המדחס לא נדלק לסירוגין
-
מזגן פמילי כ 1 כ"ס, לאחרונה לפעמים המזגן פתאום מפסיק להוציא אוויר קר למשך הרבה זמן, מהבדיקה שלי מה שקורה שלפעמים המדחס לא מתחיל לפעול [אך המאוורר של היחידה החיצונית כן עובד, ז"א שהמדחס גם אמור לעבוד].
(יש לציין שהיחידה החיצונית מתחממת באזור המדחס מאחור).
אני מוציא את זה מהחשמל לכמה דקות ומחזיר, ואז בד"כ זה מסתדר.מה זה אומר שהקבל של המדחס הלך? או המדחס עצמו?
-
@WWW המאוורר של היחידה החיצונית אמור לעבוד כל זמן שהמזגן פועל בתלות בטמפרטורה של היחידה.
המדחס במזגן רגיל שהוא לא אינוורטר פועל תמיד לסירוגין ונכבה כשהטמפרטורה בטרמוסטט שלו מגיעה לטווח טמפרטורה שמוגדרת לו לפי מה שהגדרת בשלט.
זה נדלק חזרה כשזה מגיע לטווח של הטמפרטורה שהגדרת. -
@משתמש-תמים בינתיים לא חידשת לי כלום.
אני מדבר על הזמן שהמדחס אמור לפעול, דהיינו כשהמאוורר החיצוני פועל.
מדובר במזגן רגיל לא אינוורטר, המאוורר לא אמור לפעול כשהמדחס לא בפעולה, כך למיטב ידיעתי.
חוץ מזה שאני מכוון את המזגן על 18 והחדר חם ועשרות דקות זה לא מתחיל לקרר... -
אני ראיתי אצלי במזגן תדיראן אלפא 10 שטכנאי הראה לי שהחיישן/רגש של הטמפרטורה יכול להיות מושחל כלפי הצינורות היוצאים מהמזגן למדחס ויכול/אמור להיות מושחל לכיוון האוויר הנשאף מהחדר למזגן, שזה לכאורה הבחירה הנכונה כי אז הרגש מודע נכון לטמפרטורת החדר.
אצלי הוא העביר מכלפי חוץ אל התעלה בכניסת האויר למזגן ואז זה שיפר קצת את המצב -
@חוקר אמר בהמדחס לא נדלק לסירוגין:
לא הבנתי כ"כ מה ענית, אם החיישן נמצא במיקום הלא נכון אם כן המזגן לא יודע נכון מתי עליו להמשיך לעבוד, מבחינתו הוא הגיע לטמפרטורה הרצויה
יש לי 2 הוכחות שהמזגן כן יודע מתי עליו לעבוד, עיין בהודעות הקודמות (1. שבד"כ זה עובד טוב. 2. שהמאוורר החיצוני נדלק בלי המדחס).