכיר שיעובד אח"כ בחברה. מלמדים הרבה על רשת (ניהול רשתות זה ענף עצמי אבל גם בטכנאות נראה לי מלמדים על זה הרבה), מלמדים על תוכנות פופלריות לשכפול דיסקים או למערכות התקנה למחשבים מרובים, כשכל זה לא רלוונטי לתיקון מחשבים של פרטיים.
מעצם השאלה נראה שאתה רוצה להיות מקצועי ולא לסבן את הלקוח עם הידע הקיים שלך.
יש לי תחושה גרועה שאני מקוה שאני מגזים בה שהמקצוע הזה (ואולי כל ענפי הטכנאות) בסיטואציות רבות מידי המציאות עם התחרות גורמת לטכנאי לנצל (בלשון עדינה) את הלקוח ולא להתעמק באמת בצרכים ובפתרונות.
(ההגדרה שלל לטכנאות לעניין זה היא מקצוען בטכניקה ופחות בתיאוריה, שמעניק תיקונים ושירותים ללקוח שלא מבין כלום, ושאין כמעט ביקורת עמיתים ופיקוח על העבודה).ולעצם הענין, נראה לי שמספיק ללמוד את התיאוריות.
אחרי שאני יבין איך זה עובד, אפשר להמציא לבד לנסות ולנשנש לחפור ולחפש.
נראה לך שאני צודק.
בקיצור... איפה אתה למדת ? -
@Sofer לדעתי יהיה טוב לנסות להתלמד אצל טכנאי מקצועי שיתן לך ללמוד ממנו את רזי המקצוע
רוב הסיכויים שאחד כזה בקרבת מגורך לא יתלהב ליצור לעצמו מתחרה
לכן אולי במקום מרוחק יותר יהיה טכנאי שישמח לשוליה שלא תאיים על פרנסתולבנתיים תהנה מהחסד שאתה עוזר לאנשים רואים בזה הרבה סייעתא דשמיא
כמוני כמוך גם אני משתדל לעזור לאנשים ותמיד הם יוצאים מרוצים
אני עושה את זה בעיקר כי אני יודע עד כמה יש בשוק רמאים (סליחה אבל אין לי מילה אחרת) שעוקצים אברכים ואנשים שלא מבינים בתחום
ממש לאחרונה קרובה רחוקה התביישה לבקש ממני עזרה ופנתה לטכנאי לבדוק למה המחשב איטי, הנ"ל הסביר לה שלא שווה להשקיע ושתזרוק אותו, שאלתי איפה המחשב עכשיו והתברר לי שהוא אמר לה "שהוא יזרוק אותו"... -
@Sofer אני מצטרף לדברי קודמיי לגבי התחושה הלא טובה שמתקבלת מחלק מה"מקצועניים" בתחום. (כמעט שאני עושה כלל לעצמי שככל שאדם מצהיר על עצמו כיותר מקצועי בתחום כך הוא פחות מבין, כמובן שזה מוגזם אבל זה רוח הדברים).
אסור להכליל ולהוציא שם רע על כלל העוסקים, אבל התחושה קיימת ולא נראה לי שזה בלי שום בסיס...
@Sofer כתב בלימוד טכנאות מחשבים:
ולעצם הענין, נראה לי שמספיק ללמוד את התיאוריות.
אני מסכים לגמרי. כלומר זה החלק היחיד שצריך לימוד קצת מסודר
אבל צריך להשתפשף גם עם עבודה בפועל, כל מקרה שאתה נתקל בו ופותר בהצלחה מוסיף למקצועניות שלך.
נראה לי שהרבה מהזלזול שלי ביחס לעוסקים בתחום הוא כתוצאה מהבורות שאני נתקל בו בחלק התיאורטי. רובם מאוד מנוסים בפועל.
צריך לזכור את מה ש @dovid כתב:יש הרבה יותר מפתרון אחד לכל בעיה
לא תמיד משתלם לרדת לעומקה של בעיה
(האחרון, זה דבר שאני מאוד לוקה בו... )
@dovid כתב בלימוד טכנאות מחשבים:
כל התיאוריה גדולה וקשה מאוד
אני לא מסכים לזה... כנראה שזה תלוי באופי. אני לא זוכר חלקים של התיאוריה שהיו לי קשים במיוחד, אלא אם כן תגיד שאני לא מכיר את התיאוריה
התכוונתי רק שלא צריך להתייאש מראש בכלל ה"קושי" כי אני לא ראיתי קושי. אולי גם אתה לא תתקשה. -
@Sofer מחשבים זה המקצוע שיש בו אחוזים הכי גבוהים של לימוד עצמי, והרבה מאלה שלומדים בעצמם באמת טובים ולפעמים יותר מאלה שעברו קורסים.
יש ים של מידע באינטרנט.
צריך בעיקר סקרנות (לרצות להבין כל דבר), חוש ביקורת (לא להיות מרוצה עם הסברים חלקיים או לא נכונים), וענווה (לא לחשוב שאתה כבר יודע הכל)אני מתנצל, לא יודע אם זה יעזור לך, אבל אין לי קורס מסודר להביא לך
אני רק יכול להגיד מנסיון אישי.
העיקר מהידע שיש לי זה מסקרנות ונסיונות לפתור בעיות וסירוב לקבל הסברים שטחיים, וכתוצאה מכך חפירה מתמדת.כנראה שיש פה אחרים עם יותר מידע על קורסים וכדו'
נ.ב. אני באמת לא מרגיש מספיק מוכשר לעבוד כטכנאי מחשבים. בעיקר בנוגע לבעיות חומרה
-
@Sofer מצטרף לכל האמור לעיל, ומוסיף שלענ"ד הדרישה שלך: "עדיף בבית או באופן עצמאי", מגבילה אותך מאוד. למרות שלמידה עצמית מאוד נפוצה ומקובלת בתחום התכנות, אבל בגלל שבטכנאות יש צד טכני של עבודה בידיים ממש, אין לזה תחליף וירטואלי.
גם אני התחלתי ללמוד טכנאות לבד מפה ומשם, וכמובן שהמחשב האישי שלי שימש בעל כרחו בתור שפן ניסיונות, אבל הלמידה העיקרית שלי באופן אישי היתה ע"י שעבדתי כמה חודשים במעבדת מחשבים, בתור שוליית הטכנאי. אמנם לא היה בזה שכר גבוה, אבל היה לזה ערך משמעותי מבחינת ניסיון.
אגב, לא חושב שזה אמור להרתיע את המעסיק שמא יקום להם מתחרה, אם תתנהג בהגינות ובהכרת הטוב. ידי הטכנאים די עמוסות בלאו הכי. היום אני שולח חלק מהעבודות שבאות אלי אל טכנאי אחר באיזור כשאני עמוס, ושנינו מרוצים. -
@nigun כתב בלימוד טכנאות מחשבים:
@dovid
לא הייתי מספיק ברור בשאלה שלי
השאלה לא מעניינת אותי
פשוט יש כאן דיון כשהנידון המרכזי לא ברור ונראה שכל אחד מפרש את זה בצורה קצת שונה.
אבל כנראה שה אכן שווה דיון בפני עצמו.טכנאי מחשב - הוא החכם מול הטיפש.
דהיינו כל בעיה אפשרי הן בחומרה והן בתוכנה, כל תקיעה או תקלה שרק יהיה, יבוא בעל המחשב שהוא בור ועם הארץ בכל מה שנכנס לתחום של המחשב, ואין לו שום ידע בכל מה שקשור למחשב, אזי הוא יבוא לקבל את פני הטכנאי שיפתור לו את הבעיה.