כתובת להקלטת ריקווסטים
-
שלום
יש הרבה סרביסים שהדרך לתקשר איתם היא לקבל מהם ריקווסטים, הם לא נותנים לך "למשוך" מהם באמצעות API אלא אתה צריך לתת להם כתובת והם "ידחפו לך" מידע בכל פעם כשקורה משהו (למשל SMS של כל מיני חברות עובד כך ובתחום הפיננסים יש הרבה שמתעקשים לעבוד כך משום מה)
בכל אופן הואיל והצטברו אצלי כמה וכמה כאלו, והואיל ויש כאן סוג של אחריות מיקרוסרביסית שהכל צריך לעבוד בלי בעיות ואין הזדמנויות לתקן אם שגית, ואם פספסת משהו. הרי שעלי לכאורה להקליט את הריקווסט במלואו ולשמור אותו כפי שהוא באיזה שהוא מקום כלשהו כדי שאוכל לגשת ל Raw כנתינתו גם לאחר מכן.
אשר על כן נראה לענ"ד ליצור סרביס נצחי, שאין כתובתו משתנה לעולם, זמין תמיד ואיננו נופל לעולם, ואיננו תלוי בשום ריסטרטים של חנטריש. וכל תפקידו יהיה אך ורק לספוק את הריקווסטים השונים, "להקליט" אותם ולשמור אותם בדטה בייס בדיוק כפי שהם, עם כל ההידרים וכל הדברים מסביב. ככה זה מפשט את העסק מאוד, ומאפשר לי גמישות יתירה בדברים האחרים שאני עושה.
חשבתי על פונקציה ב AWS וכדומה. מה הציבור יודע על דברים אלו, רעיונות ושירותים וכדומה.
תודה מראש -
אני השתמשתי במשהו שהתאים ספציפית לפרוייקט שלי, אבל הוא אולי גם יתאים לצורך שלך.
השתמשתי בשרת seq שזה שרת לוגים, והעברתי לו את כל הrequestים ואת הresponseים של האפליקציה כולל, זה כלל גם HTTP וגם פניות למסד נתונים (והתוצאות).
השרת נותן לך תשתית נוחה לחפש ולפלטר את הלוגים, והוא גם יוצר בשבילך חוקים בשביל להפריד בין לוגים לפי ראות דעתו הממוחשבת.עריכה:
גם התקנתי עם אימג' מוכן של דוקר תוך דקות מספר. -
@ארכיטקט
יש סיבה למה עובדים ככה, הרבה יותר הגיוני לקבל עדכון רק כשהוא קיים מאשר כל X שניות לבדוק האם יש עדכון.
מה שאתה מציע יכול לעבוד, אבל זה להתחכם עם ארכיטקטורה שיש סיבה טובה למה היא קיימת.
הייתי מציע לחשוב קודם האם אתה יכול להתאים את עצמך לשיטת עבודה הזאת ולהבין מה היתרונות והחסרונות, לפני שאתה רץ לעקם @ארכיטקט-ורה.. -
@aaron זה לא להתחכם, אני רוצה בטחון מלא שכל הריקווסטים התקבלו נקודה. אני לא רוצה להיות במקום שהפרוייקט שלי אחראי על זה וזמינות של 24.07 וכדומה, רוצה לעשות ריסטרטים לפעמים ולהפיל את השרת במתכוון, ולהשבית דברים בגלל תחזוקה וכו' וכו' וכו'.
אז אני צריך לדאוג שיש תנועה פיננסית שדילגתי עליה בגלל השיקולים האלו? זה בסך הכל הפרדת מיקרו סרביסים שצריכים לפעול כל הזמן מבלי להיות מושבתים לרגע.