ASP קור בדוקר
-
ההמלצה הרשמית של מיקרוסופט להקמת מכונת דוקר של ASP תמוהה, הם דורשים לבנות תמונה ייחודית עם Dockerfiile, שתכיל את הקבצים של האפליקציה, וזה גורם למשל שבכל שינוי באפליקציה צריך לבנות מחדש את התמונה הזו, ואז מצטברות ערימות של תמונות לא בשימוש וצריך להקפיד כל פעם לנקות את הדיסק.
מה הבעיה לעבוד כמו פעם, לקמפל את האפליקציה איך שרוצים (לדוגמא להקים מכונה זמנית docker run ולחלץ ממנה את ה out) ואז להקים מכונה שתקבל את הקבצים המקומפלים, ותריץ פקודה בנקודת כניסה
עשיתי כך ועלתה בידי, אני רק חושש שאני מפספס משהוdocker run --rm -i -v "$(pwd)/app_name:/app" mcr.microsoft.com/dotnet/sdk:6.0 /bin/bash -c ' cd /app dotnet restore dotnet publish -c Release -o out '
docker-compose.yml
image: mcr.microsoft.com/dotnet/aspnet:2.1 restart: always volumes: - ./files:/app command: "dotnet /app/dist/out/app_name.dll"
-
@יוסף-בן-שמעון
אין לי מושג ירוק ב.NET,
מה שעשית יכול לעבוד, אבל זה נוגד את הbest practice כי הדרך הנכונה לבנות תמונת דוקר היא שהתמונה תייצג גרסה ספציפית של האפליקציה ביחד עם כל התלויות.הבעיה שאתה מתאר שנוצרים מלא תמונות מיותרות - זה כי אתה לא בונה את התמונה עם תגית.
ברגע שתשתמש בתגית - כל בניה תדרוס את התמונות הקודמות.