-
שלום.
אני מנסה לשלוח מייל ממחשב וינדוס (11) רגיל (לא שרת, חיבור של נטפרי), באמצעות Swaks, כעין מה ש @חגי הדגים כאן.
אני מריץ את זה בוינדוס, באמצעות Strawberry Perl.
אבל מתקבלת מייד שגיאה:
גם נסיון שימוש בפקודת Send-MailMessage בפאוורשל מחזיר אותה שגיאה:Send-MailMessage -To mail@gmail.com -From noreply@app -SmtpServer gmail-smtp-in.l.google.com -Port 25 -Subject test
אשמח מאוד אם למישהו יש מידע ממה חסימה כזאת יכולה להיגרם, ואיך אפשר לטפל בה. תודה -
@צדיק-תמים
ניסית לעשות הקלטת תעבורה בממשק של נטפרי?
ניסית להפעיל wireshark ולראות איפה זה נכשל?
ניסית לחפש את השגיאה בגוגל?
ניסית לבדוק את ההגדרות firewall?
ניסית לבדוק את ההגדרות של הראוטר?
ניסית להריץ מסביבה לינוקסית (עם WSL למשל)?
ניסית לבדוק אם היעד נכון?
ניסית לבדוק עם השרת SMTP נכון?
ניסית לבדוק אם הפורט נכון?עשיתי בדיקה מעצמי וזה כן עובד עם swaks, בpowershell גוגל כנראה שינו משהו ועכשיו זה נחסם
-
היום ראיתי בויקי נטפרי שכתוב:
תיאור: התוכנה מנסה לשלוח אימייל דרך SMTP וזה נתקל בשגיאת TIMEOUT. זה קורה בספק RL כי הוא חוסם שליחת אימיילים.
פתרון: פנו לספק RL שיסדרו את העניין.פניתי לRL, והם אמרו שזה חסימה שלהם, והם לא מוכנים לפתוח כזה דבר, כדי שלא יוכלו לשלוח ספאם.
אבל בספקים אחרים (לדוגמה יוסי תקשורת - פרטנר) זה כן פתוח... -
@צדיק-תמים כמו שכבר כתבו לך, הסיבה היא שפורט 25 חסום לך ע"י הספק (ISP) ע"מ להילחם בתופעת הספאם (לאו דווקא ספאם שלך, החברות חוששות מוירוס שישתלט על השרת smtp וישלח דרכו אלפי מיילים של ספאם..).
למעשה מה שתוכל לעשות זה להגדיר SMTP Relay ע"מ לשלוח באמצעות פורט 587 (ע"ג tcp) שפתוח אצל הספקים.
מה שבעצם הוא עושה זה להעביר את המיילים שאתה שולח למארח Relay באמצעות פורט 587, והוא מעביר את המייל שלך אל הנמען באמצעות פורט 25.
ישנם מספר ESP (ספקי שירותי דוא"ל) שמבצעים את זה. כדוגמת sendinblue שמאפשרת לשלוח דרכה עד 300 מיילים ביום חינם, וגם ההגדרה שלו פשוטה מאוד (למעשה אני השתמשתי ב Mailjet שמאפשרת לשלוח דרכה בחינם 200 מיילים ביום, ואני ממליץ עליה מאוד).
כדי לבצע זאת תצטרך בצד שלך להתקין את Postfix וכן את הפלאגין libsasl2-modules ובקובץ תצורה להגדיר שימוש במארח Relay בפורט 587.
כמובן שתצטרך לשם כך אימות ברמת הדומיין (SPF/DKIM) וכתובת ip קבוע.
למעשה בעבר הקמתי דבר כזה, וזה עבד מעולה! קיבלתי בבדיקה של mail tester ציון של 10 נקודות. -
@יושב-אוהלים אמר בחסימה בהתחברות לפורט 25 (SMTP):
שמאפשרת לשלוח דרכה עד 300 מיילים ביום חינם
אני כבר יכול לשלוח עם ג'ימייל - הם נותנים 500 ביום...
לא מבין למה זה התפקיד של הספק, הרי תמיד אני יכול לקחת חיבור/שרת עם ספק שלא חוסם. ובטוח שיש כאלה, ולשלוח כמה שאני רוצה.
גם זה אמור להיות התפקיד של המקבל, לחסום ספאם, לא של הספק... -
@צדיק-תמים אמר בחסימה בהתחברות לפורט 25 (SMTP):
@יושב-אוהלים אמר בחסימה בהתחברות לפורט 25 (SMTP):
שמאפשרת לשלוח דרכה עד 300 מיילים ביום חינם
לא מבין למה זה התפקיד של הספק, הרי תמיד אני יכול לקחת חיבור/שרת עם ספק שלא חוסם. ובטוח שיש כאלה, ולשלוח כמה שאני רוצה.
גם זה אמור להיות התפקיד של המקבל, לחסום ספאם, לא של הספק...המקבל חוסם טווח של IP
וברגע שהIP מדווח כספאם זה דופק את כל המשתמשים בIP
לא רק בשימוש במייל -
@צדיק-תמים אמר בחסימה בהתחברות לפורט 25 (SMTP):
איך אפשר לשלוח מגימייל 500 מיילים ליום עם דומיין שלי?
תודה רבה. -
@מאיר-הנאו https://mitmachim.top/post/145997
כמובן שאם אתה לא צריך לקבל אתה יכול לוותר על החלק של forwardemail
נ.ב. זה שטכנית אתה יכול לשלוח, ממש לא אומר שגוגל לא יסמן את הדומיין שלך כספאם... -