כמה שאלות במייקרוסופט אקסס
-
שלום. אחרי כמה פרוייקטונים באקסס, אני רוצה לגשת לבא בתור. אבל רוצה שהוא יהיה פרוייקט ולא פרוייקטון מסכן. ואשר על כן אכביר בשורות הבאות ערימת שאלות בהיקף שלא נראה כאן מזמן (רק שלוש בס"ה אבל הפורום כמעט מת...)
- כל מי שמפתח או פיתח באקסס יודע שמלבד ההתמודדות הרגילה של מתכנת עם הבאגים והבורות שהוא כורה במו מקלדתו. עליו להלחם מול איתני הטבע הלא הם הבאגים וההגבלים מבית מייקרוסופט. שורה של פיצוצים, קריסות לא צפויות, התנהגות לא נכונה של קוד וסירוב עיקש של המחשב להבין מה כתבת לו. ופעמים רבות ברור לך לחלוטין שלך ולקוד אין יד במעל הזה. את הדם שפכו מתכנתי האקסס. זה מרתיח ועולה על העצבים. אבל לא בשביל זה התכנסנו. השאלה היא מה הגירסה המועדפת. כלומר: ברור לי מנסיוני שבעניין הזה יש הבדל מובהק בין הגירסאות השונות של אקסס. על פניו לטובת הישנות יותר. כלומר: 2013 גרועה מאד. 2003 טובה מאד. 2010,2007 ו2016 לא ברור לי. אם יש מישהו שיודע לומר על איזו גירסה כדאי לפתח את המערכת (מתוך הנחה שללקוח יש 2016 והכל ירוץ אצלו) כדאי למנוע עגמת נפש. השאלה היא גם על ההגבלות הרשמיות, כמו למשל הפיכת שדה טקסט ארוך לסינית כשעברת את ה32 רשומות (כנראה שזו הגבלה שכתובה באיזה מקום. לא חקרתי מדי). וגם על הבאגים התקלתיים.
- מה עדיף: ליצור 4-5 טבלאות עם 6-7 שדות בכל אחד. ואחר כך לעשות שאילתת איחוד ביניהם. או ליצור טבלה אחת עם 25 שדות ולפצל אותה עם שאילתות? כלומר אם למשל יש לי מסד נתונים של עובדי עירייה. יש פועלי ניקיון, ראשי עיר ופקחי חניה. לכל אחד מהם יש מאפיינים=שדות אחרים. מלבד המאפיינים המשותפים לכל אדם כמו שם וטלפון. הפלט של התוכנה חייב לכלול יותר מדוח אחד שמחבר את כל העובדים ללא הבדל. אלפון למשל. השאלה מה עדיף כדלעיל. ובמילים אלטרנטיביות, האם יש הכבדה על אקסס בהרצת טבלה עם עשרות שדות.
- אם יש מישהו שיכול לתת כלל כלשהו איך צריך להתייחס לשדות ולפקדים מקוד/במשפט sql/בטופס כשהטבלה היא מקור הנתונים/כשהיא לא המקור. גם אחרי שנים של שימוש אני עדיין בקטע של ניסוי ותעיה: האם "[]" או [] או "" "[]".[] וכן הלאה על זה הדרך.
- האם יש דרך טובה להטמיע תמונות וסריקות ברשומות באקסס. הפלטפורמה שאקסס מציעים בבסיס גרועה מאד. בין השאר בחירת הקובץ המצורף נעשית בהכרח על ידי ממשק אקססי גרוע וישן שהלקוח שלי לא אמור לראות. וכן הצגת הקבצים מסובכת ומוגבלת.
- נדמה לי ששאלתי כבר פעם ולא נעניתי. האם יש היום פקד לוח שנה לאקסס. לא יודע מי הטיפש שחשב שהלוח הנשלף שקיים בגירסאות החדשות בפקדי תאריך מהווה תחליף לפקד הישן שהציג ויזואלית את לוח השנה על פני הטופס ולא כהקפצה עלובה.
תודה וסליחה על הרמה הנמוכה והטרדת הנכבדים.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב10/08/2017 12:02 (+03:00)
-
לפעם הבאה אנא פתח בלי למצמץ אשכול פר שאלה.
- אתה מטיח טענות שהן בחזקת הזויות (אחר בקשת המחילה) עד שתוכיח אחרת שחור לבן.
- אין עצה גלובלית כי זה כמו תמיד: תלוי.
יש פה שתי שאלות: א. תצורת העיצוב של הטבלאות כפולה, אם רוצים להוסיף שדה מיקוד למשל יש לעשות זאת בכמה טבלאות ב. במידה והאיש מכהן בשתי כובעים, יש מידע כפול ולא עקבי. נקודה א' חלשה בעיני, ונקודה ב' יש לה משמעות רק אם זה מאוד שכיח בכמויות עצומות (כל איש קשר שני מופיע בחמש טבלאות שונות). במידה ואין משמעות עדיף ללכת על טבלה נפרדת ומלאה לכל סוג ולחסוך איחודים ככל האפשר עבור הביצועים. - אנא חפש ואז זה לא יהיה נדמה לך. המינימום שעושים לפני ששואלים זה חיפוש.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב10/08/2017 12:13 (+03:00)
-
- יש דברים שתמיד תוכל לטעון שהם תוצר של כשל של המשתמש. אבל קריסה טוטאלית ויציאה מאקסס עם הודעת שגיאה היא תמיד שגיאה של מייקרוסופט ולא שלי. תקן אותי אם אני טועה. (אגב לפעמים תוך כדי עיצוב טפסים וכדומה בלי הרצה של כלום.)
הייתי מעלה לך פה את הסינית המדוברת אילולי שזה מידע של הלקוח. המדובר בטבלה א' עם שמות אנשים. וטבלה ב' עם שני שדות טקסט ארוך עם ניקוד. יש שאילתא שמביאה את השמות עם הטקסט המנוקד המתאים. הכל עובד יפה עד שמגיע מספר הרשומות ל32 אז הופכים שני שדות הטקסט הארוך והמנוקד לצמד אותיות בסינית. אילו לא ראיתי בעיני לא האמנתי. - צודק.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב10/08/2017 12:29 (+03:00)
- יש דברים שתמיד תוכל לטעון שהם תוצר של כשל של המשתמש. אבל קריסה טוטאלית ויציאה מאקסס עם הודעת שגיאה היא תמיד שגיאה של מייקרוסופט ולא שלי. תקן אותי אם אני טועה. (אגב לפעמים תוך כדי עיצוב טפסים וכדומה בלי הרצה של כלום.)
-
הציטוט הזה:
אבל קריסה טוטאלית ויציאה מאקסס עם הודעת שגיאה היא תמיד שגיאה של מייקרוסופט ולא שלי. תקן אותי אם אני טועה. (אגב לפעמים תוך כדי עיצוב טפסים וכדומה בלי הרצה של כלום.)
ודאי לא נכון. בהחלט יכול להיות קריסות כתוצאה משימוש לא נכון או טעויות.
בקשר לסיפור, נכון, ועדיין... הרי אתה שמת לב שזה עקבי. אז יש פה איזה סיבה מסתורית. אם היה לך אנרגיה ייתכן שהיית מבין מה הבעיה... ודאי שייתכן שזה באג, אבל דיברת על הקפים שרק אתה נחשפת ליותר מאחד וזה כבר דורש הוכחה.אני מודה שכמה וכמה פעמים אני חושב שהקוד מהתל בי והמשוגה עמו. וכמובן לא בקוד של שפה מסויימת אלא בכמה, ומעולם - וזה ברור כשמש - לא צדקתי.
אני מאמין שלכל המתכנתים יש את ה"בעיה" הזו מי פחות ומי יותר, וככל שהמתכנת מצליח להתעלות ולהיצמד לשכל באומרו "ודאי שהאשם בי, והטכנולוגיה בסדר" הוא יותר מצליח בתכנות. גם על קוד של עצמך שאתה קורא אחרי חמש שנים, הנטיה הטבעית היא לזלזל בכל דבר שנראה לא בסדר, ומפתח טוב תמיד חושש שדוקא כעת הוא שטחי מבעבר ולא להפך, ומאי חזית וכו', וק"ו בקוד של אחרים.ואני לומד מכך קל וחומר לדברים נעלים מקוד ותכנות של חכמלוגים גויים עד כמה שאדם צריך לחשוב שהוא הבעיה וככה הוא יגיע לאמת מהר יותר.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב10/08/2017 12:50 (+03:00)
-
לגבי הקריסות: אני מסכים איתך ברמה מסויימת אבל לא לגמרי, כלומר: ראיתי מקרים בהם במחשב מסויים הפסיק לעבוד הVBA בפרוייקט מסויים לחלוטין, וכן חלק מהדוחות והטפסים בתצוגה רגילה, בACCDE עובד תקין.
אבל בדר"כ יש שגיאה בתחביר.לשאלותיך:
- רק ורק!!! 2010!!!!
- הנטייה האישית שלי היא טבלה אחת לכל השדות (אני הולך לפי הכלל של יחיד-ליחיד, רבים-ליחיד, הוי אומר: אם לכל עובד יש רק שורת נתונים אחת (יחיד-ליחיד) אני יכניס את הנתונים בטבלה אחת, אם לכל עובד יש יותר מטלפון אחד (רבים-ליחיד) אני יפריד לטבלת טלפונים)
- אם יש רווחים בשם הטבלה/שדה, חובה להכניס [],
בפניה מVBA או ביטוי DLOOKUP וכד' בטפסים: "[].[]"
בקוד SQL [].[]
4.5. להעלאה יש פתרונות של בחירת קובץ מצו"ב דוגמא, צפיה- אין לי ניסיון, בחירת תאריך- מצו"ב דוגמה, אם אתה מתעקש לא להשתמש עם בחירת תאריך המובנה של האקסס
דוגמא.accdb
פורסם במקור בפורום CODE613 ב10/08/2017 13:40 (+03:00)
-
-
עד מתי אתם חוטאים באקסס. ועוד להשתמש בו כדטה בייס רחמנא ליצלן. עד שיש מישהו שמספר לך שהוא הצליח להימלט מהגטו, אתה שואל אותו על דרכי הכניסה לשם?
אני רואה בזה החטאת הרבים, אם אתן לך עצות (ויש לי עצות).עוד מעט יבוא clickone ויסביר לך שהכל לפי המקרה, ולפרוייקטים קטנים עדיף אקסס וכו' (ולעניות דעתי הפיצפונת, הוא די צודק)
וחוצמזה, שכל עוד ואני לא נרשם לקורס דוט-נט מסודר, או רוכש ספר איכותי (איזה??) גמני ימשיך להתקשקש באקסס (לא מדוייק, היום אני יותר בפייטון)אולי מישהו מרים את הכפפה וממשיך את הקורס של הרב דוט-נט? עם עדיפות להסברים על פיתוח WEB & אנגולר.
תראו כמה מחכים להמשך הפוסטים שלו על אנגולר 2פורסם במקור בפורום CODE613 ב10/08/2017 14:48 (+03:00)
-
אולי מישהו מרים את הכפפה וממשיך את הקורס של הרב דוט-נט? עם עדיפות להסברים על פיתוח WEB & אנגולר.
תראו כמה מחכים להמשך הפוסטים שלו על אנגולר 2תשקיע קצת ללמוד אנגלית בסיסית, תתקין את התוסף של google translet ואתה מסודר!
אתה לא צריך לחכות לאף רב שיכתוב לך מדריך על אנגולר, תכנס לאתר https://angular.io/tutorial ותעבור על המדריך, הוא מסודר וברור.חוצמזה, אני ממליץ לך לנסות את ריאקט, אני עכשיו קצת מתקשקש איתה והיא נראית לי הרבה יותר פשוטה להתחלה, מאשר עם אנגולר.
פורסם במקור בפורום CODE613 ב10/08/2017 15:54 (+03:00)
-
אתה לא צריך לחכות לאף רב שיכתוב לך מדריך על אנגולר, תכנס לאתר https://angular.io/tutorial ותעבור על המדריך, הוא מסודר וברור.
מה הIDE הנפוץ או/ו המומלץ לאנגולר? (ויזואל סטודיו?)
איזו פלטפורמת מערכת הפעלה: לינוקס או ווינדוס?פורסם במקור בפורום CODE613 ב10/08/2017 20:34 (+03:00)
-
אתה לא צריך לחכות לאף רב שיכתוב לך מדריך על אנגולר, תכנס לאתר https://angular.io/tutorial ותעבור על המדריך, הוא מסודר וברור.
מה הIDE הנפוץ או/ו המומלץ לאנגולר? (ויזואל סטודיו?)
איזו פלטפורמת מערכת הפעלה: לינוקס או ווינדוס?- VSCODE
- לא משנה
פורסם במקור בפורום CODE613 ב10/08/2017 21:00 (+03:00)