הצעה לפתרון למכת הצינתוקים
-
@צדיק-תמים כתב בהצעה לפתרון למכת הצינתוקים:
@EBA זה תורם אולי ל"הענשה" שלהם (ולבזבוז זמן נוסף שלך), זה לא יגרום להם לצנתק פחות...
לא מדויק, מוקדי התרמה שמטרילים אותם בד"כ לא מצנתקים שוב
-
@EBA זה תורם אולי ל"הענשה" שלהם (ולבזבוז זמן נוסף שלך), זה לא יגרום להם לצנתק פחות...
אם זה יהפוך לנורמה,
ומכל צנתוק יהיה להם אחוזים משמעותיים של מטרילים,
ויכול להיות שמספיק אפי' רק 10%.
הם יפסיקו ועוד איך. -
@מלא קודם כל אין שום סיבה שזה יהפוך לנורמה, לרוב האנשים אין את האנרגיה לעשות את זה,
ובכלל אני לא חושב שזה מוסרי "להטריל" (אפשר לקרוא לזה במילים פחות עדינות ויותר אמיתיות) את הטלפנ/ית המסכן שעובד בזה כי אין לו ברירה, זה ממש לא יגרום לבוס שלו להפסיק את זה, הרווח שמתקבל בהתרמות האלה מכסה היטב את האחוזים של המטרילים),
למי בדיוק זה יגרום להפסיק? הטלפנית המסכנה בין כה לא היתה עובדת בעבודה נוראית כזאת אם היתה לה אופציה אחרת, אז מה הרווחת - שציערת יהודי ואולי הרווחת שיחת טלפון אחת פחות? -
@מלא קודם כל אין שום סיבה שזה יהפוך לנורמה, לרוב האנשים אין את האנרגיה לעשות את זה,
אולי פרסום במקומונים/מודעות יגרום הירתמות המונית כזו, ועל הדרך יבואו רעיונות אפקטיביים יותר.
ובכלל אני לא חושב שזה מוסרי "להטריל" (אפשר לקרוא לזה במילים פחות עדינות ויותר אמיתיות) את הטלפנ/ית המסכן שעובד בזה כי אין לו ברירה, זה ממש לא יגרום לבוס שלו להפסיק את זה, הרווח שמתקבל בהתרמות האלה מכסה היטב את האחוזים של המטרילים),
הטיעון הזה נכון רק אם זה לא עזור.
אם זה עוזר אני לא מבין איך יכול להיות לא מוסרי ניסיון לחסום התקפה לא מוצדקת כזו על ציבור חסר אונים.
הטלפן המסכן הוא החייל של האוייב, זה יכול להיות בן דוד שלי, אבל כמו שהוא צריך לחיות גם אנחנו צריכים. -
-
אני לא הבנתי בהתחלה על איזה מכה מדובר כי אני מקבל צינתוק לטלפון שלי (מספר כשר) בסביבות פעם בשבוע, אבל כעת פתחתי קו נוסף לבית וראיתי שיש כמה צינתוקים ביום.
אני תולה את זה שאני לא מקבל צינתוקים בכך שמזמן היה תקופה שכל צינתוק שקיבלתי חזרתי למספר חיפשתי אפשרות הסרה והסרתי וחלס, כך נהגתי לעשות ברוב הצינתוקים
כנראה שזה הסיבה לשקט.
לעצם הדבר של לענות ולצעוק על הטלפנית לדעתי לא עוזר כלום, הטלפניות מודרכות להסביר פנים ולהציע בעדינות שהם מסירים מרשימת התפוצה וזה בהחלט מה שהן עושות.
מנהלי קמפיין מקבלים דוח ביצוע והם לא מתחילים בכלל לבדוק כמה שיחות היו עם תלונות וכו' אלא כמה העלויות וכמה נכנס, כל עוד הרווח יותר מהפסד אין לו שום סיבה להפסיק.
ואגב לגבי תביעת ספאם אני לא בקי ומומחה אבל יש סעיף שמותר לבקש תרומות (ולאפשר לצאת מרשימת התפוצה), לכאורה קווי נייעס יותר חשופים לתביעות ספאם של צינתוק ללא משמעות. -
@חוקר כתב בהצעה לפתרון למכת הצינתוקים:
לעצם הדבר של לענות ולצעוק על הטלפנית לדעתי לא עוזר כלום, הטלפניות מודרכות להסביר פנים ולהציע בעדינות שהם מסירים מרשימת התפוצה וזה בהחלט מה שהן עושות.
אם זה פעולת יחיד זה נכון.
אם זה יהיה עם קמפיין ספונטני, סביר להניח שפשוט לא תהיה טלפנית שתהיה מסוגלת לעבוד ככה. אני לא בעד לצעוק על אדם חף משפע אבל בהחלט חושב שאחרי הכל הם השליח האנושי שנשלח לקבל תועלת מהפעולה הנבזית הזו, ובהחלט אפשר להעביר להם מסר אחיד ושובר.
לדעתי אם תהיה לתופעה גל חזק של דלגיטמציה, זה פשוט ייעלם מהעולם. -
השאלה על מה פה הדיון, על הצינתוקים בכללי או על התרמות.
יש להפריד ביניהם.
אם מה שמציק הוא עצם הצינתוק שבן אדם מקבל שיחה ועד שמוציא את המכשיר מהכיס זה מתנתק, הא זה צינתוק, וזה מרגיז, אז זה בדר"כ קווי נייעס וכו' וא"כ לא רלוונטי הדיון של לומר לטלפנית שזה מטריד.
רק התרמות (שבדר"כ זה לא צינתוק אלא צלצול ארוך) תוכל אולי לפתור בדרך זו.
למרות שאני גם לא מאמין, מסיבה פשוטה, המוסדות ששולחים קמפיינים באמת לא מעוניינים לנכסס לאנשים וגם חבל להם לשלם את הכמה אגורות על מישהו שבין כך לא יתרום, וא"כ גם אם יהיו 150000 אלף באותו קמפיין שהגיעו לטלפנית והתלוננו ולמעשה הטלפניות יסירו אותם מהרשימה זה לא ימנע אותם מלהמשיך לחייג למי שלא הסיר.
וממה נפשך אלו שאין להם בעיה לתרום מסתבר שגם לא בוער להם להסיר את עצמם.
אז מה המוסד הרוויח? זיקוק של רשימת התפוצה לרשימה יותר איכותית. וחיסכון בעלויות הקמפיין. -
השאלה על מה פה הדיון, על הצינתוקים בכללי או על התרמות.
יש להפריד ביניהם.
אם מה שמציק הוא עצם הצינתוק שבן אדם מקבל שיחה ועד שמוציא את המכשיר מהכיס זה מתנתק, הא זה צינתוק, וזה מרגיז, אז זה בדר"כ קווי נייעס וכו' וא"כ לא רלוונטי הדיון של לומר לטלפנית שזה מטריד.
רק התרמות (שבדר"כ זה לא צינתוק אלא צלצול ארוך) תוכל אולי לפתור בדרך זו.
למרות שאני גם לא מאמין, מסיבה פשוטה, המוסדות ששולחים קמפיינים באמת לא מעוניינים לנכסס לאנשים וגם חבל להם לשלם את הכמה אגורות על מישהו שבין כך לא יתרום, וא"כ גם אם יהיו 150000 אלף באותו קמפיין שהגיעו לטלפנית והתלוננו ולמעשה הטלפניות יסירו אותם מהרשימה זה לא ימנע אותם מלהמשיך לחייג למי שלא הסיר.
וממה נפשך אלו שאין להם בעיה לתרום מסתבר שגם לא בוער להם להסיר את עצמם.
אז מה המוסד הרוויח? זיקוק של רשימת התפוצה לרשימה יותר איכותית. וחיסכון בעלויות הקמפיין.בשביל "לעזור" למוסדות האלו לגבש רשימה מצומצמת ואיכותית יותר אני מוכן לפתוח מאגר מספרי טלפון של אנשים שלא מוכנים לתרום לארגונים שמצנתקים
אם הארגונים האלו ירצו נפתח עבורם גם כלי שיסיר מהאקסלים שלהם כל מספר שיהיה במאגר שלנו -
אז מה המוסד הרוויח? זיקוק של רשימת התפוצה לרשימה יותר איכותית. וחיסכון בעלויות הקמפיין.
זה תיאוריה, לדעתי אין קבוצה של אנשים שמוכנה שכל קמפיין שיתקשר אליהם הם יתרמו או מאגר אני רוצה שיתרימו אותי במערכות אוטומטית אין דבר כזה.
יש קהל ענק שאם מתקשרים אליו מארגון שהוא מכיר הוא ישקול לתרום, כשתשאל אותו אתה מוכן להיכלל במאגר פניות של קופת העיר, בוני עולם, ועד הרבנים, ועוד אינספור קופות התשובה תהיה שלילית.
-
@קינג-קומפיוטר לעולם אל תיתן פרטי אשראי בשיחה נכנסת שלא הזמנת
אף פעם בשום מצב