איך ניתן לערוך פוסטים/עמודים בוורדפרס עם עורך קוד?
-
בוורדפרס, ניתן לערוך בקלות את קבצי התבנית עצמם להם יש גישה דרך מערכת הקבצים. הבעיה היא בכתיבת פוסטים או עמודים שלא נשמרים כקובץ אלא התוכן נשמר ישירות במסד הנתונים.
הוספת פוסטים בוורדפרס נעשית בדרך כלל דרך לוח הבקרה בממשק ויזואלי. ניתן גם לעבור לעורך html אך הוא מאוד לא נח: בעת שמירת התוכן, ההזחות נמחקות ווורדפס מוסיף תגיות html ריקות לפי שיקול דעתו (הגרועה, יש לומר).
למרות שהדרך הזו מצויינת לבוני אתרים חסרי ידע בcss, היא לא נחה למי שכן מעוניין להוסיף קוד css משלו.
בגוגל לא מצאתי פתרון הולם. יש כמה תוספים לוורדפרס שמתיימרים לשמש כ'עורך קוד' אמיתי. אבל בפועל הם לא כאלו. -
-
פעם עבדתי על אתר וורדפרס שהמתכנת פתר את הבעיה הזו בצורה יפה, אבל אני לא זוכר את הפרטים המדוייקים
בגדול הוא היה שם קבצי HTML באיזו תיקיה, ובקובץ single page הוא הגדיר שהשרת יקרא את הקובץ הטמל המשוייך לפוסט הזה, וכך הוא היה עורך את ההטמל דרך ה FTP באיזה עורך קוד שרצהמסתמא אפשר לעשות את זה עם short code שיאמר לפוסט מה הקובץ המשוייך אליו, או אפילו בלי שורט קוד, לעשות איזו התאמה בין השם של ההטמל למזהה של הפוסט
-
פוסט זה נמחק!
-
תכירו, מאוד יעזור לכם:
https://wphierarchy.com/ -
@ש-ב-ח אמר באיך ניתן לערוך פוסטים/עמודים בוורדפרס עם עורך קוד?:
תכירו, מאוד יעזור לכם:
https://wphierarchy.com/איך זה קשור?
איך זה עוזר לי לשים HTML בצורה נורמלית בתוך פוסט מזדמן? -
בגדול מה שהייתי מציע זה ליצור shortcode
שיעשה include לקובץ מהתבנית ששמו מתאים למזהה הפוסט, אני חושב שזה יהיה הדרך הפשוטה והקלה ביותר.אז הנה בבקשה:
add_shortcode('post_html_file', function(){ $post_id = get_the_ID(); $path = get_stylesheet_directory() . "/posts_html/post-$post_id.php"; if(file_exists($path)){ include_once($path) } });
-
@ש-ב-ח אתה בעצם חוזר על הרעיון של @יוסף-בן-שמעון, לא ככה?
השאלה של פותח האשכול הייתה קצת שונה. הוא רוצה סה"כ לערוך את תוכן הפוסט (ששמור במסד הנתונים לא בקבצים) ברמת עורך קוד של html. זה לא בקשה צנועה?
לא מדובר על פעילות צד שרת שמצריכה PHP\ מדובר כולה בחופש לכתוב קטעי HTML AS IS. -
@ש-ב-ח
לא הכרתי את התוסף הזה, בבדיקה מלמעלה נראה דוקא נחמד (משום מה רק 100 התקנות פעילות).
עם זאת, נראה שהוא נותן אפשרות רק ברמת הבלוק, ולא נותן לערוך פוסט שלם.בכל מקרה, אדהכי והכי, למרות שמדובר באתר תדמית התייאשתי מוורדפרס ובניתי אותו בכלים נוחים יותר. סליחה וורדפרס.