טריגר בקבלת מייל חדש
-
אתה מחפש פיתרון בחינם?
כי גם לבנות שרת מיילים עולה כסף.הדרך הכי "לפי הספר" לעשות את זה, היא להירשם לעדכונים מגוגל ישירות
https://developers.google.com/gmail/api/guides/pushעריכה:
וגם אעתיק מה שהם בעצמם כותביםTypically all notifications should be delivered reliably within a few seconds; however in some extreme situations notifications may be delayed or dropped. Make sure to handle this possibility gracefully, so that the application still syncs even if no push messages are received. For example, fall back to periodically calling history.list() after a period with no notifications for a user.
-
עם הקוד הבא באאוטלוק זה עובד מיד כשמתקבל מייל
כמובן שזה תלוי בהגדרות של אאוטלוק
וזה חייב לשבת על מחשב פעיל כל הזמן
https://www.tachytelic.net/2017/10/how-to-run-a-vba-macro-when-new-mail-is-received-in-outlook/ -
העניין הוא כזה.
אמור להיות יותר מ500 מיילים ביום
זה צריך להתחיל באזור ה5000 - אלף מיילים ביום קבלה + שליחה.
ולכן אני לא יכול להשתמש עם גימייל.
אני צריך להקים שרת מייליםאיזה שרת מיילים אני יוכל להקים על השרת שלי ואני יקבל טריגר עם הפרטים של המייל (השולח, השם שלו, הנושא, התוכן של המייל)
? -
@yossiz אמר בטריגר בקבלת מייל חדש:
@צבי-ש עזוב שרת מיילים, תשתמש בשירות כמו mailgun
יש גם בחינם לקבלה בלבד: https://forwardemail.net/en/faq#do-you-support-webhooksושליחה?
אני רוצה להקים שרת מיילים כי זה מעל ה500 מיילים שיש לגימייל להציע.
ולכן אני יהיה חייב להשתמש בשירות מסויים.
למה לא להקם לבד?
משהו הכי פשוט וקל.
(אני לא חושש מספאם כי זה יהיה סוג של צאט בוט ואנשים ידווחו לא כספאם כי הם צריכים להתכתב דרך שם, מהר מאוד אני ייצא מהספאם) -
@צבי-ש אמר בטריגר בקבלת מייל חדש:
זה יהיה סוג של צאט בוט
אם ככה באמת כדאי שרת...
אם תדע להקים שרת לבד לכאורה תדע גם איך להפעיל טריגר בכל מייל חדשואיזה שרת מומלץ ?
השפות שאותם אני יודע הם פייתון וPHP
יהיה לי משהו שאני יוכל להסתנכרן איתו טוב?
עדיף בלי כל הבלאגן מה שאני צריך זה
1 שליחת מיילים
2 קבלת מיילים
3 שליחת קבצים מצורפים או קישורים לדרייבזה הצרכים שלי
איזה שרת מיילים יכול להיות טוב? -
@צבי-ש אני לא יודע להמליץ. השרת הכי נפוץ זה postfix, אני התקנתי אותו והגדרתי הכל ידנית עבור המייל שלי. זה סיפור לא קל.
חוץ מזה אני לא יודע הרבה. אבל יש עוד כמה כמו hmail לווינדוס, ו-exchange server של מייקרוסופט, ויש גם ספרייות לכמה שפות שמממשים את הפרוטוקול של SMTP. ויש תמונות דוקר ארוזות של שרתי מיילים.
ההגיון שלי אומר, שמהצורה הכללית של השאילה משמע שאין לך מספיק ידע בינתיים באמת לנהל שרת מיילים. אבל לא צריך להתייאש, כולם ממתחילים מאפס... אחרי שתלמד מה שיש ללמוד תוכל לשאול שאילה יותר חכמה וממוקדת.
תלמד הנושאים הקשורים ל-SMTP SPF ו-DMARC וכו' נושאים כלליים של ניהול שרתים ומה זה בעצם שרת, ואז תהיה יותר כשיר לנהל שרת מיילים. ולכאורה כבר לא תשאל שאלה כללית אלא משהו יותר ממוקד. -
@צבי-ש אמר בטריגר בקבלת מייל חדש:
זה צריך להתחיל באזור ה5000 אלף מיילים ביום קבלה + שליחה
אתה בטוח שזה מה שאתה צריך? נשמע מוגזם
אולי אתה צריך אפליקציית צ'אט ואז זה לא אמור לעבור דרך הדוא"ל,
ככה זה נשמע גם ממה שכתבת כאן:@צבי-ש אמר בטריגר בקבלת מייל חדש:
אני לא חושש מספאם כי זה יהיה סוג של צאט בוט
-
@גמליאל אמר בטריגר בקבלת מייל חדש:
אתה בטוח שזה מה שאתה צריך? נשמע מוגזם
500-1000
תיקנתי גם שם@גמליאל אמר בטריגר בקבלת מייל חדש:
אולי אתה צריך אפליקציית צ'אט ואז זה לא אמור לעבור דרך הדוא"ל,
ככה זה נשמע גם ממה שכתבת כאן:אני אכן צריך צאט, אלא שהוא יעבוד דרך המייל
זה התכתבות של איזה 5 מיילים הלוך חזור ואטז אני שולח לו קובץ לפי מה שהוא רוצה, וזה חייב להיות דרך המייל. -
@צבי-ש
כעת נשמע יותר הגיוני.לא פירטת במה מדובר וזו גם קצת סטייה מכותרת האשכול, אבל "התכתבות של איזה 5 מיילים הלוך חזור" זו לא פרקטיקה מקובלת. אולי עדיף שהלקוח ימלא טופס ורק כשיהיה ברור מה הוא צריך תשלח לו את הקובץ המבוקש?
(אולי על הדרך זה גם יחסוך לך את ה'טריגר' שאתה צריך ואז זה כן קשור לכותרת האשכול).
אם תצליח לצמצם את זה ל100 אימיילים, יהיו לך חברות שיתנו לך את זה חינם (mailgun כבר הזכירו. אני משתמש בsendGrid).
Gmail זה כבר לא פתרון טוב (מלפני יומיים...). החל מה1/6 הם ביטלו את האפשרות לאבטחה נמוכה על החשבון, מה שנתן בעבר את האפשרות להשתמש בחשבון דרך אפליקציות צד שלישי. -
@צבי-ש אגב, שימוש במייל כצ'אט זה שימוש לא נכון, ויש חברות שחוסמים עבור זה, לכן אמרתי שעדיף שרת משלך. (לפי מה שאני מבין זה מיועד לשמש אנשים שמחוברים למייל בלבד, אז גם צריך לשקול אם זה באמת מתאים לרוח הדברים של מסלול מייל בלבד)
ברור,
אין שום בעיה הלכתית\רוחנית\השקפתית (גם מצד נטפרי) לדבר הזה
הייתי עושה את זה דרך צאט רק שזה חסום לאנשים שיש להם מייל בלבד וזהו הולך להיות שירות נצרך.@גמליאל אמר בטריגר בקבלת מייל חדש:
לא פירטת במה מדובר וזו גם קצת סטייה מכותרת האשכול,
פותח נושא חדש
-
@גמליאל אמר בטריגר בקבלת מייל חדש:
Gmail זה כבר לא פתרון טוב (מלפני יומיים...). החל מה1/6 הם ביטלו את האפשרות לאבטחה נמוכה על החשבון, מה שנתן בעבר את האפשרות להשתמש בחשבון דרך אפליקציות צד שלישי.
הפתרון פשוט - הפעלת אימות דו שלבי בחשבון ושימוש בסיסמה לאפליקציה.
וכמובן שאפשר להשתמש בדרכי האימות הרגילות של גוגל (OAuth 2.0/חשבון שירות).
אבל איך היית מקבל את המיילים בצורה פשוטה עם שם משתמש וסיסמה (רגילה לפני השינוי האחרון/סיסמה לאפליקציה אחריו)? אפשר לשלוח מיילים בקלי קלות עם ספריות מוכנות עם SMTP, לקבל לא ראיתי משהו כזה.