איזה ספרייה/פריימוורק (מה זה בכלל, בעצם?...) מומלץ ללמוד כיום?
-
@ארכיטקט אמר באיזה ספרייה/פריימוורק (מה זה בכלל, בעצם?...) מומלץ ללמוד כיום?:
@davidnead
לדעתי המשל שלך יותר מתאים לדיינמיקס, סיילספורס וכיוצא באלו. שהם כבר לא "פריימוורקים" אלא יותר פלטפורמות ל CRM וכדומה.
אנגולר ריאקט וויו יותר דומה לשלי. הם ממש לא אומרים לך איפה המלון ולאיזה קברים ללכת.התגובה שלי התייחסה לאנגולר, שאליו חשבתי שהתייחסת (על פי דעתך הידועה במקום אחר). לדעתי ויו מעולה ולגמרי משאיר לך חופש פעולה, עד כמה שפריימוורק יכול להשאיר.
-
@יוסף-בן-שמעון אמר באיזה ספרייה/פריימוורק (מה זה בכלל, בעצם?...) מומלץ ללמוד כיום?:
שמעתי שבמכללות והסמינרים מלמדים אנגולר, זה יכול להצביע על ההעדפות של התעשיה
וזה גם יכול להצביע על קבעון. או על צרות אופקים - ללמד מה שהתעשיה צריכה כרגע (לתחזק פרוייקטים שנבנו לפני חמש שנים) ולא מה שהיא תצטרך עוד מעט (יותר ויותר פרוייקטים שנבנים, ויצטרכו תחזוקה גם עוד חמש שנים).
זה לגבי VUE, שלא לדבר על ריאקט שהתעשיה מוצפת בו, ולמיטב ידיעתי לומדים אותו ברוב ככל קורסי הפולסטאק. -
הויכוחים הדתיים איזה פרימוורק טוב יותר הם לא באים לעזור ולא לברר אלא רק להגן על הבחירה שכל אחד עשה.
אין טעות להצטרף למליונים שבחרו בכל אחד המפרימוורקים האלה, ומסקנות של שני שקל על חסרונות האחד לבטח נלקחה בחשבון ע"י המתכננים שסבורים שעדיין יש ייתרון במוצר שלהם.
בא נרשה לכל אחד להגיד את דעתו אבל רק בייחס למוצר שהוא עבד איתו כמה חודשים. מהיכירותי פה את הניקים אף אחד לא המיר דתו ומכיר טוב פרימוורק נוסף מאשר החביב עליו לכתחילא או למפרע.נ.ב. אני לא מכיר טוב שום פרימוורק מהנידונים פה.
-
@צדיק-תמים בעיניי השיקול הבלעדי צריך להיות הסביבה שלך, באיזה מהפריימורקים המוכרים יש לך חבר מומחה עם סבלנות לענות על כל שאלה.
כמו שאמר @dovid לכל אחד מהפריימורקים יש מליוני משתמשים כך ששום בחירה לא תהיה טעות פטאלית, וגם אם כן אתה תהיה בחברה טובה.
ובכלל, צריך לזכור שזו לא בחירה לחיים וזו לא חתונה קתולית... לא מתאים לך? לך תלמד פרימוורק אחר. -
@גמליאל אמר באיזה ספרייה/פריימוורק (מה זה בכלל, בעצם?...) מומלץ ללמוד כיום?:
באיזה מהפריימורקים המוכרים יש לך חבר מומחה עם סבלנות לענות על כל שאלה
@צדיק-תמים
כאן בפורום יש חבר מומחה עם סבלנות לענות על כל שאלה @yossiz היקר, והוא המליץ על VUE קח את זה בחשבון
@yossiz אני מקוה שזה לא נכנס בגדר מברך רעהו בקול גדול, שיהיה לך כעת הרבה עבודה לענות לשאלותיו.. -
מישהו העיר לי שהשיקול שאמור לגבור פה על הכל הוא קלות הלמידה, כי אפשר להתווכח בלי סוף איזה מהם יותר טוב, אז למי שאוחז בינתיים בלי שום פריימוורק, הכי טוב שיקח את הכי קל. מקסימום אחרי שאתה מכיר אותו תעבור לאחד אחר. אחרי שאתה מכיר אחד, כבר יותר קל ללמוד עוד אחד.
עריכה: אני רואה ש @גמליאל כבר אמר את זה
-
@חוקר שאלות בפורום זה משהו אחר, אני משער שבכל פריימוורק שאבחר (מבין הפופולאריים) יהיו כמה שמתמצאים בו ויוכלו לענות על שאלות, אבל כמו ש @גמליאל אמר צריך "חבר מומחה עם סבלנות לענות על כל שאלה", היינו שלא כל כך אפשרי לפתוח על כל שאלה קטנה נושא פה בפורום ולחכות שהמומחה יתחבר ויגיב... בכל דבר חדש יכול להיות גם דברים קטנים ממש, כמו גם טריקים שונים לייעול, וכדומה, שייעוץ מסודר דרך פורום לא מספיק.
@yossiz אמר באיזה ספרייה/פריימוורק (מה זה בכלל, בעצם?...) מומלץ ללמוד כיום?:
יכול להיות אפילו יותר ממה שאתה יודע...
הולך על הצדיק או על המומחה?
-
@dovid אמר באיזה ספרייה/פריימוורק (מה זה בכלל, בעצם?...) מומלץ ללמוד כיום?:
הויכוחים הדתיים איזה פרימוורק טוב יותר הם לא באים לעזור ולא לברר אלא רק להגן על הבחירה שכל אחד עשה.
אין טעות להצטרף למליונים שבחרו בכל אחד המפרימוורקים האלה, ומסקנות של שני שקל על חסרונות האחד לבטח נלקחה בחשבון ע"י המתכננים שסבורים שעדיין יש ייתרון במוצר שלהם.
בא נרשה לכל אחד להגיד את דעתו אבל רק בייחס למוצר שהוא עבד איתו כמה חודשים. מהיכירותי פה את הניקים אף אחד לא המיר דתו ומכיר טוב פרימוורק נוסף מאשר החביב עליו לכתחילא או למפרע.נ.ב. אני לא מכיר טוב שום פרימוורק מהנידונים פה.
בגדול דברים יפים, אבל אי אפשר להתעלם מהעדכניות. המפתחים של אנגולר חשבו על הרבה דברים, אבל ריאקט חדשה יותר. וVUE חדש עוד יותר. והיות שהם הספיקו לצבור מספיק תאוצה מכדי להיות "מידי חדשים" הרי ניתן להניח שיש להם יתרונות מובנים, שנבנו על גבי לקחים מה"ישן". לשנות פריימוורק - במיוחד כמו אנגולר - זה לא קל, וכמדומה שהנסיונות של מפתחי אנגולר לעשות את זה רק קרבו את הקץ שלה, יחסית.
ובכל זאת, המסקנה ודאי נכונה, כולם מועילים, לכולם יש שוק, ואת כולם כדאי ללמוד. בפרט שאחרי שלמדת אחד - קל יותר לעבור להבא בתור.
אגב, לדעתי מישהו שיפתח פקולטה ל"אבחון דתות" זה ירוץ. זה מקצוע נחוץ, דרושםי חדי עין לזהות דתות המתגלגלות בכל מקום.
-
@davidnead בא אמחיש לך כמה אתה דתי אדוק.
אבל אי אפשר להתעלם מהעדכניות.
אפשר... אני מפתח גאה בangularjs. הולך לי טוב, ואני כתבתי בזה היום אתמול וגם לפני כמה שנים, ואני די מעודכן במה שקורה ובמה שאני מפסיד מלא להתקדם לפריימוורקים היותר חדשים. בצד הלקוח, בהחלט הגיוני לפי הנסיבות לבחור בפרימוורק מלפני 8 שנים.
שיקול החדשנות לא רלוונטי כשלעצמו כי הוא לא מקיף אין סוף יתרונות, במקום זאת ניתן לשקול את היתרונות ישירות.המפתחים של אנגולר חשבו על הרבה דברים, אבל ריאקט חדשה יותר.
אנגולר2 נוצרה באותה שנה של ריאקט (2015) ובלי שום תאימות או מחוייבות ואפילו קשר לגירסה 1.
בקיצור הם בני אותו גיל.וVUE חדש עוד יותר.
vue נולדה ב2014 (בהשראת angularjs שזה אנגולר 1), וvue2 יצא ב2016 (יאהוו כמה נסיון הם צברו על פני ריאקט בתקופה ארוכה זו!!)...
לשנות פריימוורק - במיוחד כמו אנגולר - זה לא קל, וכמדומה שהנסיונות של מפתחי אנגולר לעשות את זה רק קרבו את הקץ שלה, יחסית.
אתה מעוות לחלוטין את העובדות.
אנגולר היא הפרימוורק הכי משתנה שיש.
בשונה מכל פרימוורק אחר, אנגולר עשו החלטה דרמטית ושינו לחלוטין את הפרימוורק שלהם מה שיצר גירסה חדשה לחלוטין עם 0 תאימות לאחור (טוב ניתן לקרוא לזה שבכלל הלכו על מוצר אחר, השם לא אומר כלום).
וכמה זה לא קל לשנות? אנגולר מוציאה גירסה פעמיים בשנה. התחילו ב2 ונמצאים ב13. יש אמנם תאימות לאחור אבל רק לגירסה אחת אחורה.
אתה מציג את זה כנסיונות תיקון לגירסה לא מוצלחת אבל זה שגוי, כי הגירסה 1 שנחשבת לא מוצלחת נמחקה לחלוטין (והיא לדעתי מוצלחת מאוד, ואולי בשם דת זו כתבתי את הפוסט ). -
@dovid אני חושב שאתה נצמד לתאריכים טכניים ומתעלם קצת מהמציאות אותה אתה מכיר בעצמך. אבל טוב, אני באמת לא הולך להיכנס כאן לויכוחים דתיים. אני רק אציין שכשכתבתי את המשל לעיל כלל לא התכוונתי להגן על VUE, אלא להמחיש את ההבדל בצורה הוגנת ולהצביע על היתרונות שב2 הדרכים. אמנם לא התאפקתי מלרמוז מה אני מעדיף, אבל זה היה אגבי לגמרי ובטח לא מטרה להגן. הדיון הוטה לשם שלא באשמתי.
-
-
@צדיק-תמים בתכנות אין חוזה חד פעמי, שכח מזה. זה מקצוע שלמיד והתעדכנות היא חלק מהעבודה.
אמנם, אם אתה לומד כלי, אתה בהחלט יכול להשתמש בו ולא להתעדכן, עד שבשלב כלשהו תגלה שזה לא פרקטי וגם אתה רוצה לעבור הלאה ולהתאים את עצמך למציאות החדשה. יש כאלו שיהיו מהראשונים ויש מהאחרונים, כמו כל דבר בחיים. -
@צדיק-תמים אמר באיזה ספרייה/פריימוורק (מה זה בכלל, בעצם?...) מומלץ ללמוד כיום?:
@davidnead יש התעדכנות בשעת הצורך, ויש שמחייבים שלא לומר מכריחים אותך לעקוב אחרי כל עדכון על ידי חוסר תאימות לאחור...
זה מה שניסיתי לומר. תכנות זו לא תכנת מחשב שצריכה להתאים לווינדוס החדש. יש כאלו שעדיין כותבים בשפות ובגרסאות ישנות והכל עובד תקין. אתה מחליט אם אתה רוצה להתעדכן. הסיבות להתעדכן הן בדר"כ רצון להרוויח את השיפורים, או לאפשר שימוש בתוספים וספריות וכלים של אנשים אחרים שמטבע הדברים עובדים ם הגרסאות החדשות, לפעמים גם סיבות של אבטחה.
אבל בגדול, אם אתה מייצר אתר באנגולר, אתה יכול להמשיך לכתוב באנגולר עוד הרבה שנים, גם אם הוא יהפוך למיושן, כל עוד הדפדפנים לא השתנו דרמטית והHTML והJS פחות או יותר אותו דבר. שפת תכנות, ועוד יותר מזה פריימוורק, זה בסוף לא תוכנה אלא דרך לייצר תכנה. זה צריך להיות מאוד ישן כדי להיות לא שמיש. -
@davidnead אמר באיזה ספרייה/פריימוורק (מה זה בכלל, בעצם?...) מומלץ ללמוד כיום?:
בתכנות אין חוזה חד פעמי, שכח מזה.
רק בתיכנות? תגיד לי איפה כן? הכל משתנה כל הזמן בעל כרחך. חקלאי יכול לחיות חמישים שנה בלי לעדכן את הציוד שלו שישים פעם??
-
@ארכיטקט אמר באיזה ספרייה/פריימוורק (מה זה בכלל, בעצם?...) מומלץ ללמוד כיום?:
@davidnead אמר באיזה ספרייה/פריימוורק (מה זה בכלל, בעצם?...) מומלץ ללמוד כיום?:
בתכנות אין חוזה חד פעמי, שכח מזה.
רק בתיכנות? תגיד לי איפה כן? הכל משתנה כל הזמן בעל כרחך. חקלאי יכול לחיות חמישים שנה בלי לעדכן את הציוד שלו שישים פעם??
ברור, אפילו בחינוך ילדים חייבים להתעדכן. אבל אני חושב שתכנות זה הרבה יותר אינטנסיבי. אין מתכנת שיודע הכל, כוים לא שייך כמעט לתכנת בלי גוגול 10 פעמים ביום ולקרוא כמה מאמרים בחודש (אם לא בשבוע), כי הלמידה היא חלק מהמקצוע. כנ"ל התעדכנות. דוגמונת קטנה: בכל NPM INSTALL אתה מעדכן את החבילות שלך בלי לשים לב. אבל כמובן מדובר בהרבה מעבר.