ייעוץ ברכישת מחשב נייד חזק
-
@צדיק-תמים אמר בייעוץ ברכישת מחשב נייד חזק:
@חוקר מה אתה מגדיר "נייח חזק"? תוכל לשלוח קישור לדגם שיש לך?
לוח אם של חברת GIGABYTE
מעבד 11th Gen Intel(R) Core(TM) i9-11900 @ 2.50GHz 2.50 GHz
RAM מותקן 48.0 GB (47.8 GB ניתנים לשימוש)
סוג מערכת מערכת הפעלה של 64 סיביות, מעבד מבוסס x64לכתחילה כשקניתי זה היה מעבד i-7 דור 9 אם אני זוכר נכון ושדרגתי מעבד
וכן זה הגיע עם 16 ראם ושדרגתי פעמיים בהפרש זמן ל 48.קניתי אצל טכנאי מחשבים בביתר עילית שכן שלי, אין לי לינק למוצר
גם ככה אני משתמש בהרבה ראם, אבל ב"ה הביצועים מצויינים, המחשב לא נתקע לי.
כמעט לא קורה שה CPU גבוה, ואפילו אם קורה זה למקסימום לכמה שניות.
-
@יהודי-טוב כמו שכתב @A0533057932 חסר פה הדור מעבד
אני לא מחפש מחשב טוב לשימושים רגילים בזול, זה כבר יש לי... אני מחפש מחשב עוצמתי, ומוכן להשקיע גם פי 3 מהמחירים שהבאת אם אקבל תמורה ראויה.. -
@חוקר קודם כל אני שמח לראות שאני לא לבד... אני רואה שהשימוש שלך בדפדפן כבד אפילו הרבה יותר משלי... באמת נראה מרשים. אני רואה שהשימוש בראם כן גבוה, השאלה האם המחשב מתאמץ? כי להיתקע גם שלי לא נתקע כמעט אף פעם. אבל הוא מתאמץ ונושף כמו קטר רכבת...
גם שכחת לכתוב כמה עלה לך הצעצוע הזה כולל כל השדרוגים... -
@צדיק-תמים דוגמא למחשב מותג במפרט דומה עדכני
https://www.pc365.co.il/product-29468-Dell_Precision_3660_Workstation_T3660_9114_Intel_UHD_Graphics
מאמין שהרכבה לבד תוזיל במחיר ויתכן שמאד
והנה דור 11
https://www.pc365.co.il/product-27867-HP_Z2_G8_Tower_64GB_2N2D7EA -
@A0533057932 אמר בייעוץ ברכישת מחשב נייד חזק:
ן שהרכבה לבד תוזיל במחיר ויתכן שמאד
I9 זה מיותר.
I7 דור 12 עם 64 ג"ב ראם אמור לעלות באיזור 7000 ש"ח -
@צדיק-תמים המחשב שלי (Apple Macbook Air M1 - 2020) עלה 4,100 ש"ח. ואין לו אפילו מאוורר (כן, אין לו מאוורר..), הוא קל יחסית, נראה טיל, מסך מעולה, מקלדת ופד-עכבר מעולים שאין איך לחקות, וגם מבחינת חוזק הוא סביר ומעלה,
אני משתמש בערך באותם שימושים שתיארת ואף עם קצת יותר כלים ברקע (כגון דוקר עם כמה אימג'ים שרצים ברקע, ועוד כמה קליינטים של צ'אט מסוגים שונים וכדו')
המחשב שלי לא מתחמם, ולא מתאמץ יותר מידיי.
הבטריה מטורפת - עם כל השימושים שלי, היא מספיקה לכ-8-10 שעות בטעינה מלאה. (ובשימוש רגוע יותר כמו גלישה בלבד או וידאו היא יכולה גם להאריך עד 15 שעות)כמובן יש הבדלים בין מערכת ההפעלה וינדוס למערכת ההפעלה macOS. אני מאוד אוהב את macOS. מאז שהתחלתי איתה (לפני כשנה) אני רק מגלה עוד ועוד תכונות מוצלחות שלה, ויותר משתגע כשאני חוזר לכמה דקות למחשב וינדוס..
כמובן יש כמה תוכנות שלא קיימות ל-macOS. לרוב הדברים יש תחליפים.נ.ב. אם אתה קונה מק, כדאי להשקיע מראש במפרט איכותי, כי אי אפשר לשנות או לשדרג אחר כך. אני עשיתי טעות וקניתי 8 גיגה ראם. תקנה 16.
זה היה התרומה שלי לנושא הזה..
-
@צדיק-תמים באופן כללי מהמעט שאני יודע אני יכול לומר לך שע"פ רוב
המחשבים של HP החלקים חזקים ופחות מתקלקלים
(מה ששמעתי מאחראי על חדר מחשבים של בי"ס)
מחשב נייד בדרך כלל זה לנובו או דל
אני אישית ממליץ לך להתייעץ עם מומחה מאייבורי לפי מה שהבנתי
מהרבה שקנו שם הם מאוד בסדר גם בשירות ובאחריות ובודאי בידע מה מתאים למה
חבל שתשאל ויתכן שבאמת יעזרו לך אבל זה יקח לך זמן סתם
הסיבה שאני ממליץ לך ללכת לשם זה כי שם יסבירו לך הכל
החל מצריכת החשמל מעבד חזק רם וכרטיס מסך חזק וגם בשביל מה אתה צריך
וההבדלים בין מחשב נייח ונייד בקטעים מסוים ובעבודות מסוימות@יהודה-12 אמר בייעוץ ברכישת מחשב נייד חזק:
@WWW נייח עם מפרט דומה זה לגמרי לא אותו הדבר. (למעשה זה כמעט כפול בביצועים).
אני גם מצטרף למה שאמר@dovid הייתי מציע לך לקנות 1 נייח ולהישאר עם הנייד.
כיום יש הרבה אופציות לסינכרון, גם סימניות.תכלס היום 2022 בעידן ה DDR5 יש גם מחשבים ניידים פצצות גם לגרפיקה ולאדריכלות
והשיטה היא פשוט לחבר אותו למסך קעור/גדול ומה שבא לך
ככה שמאוד ייתכן שהם ימצאו לך נייד פצצה כמו שאתה רוצה
יכול להיות שיש עוד רשתות עם שרות כזה אולי KSP אני ספציפית יש לי נסיון מאוד טוב עם אייבורי
נ.ב.
ואם אתה רוצה לקנות עם 3% קאשבק (החזר) אתה פשוט יכול ללכת לייעוץ שם ואח"כ לקנות דרך האתר דרך קאשדו ושאר ירקות -
@אשרי יש פה מומחים גדולים יותר מבאייבורי.
רוב ההודעה שלך מבוססת על ההנחה שיש פה איזור דיון חסר בעלי מקצוע בתחום וממילא ניסיון של בעל חדר מחשבים או סוכן מכירות משופשף ועדכני ישפוך לנו הרבה אור על עולם החומרה.
אני חושב שלאייבורי לא תייעץ להתייעץ פה בפורום, אז אנחנו בעמדה דומה.
אם יש לך עצה זה טוב, אבל לשלוח לייעוץ זה טעות - פה זה מקום טוב. -
@dovid לא אמרתי שפו "לא טוב" חלילה רק פשוט לדעתי הקטנה
יותר קל כשמדובר ברכישת מחשב מהחל ועד כלה ולא רק בחלק מסוים
לנצל את השירות המיוחד שנותנים בעת רכישת מחשב חדש
לא אמרתי שאין פו מומחים יותר מאייבורי יכול להיות שיש בהחלטשים לב שגם המלצתי על חברה מסוימת ועל הדרך המלצתי גם על התייעצות
-
למעשה אני חושב ללכת על המקבוק פרו הזה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=42339 (אני מקווה למצוא מישהו שיביא לי מאילת, שזה יוצא 8.1K)
קצת פירוט על מה שעומד מאחורי בחירת הדגם הזה דווקא:- במקבוק air אין בכלל 32GB ראם, המקסימום זה 16
- המחשב הזה הוא עם מעבד M1 pro, שיש בו יותר ליבות CPU מאשר בM1 רגיל;
- הדגם של הפרו עם מעבד M1 Max הבנתי ברשת (בעיקר פה) שהמעלה שלו (על פני הM1 Pro) היא בעיקר ביותר ליבוד GPU - עיבוד גרפי, שזה משמעותי בעיקר לעריכת וידאו כבד וכדו', מה שלא כל כך מעניין אותי, ומצד שני הבטריה אותו דבר - כלומר מחזיקה פחות, וכמובן המחיר יותר יקר... מה שמביא למסקנה שאין עניין לקחת את זה, אלא את הדגם הנ"ל.
האם אני צודק בחשבון?
האמת שראיתי ברשת לא מעט השוואות שמראות שמעבד i7 דור 12 יותר חזק מאשר M1 pro/max... עד כמה אפשר לסמוך על הסקירות האלה? גם לא נראה שההבדל מאוד משמעותי, ובאפל יש יתרונות כגון משקל גודל ואיכות סוללה שאין במחשבי הוינדוס העוצמתיים שהם בעיקר מחשבי גיימינג מפלצתיים עם סוללה קצרת-טווח...
בקיצור אם למישהו יש השגה/הערה וכו', אשמח לשמוע.
תודה! -
@צדיק-תמים לפני שאתה עובר למאק כמערכת הפעלה, קח מחשב מאק לכמה ימים או לפחות תמצא פנים אל פנים מישהו ושאל אותו איפה מתקשים ונתקעים בהתחלה.
זה לא מעבר קליל, זה מעבר משמעותי מאוד, יש הרבה עולמות חדשים שמה.
@chv נוטה להציג רק את הצד שמדליק אותו -
@צדיק-תמים אמר בייעוץ ברכישת מחשב נייד חזק:
@shraga א. זה יהיה זמין למכירה בארץ רק עוד יותר מחודש [ובינתיים אי אפשר לדעת כמה יעלה בדיוק כל מפרט שלו] ב. זה 16 אינץ'
עד כמה שזה אופציה
הנה מה שאתה אמור לבדוק
https://www.espir.co.il/items~81~559~29.htm
אבל אני לא המלצתי לך עליהם עד עכשיו כי אני לא יודע כמה בטריה יש להם
על פי חיפוש מהיר נראה שרשמית יש להם 15 שעות