הסבר על פורום תכנות המצומצם
-
תגובה: הוראות הצטרפות לפורום התכנות (יש שינוי!)
ורקע אישי (שם, טלפון, והרקע בגללו אתם מעוניינים להצטרף. במידה וכבר יש לכם ידע, לספר עליו קצת).
למה צריך לכתוב רקע אישי בפורום תכנות המצומצם?
למה הוא נועד (למה לא פתוח לכולם וזהו)?
והאם הפרטים האישיים יוצגו לאחרים בפורום? ואם לא - האם גם האחראים מגלים לנו את פרטיהם האישיים?אשמח להבין איך זה עובד...
-
@Y-Excel-Access
ספציפית הקירטריון הזה - זה כבר לא באמת רלוונטי היום,
ואני אכן לא עומד על הדרישה הזו אם היא לא מולאה (והרבה לא ממלאים אותה).
אם זאת אני לא מסיר אותה, ואני רואה בעין חיובית את קיומה.
בשביל לתת רקע אישי, אתה צריך לתת אמון, ואתה צריך להרגיש שאתה משקיע וכביכול "מסתכן". כל הצטרפות לקבוצה אמורה להיות כזאת, אחרת זה אומר שזה "מה זה עולה לי".
נכון, זה גם סוג של כניעה. הלו, זה לא בית שלך, אתה מבקש כעני/עשיר בפתח. בדיוק ככה. משהו שמאוד קשה לישראלים.
עשית השוואה בין לספר את הרקע האישי במייל פרטי למנהל לבין חשיפת פרטי המנהל לכולם, זה לא אותו דבר. הפרטים האישיים כאמור אפילו לא נכנסים לראשי. הרבה כמובן מהחברים מכירים אותי ברמה אישית, אט אט במהלך השנים.בעיקרון הפורום הזה היה אמור להיות קבוצה מגובשת עם יחסים חברתיים קרובים, של אנשים עם אותו מקצוע, והרבה משותף. בפורום הקודם (code613m) שהיה מסונף לנטפרי אפילו היה מפגש פיזי פעם אחת. לצערי האחוה הזו ברוב המובן שלה זה לא קרה וקורה, אולי בגלל שנכשלתי באופן הנכון לבצע את הגיבוש הזה.
תכלס כיום כמעט אין סיבה להצטרף לפורום המצומצם - הפורום בחוץ נענה באותו מידה כמעט (הרבה חברים בכלל לא מבדילים בין השניים), ולגבי ההיסטרויה אין שמה שכיות חמדה כ"כ משמעותיות.
אני לא זנחתי לגמרי את תקוותי אבל אני לא עושה משהו מעשי כרגע בנידון.
נ.ב. בקשר אליך אישית, תבשר לי שפרצת כבר את תקרת שם הניק שלך.
-
@Y-Excel-Access אמר בהסבר על פורום תכנות המצומצם:
לא הבנתי מה הכוונה...
יתכן והניק שלך נבחר בלי יותר מדי מחשבה, אבל לכאורה יש בו אמירה מסויימת, לענ"ד דוד מתכוון שגילית שיש חיים מעבר לאקסל ואקסס, ואתה לא מפחד לטבול את רגליך שם.
(יתכן גם שדוד התכוון שתבין לבד, ואני מקלקל את המכוון )
-
@dovid אמר בהסבר על פורום תכנות המצומצם:
תכלס כיום כמעט אין סיבה להצטרף לפורום המצומצם - הפורום בחוץ נענה באותו מידה כמעט (הרבה חברים בכלל לא מבדילים בין השניים), ולגבי ההיסטרויה אין שמה שכיות חמדה כ"כ משמעותיות
את חטאי אני מזכיר היום....
דווקא יש שם הרבה חומר וידע שעזרו ועוזרים לי להתקדם
בגלל שיש אפשריות לצפייה בלבד בחומר ללא אפשרות לשאול ולהגיב (ואכמ"ל)וכפי שציינת
הפורום בחוץ נענה באותו מידה כמעט
אבל אשמח מאוד אם יהיה אפשרות רשמית של אפילו תצוגה בלבד לפורום הנ"ל
עריכה:
יש שתי נקודות בפורום-
מענה פרטני לשאלה הספציפית שמציקה לי כרגע - וזה אכן נענה בשתי המסגרות
-
להחכים מהידע והשו"ת - השאלות והתשובות עם ההסברים הנלווים (בדר"כ בעבירזית מובנת)
וקריאת הבעיות שאחרים חווים והפתרונות - עוזרים לכולנו לשפר כתיבת קוד כל הזמן
ואף חוסכים מלשאול שוב ושוב אותם שאלות (יש משתמש בפורום שלא שאל על לוח עברי?....)
וזה דבר שניתן להפיק תועלת מרובה מהפורום הסגור
אם זאת מאוד מובן סיבת הסגירה
כי זה אמור להיות הדדי לחלוטין
הגבול בין עזרה לנצלנות מאוד דק
ולכן הדרישה לכניסה של הוכחת היסטוריית עזרה לחברי הפורום - עקרונית וחשובה
כך שהגיוני שאם מישהו רוצה להנות , שישקיע -
-
תכלס כיום כמעט אין סיבה להצטרף לפורום המצומצם
@dovid מאוד לא אהבתי לקרוא את הדברים.
אני לא יודע להצביע באמת על תועלת ספציפית שהשואל הזה יקבל מהצטרפות לפורום הסגור, אם בכלל,
אבל הדברים מאוד צרמו לי כי אני אישית קיבלתי המון תועלת (גם מהפורום הכללי אבל עוד יותר) מהאנשים שפעילים ותורמים בפורום הסגור, ההצטרפות לפורום תחומים היווה עבורי סוג של מפנה בחיי כאשר לפני כן לא היה לי שום חברה/קהילה בתחום המחשבים/תכנות, ואחרי ההצטרפות (כמובן רק במשך כמה שנים) יצא לי להכיר הרבה(!) אנשים איכותיים מאוד! רק דרך הפורום (כמובן שהמילה "הרבה" ביחס למצרך נדיר לא מייצג מאות... אבל הרבה ביחס לנדירות).
בעיני פורום זה הוא מכרת זהב עבור מי שמחפש חברה איכותי, מצרך מאוד נדיר ברחבי האינטרט (גם ב"אינטרנט החרדי" אם אפשר לקרוא לזה כך) -
@mekev אמר בהסבר על פורום תכנות המצומצם:
להחכים מהידע והשו"ת - השאלות והתשובות עם ההסברים הנלווים (בדר"כ בעבירזית מובנת)
וקריאת הבעיות שאחרים חווים והפתרונות - עוזרים לכולנו לשפר כתיבת קוד כל הזמן
ואף חוסכים מלשאול שוב ושוב אותם שאלות (יש משתמש בפורום שלא שאל על לוח עברי?....)
וזה דבר שניתן להפיק תועלת מרובה מהפורום הסגוריש המון צדק בדבריו והלוואי שזה אכן יקרה
כי הרי זה גם יביא בסופו של דבר שמתכנתים מתחילים יתקדמו, ויקבלו יותר נסיון ויותר ידע
[במקום להיתקע שעות וימים על לוח עברי או על פונקציה כל שהיא, שיש על זה אכן מענה בקבוצה הסגורה.]
ואז יוכלו בעזרת השם להצטרף גם לקבוצה העילית הזאת -
@אבי_770 אמר בהסבר על פורום תכנות המצומצם:
@dovid למה שלא תעשו שיהיה בפורום התכנות אפשרות לצפייה, ומי שרוצה להגיב צריך להרשם?
כי יש ם הרבה חומר, וגם קיבלתי קישור מחבר למשהו מסויים שם שיכול לעזור לי בפרוייקט מסויים ואני לא יכול לקרוא כי אין לי הרשאה...אני מתנגד,
חלק מהעניין בפורום הסגור זה להתבטאות באופן יותר חופשי, להעלות רעיונות ולדון על דרכים לביצוע, ללא חשש שמישהו יקח את הרעיון וישתמש בו לבד. להעלות קודים ללא חשש גניבה וכו' מה שלא יקרה כאשר זה יפתח לכולם. -