-
@yossiz אמר בחברותא ללמוד תכנות:
יש לי עוד מחשבה בנושא: לגבי לימוד גמרא יש מסורה עתיקת יומין ורובנו פה התרגלנו לזה מגיל צעיר ויש לנו שנים של התרגלות. אנחנו יודעים פחות או יותר מה עובד ומה לא, מה העדפותינו בקשר לסוג החברותא וכו'.
לגבי תכנות אין את זהאמנם לגבי תכנות אין מסורת עתיקת יומין אבל יש נסיון של אחרים
ובעצם Pair programming זה לכתוב קוד בחברותא. -
@אביחיל כאחד שעובר ומתמודד עם התהליך של הלמידה באופן מתמיד, כבר כמה שנים טובות, (וכנראה עוד הרבה בעתיד...) תרשה לי להוסיף את התובנות שלי:
אני לא הבנתי בדיוק את כוונתך בחברותא.
אם כוונתך לחברותא שתלמד ביחד איתך, זה נהדר לחלק של התירגול, זה מדרבן ומעודד, ומקל מאוד. אבל -
אני לא הייתי מוותר על מדריך טוב, גם בתשלום.הערך של מדריך \ מורה טוב - הוא עצום, כי יש בו את הדבר הכי חשוב: ניסיון.
הוא יוכל לתת לך את הידע המקצועי ביותר,
וידע לעשות סדר בעניינים,
לקצר את תהליך הלימוד,
לכוון ולהדגיש את העיקר, ולציין מה הטפל,
לתמצת את הענינים בלשון ברורה ומובנת,
להראות היכן המקומות שבהם אתה עלול ליפול,
בקיצור, להוביל אותך בדרך המלך.יש מדריכים באינטרנט ברמה מצויינת, ובמחיר שווה לכל נפש (אני למדתי JS+Node.js + כל מיני middlewares בקורס שעלה בסה"כ 70 שקל)
ושלא נדבר על החומר שהוא חינמי לגמרי.אוטודידקטיה זה דבר נפלא, ויש בו סיפוק גדול, אבל ממה נפשך - התבלין הזה נצרך בתחום התכנות בכל מקרה, גם עם מורה טוב.
-
@צבי-ש זה הקורס שלקחתי:
https://www.udemy.com/course/the-web-developer-bootcamp/
הקורס הזה ממש מקיף: VSCode, HTML, CSS, JS, NodeJS, ועוד כמה middlewares, יש בו 567 פרקים (!), והוא מתאים לכאלו שלא יודעים כלום ממש. והמחיר שלו ממש מצחיק היום, אאל"ט עכשיו הוא עולה פחות מ-60 ש"ח.
קח בחשבון שאני לא יודע אם צריך לפתוח כל סרטון בנפרד בנטפרי, או שאפשר לבקש לפתוח את הכל. בזמנו אני נרשמתי לקורס, והורדתי את כל הסרטונים למחשב עם איזה תוסף כלשהו לכרום (דרך חיבור פחות חסום...)
בכל מקרה, אתה ממש לא חייב לצפות בהכל, אם יש לך ידע מקדים. -
@שמחה-זו-הסיסמא
גם כדי ללמוד גמרא כדאי לדעת ארמית ולשון הקודש
אבל לבחור אמריקאי שלא יודע מילה עברית מומלץ להתחיל ללמוד משוטנשטיין
ובמקביל ללמוד לשון הקודש וארמית. -
@שמחה-זו-הסיסמא כוונתי שלאותם אנשים ואני בכללם, יותר קל כבר ללמוד ממדריך כתוב שאפשר לתרגם. בשונה מוידאו. אלא אם כן ייה לו תמלול מצורף כטקסט בדף שאפשר לתרגם
-
באתר udeny (לשם מוביל הקישור שהביא @OdedDvir ) יש תמלול בצד, לא בדקתי בעצמי אבל שמעתי מכמה שלקחו שם קורסים שיש אפשרות להגדיר שהתמלול יהיה בעברית.
בנושא שהתפתח כאן, זו גם דרך מצוינת ללמוד אנגלית...
אשמח שישתפו כיצד זה עובד מבחינת סינון נטפרי. אני גם רוצה לקחת שם איזה קורס ומתלבט בגלל זה, אם יש מישהו שהתנסה - אשמח שישתף.
לשאלה שהעלה @אביחיל , היום השיטה הזו -לא בדיוק כפי שכתבת- מיושמת בכמה מסלולים של לימודי תוכנה (לחרדים - אברטק ומפתחים, גם אינפנטי מלמדים בסגנון הזה) אבל באף מקום לא מדלגים על זה שיש יד מכוונת ומנווטת שקובעת את סדר הדברים וסדרי עדיפויות, לדעתי גם אם תמצא מישהו שיילמד איתך (סתם נשמע לי מוזר כזה איך בדיוק?, מתיישבים על w3scools או על איזה אתר ומתחילים ללבן סוגיות? מסתכלים סרטונים יחד? חיפושי גוגל יחד? איך בדיוק יתבצע לדעתך הלימוד הזה?) תצטרכו להיצמד לאיזה סילבוס/קורס מסוים ברשת או משהו כזה שיסדר לכם את הנושאים.
-
@nach אמר בחברותא ללמוד תכנות:
לשאלה שהעלה @אביחיל , היום השיטה הזו -לא בדיוק כפי שכתבת- מיושמת בכמה מסלולים של לימודי תוכנה (לחרדים - אברטק ומפתחים, גם אינפנטי מלמדים בסגנון הזה) אבל באף מקום לא מדלגים על זה שיש יד מכוונת ומנווטת שקובעת את סדר הדברים וסדרי עדיפויות, לדעתי גם אם תמצא מישהו שיילמד איתך (סתם נשמע לי מוזר כזה איך בדיוק?, מתיישבים על w3scools או על איזה אתר ומתחילים ללבן סוגיות? מסתכלים סרטונים יחד? חיפושי גוגל יחד? איך בדיוק יתבצע לדעתך הלימוד הזה?) תצטרכו להיצמד לאיזה סילבוס/קורס מסוים ברשת או משהו כזה שיסדר לכם את הנושאים.
אם אני הייתי לומד בחברותא זה מה שכנראה הייתי עושה
מחפשים בגוגל ביחד, קוראים מדריכים ביחד (ולא מסתכלים בשום סרטון )
וכשזה מגיע לכתוב קוד אז אחד כותב את הקוד והשני מכתיב (כמו בPair Programming).וכמו שכמתיישבים חברותא ללמוד הלכה או גמרא לא חייבים יד מכוונת (בישיבה דווקא עשיתי הפוך מהיד המכוונת...) זה אמנם יכול להועיל ולעזור אבל לא מעכב, ובכל אופן רוב המדריכים ברשת יותר מסודרים מהגמרא , בגמרא אפשר לפעמים להרגיש אבודים הרבה זמן כי לא מבינים איזה הקדמה מסויימת וכו'.
-
@nigun כל התשובות מכוונות למסקנה שזה תלוי לגמרי באופי ובמשמעת עצמית, אני אישית מאוד מאוד אוטודידקט ולמדתי מאפס המון המון בשנתיים האחרונות בלבד אבל באיזה מקום אני מרגיש כבר כמה חודשים תקוע היכן שהוא ויש לי הרגשה שזה קשור מאוד במה שכתבתי קודם - יד מכוונת (בזמן שאני תקוע למדתי בינתיים על php ואפילו עשיתי איזה מערכת בסיסית בעבודה שפועלת על php ו- mysql אבל אני לא מרגיש שיש לי באמת ידע שאני יכול להגיע איתו לעבודה בתכנות. בקיצור: יש הרבה בלאגן)
עוד משהו שאתה מקבל אם אתה לומד עם מרצה יש לך את הביטחון עצמי שלמדת מה שצריך בשביל להצליח בעבודה ומכאן ואילך אתה משתפר בעצמך אבל אתה יודע שכשסיימת ללמוד קורס מסדי נתונים אתה יכול לעבוד עם זה כי המרצה עם הניסיון והידע שלו מהעולם האמיתי ידע לכוון אותך מה חשוב ומה פחות וכך בכל נושא.
להדגיש: לא עבדתי מעולם בתכנות ולא למדתי מעולם שום קורס תכנות רק ספרים ואינטרנט. ככה שהרבה ממה שכתבתי זה הרגשה וסברה, חבל לפתח דיון על בסיס זה...
@אביחיל במקום להתבלבל, תבדוק את עצמך איזה חודשיים איך אתה מסתדר עם זה, נניח תציב לך איזה יעד של ידע בחודשיים האלו שאותו אתה רוצה לדעת ולהקיף, תבחן את עצמך בסיום החודשיים איך עבר ועד כמה אתה באמת מצליח ללמוד כך ומה ההתקדמות שלך ואז תדע לפי האופי שלך עד כמה זה נכון לך ללמוד כך.
בעז"ה שיהיה ס"ד והצלחה.אני כנראה אתחיל לימודים מסודרים בתחילת השנה הבאה ובינתיים יתכן שארצה להצטרף איליך לתקופה, אין לך מייל בחתימה או כל דרך ליצירת קשר - אם תרצה אתה מוזמן להוסיף או ליצור איתי קשר ישירות.
-
עוד משהו שאתה מקבל אם אתה לומד עם מרצה יש לך את הביטחון עצמי שלמדת מה שצריך בשביל להצליח בעבודה
לפעמים זה בטחון מזוייף
בדיוק פגשתי השבוע בחור שלמד במכללה וחסר לו דברים בסיסיים
וכשהם מגיע לראיונות עבודה לא מוכנים לקבל אותו עם חוסר ידע כזה (במקרה הספציפי הזה הוא לא ידע להגן מהתקפות SQLi בPHP).והוא לא היחיד, היחס בשוק לג'וניורים (בוגרי מכללות) הוא שהם לא כשירים לעבודה מהיום הראשון והסיבה היחידה להעסיק אותם זה בתקווה שישארו לטווח ארוך בחרבה ויתחילו לתת תועלת אחרי חצי שנה.
אבל באיזה מקום אני מרגיש כבר כמה חודשים תקוע היכן שהוא ויש לי הרגשה שזה קשור מאוד במה שכתבתי קודם - יד מכוונת (בזמן שאני תקוע למדתי בינתיים על php ואפילו עשיתי איזה מערכת בסיסית בעבודה שפועלת על php ו- mysql אבל אני לא מרגיש שיש לי באמת ידע שאני יכול להגיע איתו לעבודה בתכנות. בקיצור: יש הרבה בלאגן)
בשביל זה יש לך את הפורום הזה
יש כאן המלצות על איזה שפות ללמוד (רמז: לאו דווקא PHP)
אתה לא צריך הכוונה מידי פרטנית רק לדעת איזה בטכנולוגיות ונושאים להתמקד. -
@nigun אמר בחברותא ללמוד תכנות:
עוד משהו שאתה מקבל אם אתה לומד עם מרצה יש לך את הביטחון עצמי שלמדת מה שצריך בשביל להצליח בעבודה
לפעמים זה בטחון מזוייף
בדיוק פגשתי השבוע בחור שלמד במכללה וחסר לו דברים בסיסיים
וכשהם מגיע לראיונות עבודה לא מוכנים לקבל אותו עם חוסר ידע כזה (במקרה הספציפי הזה הוא לא ידע להגן מהתקפות SQLi בPHP).והוא לא היחיד, היחס בשוק לג'וניורים (בוגרי מכללות) הוא שהם לא כשירים לעבודה מהיום הראשון והסיבה היחידה להעסיק אותם זה בתקווה שישארו לטווח ארוך בחרבה ויתחילו לתת תועלת אחרי חצי שנה.
בתור אחד שעובד במכללה אני יכול להסכים עם ההבחנה שלך בצורה מסוימת (לא נכון בצורה הגורפת כ"כ כמו שכתבת את זה אבל בהחלט יש כזה דבר).
מצד שני, מישהו שהוא אוטודידקט וגם לומד במכללה? אין טוב מזה לכאורה.
אני יודע בבירור שכשאלמד במכללה, בכל קורס אחתור להשלים בעצמי עוד ועוד ידע כי זה האופי והסקרנות. לדעתי זה מושלם, לא? -
מצד שני, מישהו שהוא אוטודידקט וגם לומד במכללה? אין טוב מזה לכאורה.
אני יודע בבירור שכשאלמד במכללה, בכל קורס אחתור להשלים בעצמי עוד ועוד ידע כי זה האופי והסקרנות. לדעתי זה מושלם, לא?יש כאלו שיאמרו שיש חסרון של בזבוז זמן (במיוחד למי שלא יכול להקדיש את כל היום ללימודים) אבל זה כבר דיון אחר
-