מטבחי איקאה - אחריות
-
@יהלום אני לא יודע את התשובה הלכתית, אבל לכאורה התשובה הקרה והיבשה היא שהם צודקים. יש לך אולי פתחון פה לומר שהרטיבות נגרמה כתוצאה מתקלה בברז שלהם, ושזו סיבה שיקחו אחריות גם על הארון, אבל אני לא חושב שתוכל לחייב אותם חוקית בדבר.
מה שכן, אני אולי יכול לייעץ לך באופן כללי שהדרך הנכונה לעבוד מול ארגונים כאלו היא בהתמדה. התמדה עושה הרבה, אם היא בצורה מכובדת ועניינית.גם אם נענית בשלילה, תוכל לשלוח מכתב חוזר לשירות לקוחות, ואם נענית בשלילה שוב, שלח מכתב נוסף להנהלת איקאה.
אם נענית שוב בשלילה, שלח שוב מכתב שני.
בכל פעם צרף שוב את כל היסטוריית הדין ודברים, את הקבלות ותמונות.יש לי חבר שנתקל בבעיה דומה מול חברת אלקטרוניקה מהגדולות בעולם, שניסו להתחמק מהבעיה שהיתה לו במכונת הכביסה ובמזגן.
אחרי 4 מכתבים בהפרשים של כשבוע, מנכ"ל החברה בארץ התקשר אליו באופן אישי, היה נוטף דבש והיה מוכן לפצות אותו בהכל.
בהצלחה!
-
אצל חמי בבית גם היה אותו דבר שהיה נזילה מהצינור והגיעו להחליף את כל הארון בלי שום בעיה
-
@משה-פרוכטר אתה יכול לברר לי איך הוא הצליח בזה
כי אני קיבלתי ממש תשובה אחר -
@יהלום אמר במטבחי איקאה - אחריות:
על הארון הם אומרים אין אחריות על "נזקי מים"!!
בכמה נזק מדובר.
אני חושב שאתה יכול לפתוח תיק בבית משפט לתביעות קטנות,
בעיקרון אחרי שאתה פותח תיק חברות רוצות לסגור את זה בפשרהיוצא להם הרבה יותר פשוט מאשר לקרוא את כתב התביעה שלך, להבין בדיוק איזה מוצר וכו', להכין כתב הגנה ולהסביר למה למרות שהנזק נגרם ע"י ברז תקול שלהם זה נקרא נזקי מים שפטורים, ולהוכיח שהאחריות חלה גם על הקניה שלך - (למרות שאני מניח שלא חתמת על מסמך כזה), ולשלוח מישהו לעמוד מולך בבית משפט.
לפתוח תיק בבית משפט לתביעות קטנות זה משהו מאוד פשוט שאתה יכול לעשות בלי לקום מהמחשב..
אתה מקבל בד"כ דיון לעוד 6 חודשים +- -
@יהודי-טוב אמר במטבחי איקאה - אחריות:
בכמה נזק מדובר.
בעיקרון אחרי שאתה פותח תיק חברות רוצות לסגור את זה בפשרהיוצא להם הרבה יותר פשוט מאשר לקרוא את כתב התביעה שלך, להבין בדיוק איזה מוצר וכו', להכין כתב הגנה ולהסביר למה למרות שהנזק נגרם ע"י ברז תקול שלהם זה נקרא נזקי מים שפטורים, ולהוכיח שהאחריות חלה גם על הקניה שלך - (למרות שאני מניח שלא חתמת על מסמך כזה), ולשלוח מישהו לעמוד מולך בבית משפט.
לפתוח תיק בבית משפט לתביעות קטנות זה משהו מאוד פשוט שאתה יכול לעשות בלי לקום מהמחשב..
אתה מקבל בד"כ דיון לעוד 6 חודשים +-מה אני צריך בשביל זה, ללכת עכשיו ולשלם לעו"ד לא שווה
-
@יהלום אתה לא צריך עו"ד עקרונית תביעות קטנות מיועד אף ללא עו"ד
נראה לי עולה אגרה 50 שקל פלוס אחוז מהתביעה.בכל אופן, לדעתי החוזה כלל לא לטובתם. אני אמנם לא עו"ד אבל מקריאה פשוטה נראה שאתה צודק לחלוטין!
ואני אסביר:
השורה שבה נאמר נזקי מים אמורה אך ורק כלפי ההרכבה, כלומר אם ההרכבה נעשתה במקום שמצוי בו נזקי מים.
שזה אומר:- סעיף זה אוטומטי לא קיים אצלך כי ברור שארון מטבח מתקינים אותו בסמוך למקור מים...
- אחרי שהסברתי מהו הסעיף ברור שהאחריות לא נפטרת מנזק מים אלא רק בהתקנה במקום אסור שיש בו נזק מים אבל כל עוד התקנת במקום ראוי אין פטור כלל של נזקי מים!
אשמח לשמוע חוו"ד...
עריכה: מי ביצע לך את ההתקנה?
-
@one1010 אמר במטבחי איקאה - אחריות:
נראה לי עולה אגרה 50 שקל פלוס אחוז מהתביעה.בכל אופן, לדעתי החוזה כלל לא לטובתם. אני אמנם לא עו"ד אבל מקריאה פשוטה נראה שאתה צודק לחלוטין!
ואני אסביר:
השורה שבה נאמר נזקי מים אמורה אך ורק כלפי ההרכבה, כלומר אם ההרכבה נעשתה במקום שמצוי בו נזקי מים.
שזה אומר:- סעיף זה אוטומטי לא קיים אצלך כי ברור שארון מטבח מתקינים אותו בסמוך למקור מים...
- אחרי שהסברתי מהו הסעיף ברור שהאחריות לא נפטרת מנזק מים אלא רק בהתקנה במקום אסור שיש בו נזק מים אבל כל עוד התקנת במקום ראוי אין פטור כלל של נזקי מים!
אשמח לשמוע חוו"ד...
התקנה של המטבח והשיש ע"י איקאה הברז ע"י אינסטלטור
אבל לא הבנתי התהליך של תביעה קטנה
-
ואני אסביר:
אשמח לשמוע חוו"ד...
התקנה של המטבח והשיש ע"י איקאה הברז ע"י אינסטלטור
והיתה כבר נקודת מים?!!
אבל לא הבנתי התהליך של תביעה קטנה
תקרא קצת ברשת. זה לא אמור להיות מסובך.
בכל אופן עוד לפני התביעה, תחזור אליהם תגיד להם קראתי את תנאי האחריות שלכם, אין שם כל פטור שלכם על נזקי מים. וזאת מכיוון שכל ארון מטבח מותקן במקום שיש בו מים, אתם התקנתם את המטבח אצלי אם ככה אתם אשמים...
אם זה לא יילך תלך על תביעה. מצד שני אולי כן כדאי שעו"ד ייתן לך חוו"ד מלמעלה כי אולי החברה כאן צודקים וברור שהם פטורים ואז מטרת התביעה יכולה לשמש רק בתור הטרדה שאולי תגרום להם לוותר
-
@יהודי-טוב אמר במטבחי איקאה - אחריות:
בכמה נזק מדובר.
אתה מקבל בד"כ דיון לעוד 6 חודשים +-מתנצל מראש...
אבל למען האמת אני מזועזע...@dovid האם יתכן שבפורום פה ייעצו למישהו ללכת לערכאות, שההולך לשם נאמר עליו שהוא מרים יד בתורת משה, כדי ללחוץ על חברה לשלם כסף??
מה עוד שנראה פשוט (אינני פוסק) שהם פטורים לפי חוק, ולהבדיל לפי דין תורתנו הקדושה (זה לא יותר מגרמא.. אבל אכ"מ לדבר בהלכה)..
עכ"פ גם אם יש היתר לתבוע באופנים מסויימים, ודאי שבנושא כ"כ רגיש, שהנגיעות העצמית בו רבה - שצריך לשאול רב על כל מקרה, וקבל הוראה הלכתית בעניין.אני משוכנע שהיעוץ נעשה מתוך תמימות, אבל ברור לי גם שצריך למחות על כך, ולקוות שעדיין לא נעשה דבר בעניין.
בנוסף, לענ"ד מנסיוני הזעיר, תמיד כדאי ללכת ישר ובתמימות, ולא לחפש כל מיני קומבינות להרויח, הנסיון מראה שלא מרויחים כ"כ בסופו של דבר מדברים כאלו.
זו דעתי ..שוב סליחה אם פגעתי במישהו, אבל האמת צריכה היתה להיאמר..
בכבוד רב.
וכטו"ס. -
@אינטרקום
א. אתה צודק
ב. מכיוון שאין זה פורום הלכתי כל אחד צריך לעשות את שיעורי הבית ההילכתיים קודם לכן
ג. ישנם רבנים ומורי הוראה שמורים שבמקרים מסויימים מותר ללכת ישר לערכאות ואחד מהמקרים באופן שוודאי לא יבואו לדין תורה
ד. לא ברור שמבחינה הלכתית פטורים. לא נרחיב כי אין זה המקום אבל אפשר לראות את המוצרים כמוצר אחד ואם אחד בעייתי הוא מזיק לעצמו ואין זה כמו דבר שגרם נזק למוצר אחר. בכל אופן ייתכן מאד שאם הם אינם מכוסים בפרטי האחריות זה עצמו מחייב אותם הלכתית. ואין כאן המקום להאריך -
@אינטרקום
א. אתה צודק
ב. מכיוון שאין זה פורום הלכתי כל אחד צריך לעשות את שיעורי הבית ההילכתיים קודם לכן
ג. ישנם רבנים ומורי הוראה שמורים שבמקרים מסויימים מותר ללכת ישר לערכאות ואחד מהמקרים באופן שוודאי לא יבואו לדין תורה
ד. לא ברור שמבחינה הלכתית פטורים. לא נרחיב כי אין זה המקום אבל אפשר לראות את המוצרים כמוצר אחד ואם אחד בעייתי הוא מזיק לעצמו ואין זה כמו דבר שגרם נזק למוצר אחר. בכל אופן ייתכן מאד שאם הם אינם מכוסים בפרטי האחריות זה עצמו מחייב אותם הלכתית. ואין כאן המקום להאריךעיקר הזעקה שלי היתה, שבנושא זה היד נהייתה קלה על ההדק..
ומה שרבנים מתירים, הדברים ידועים, וכתבתי בפוסט דלעיל.. רק צריך לשאול על כל מקרה לגופו..
ולגבי הנידון ההלכתי - באמת אכמ"ל... -
לא הבנתי התהליך של תביעה קטנה
בלי קשר למה ש @אינטרקום כתב.
הליך של תביעה קטנה הוא:
- אתה מכין מסמך עם כתב תביעה ומצרף תמונות.
- נרשם להזדהות ממשלתית.
- נכנס לאזור האישי ופותח תיק.
- משלם אחוז מסך התביעה (ומינימום 50 ש"ח)
- אסור לאף צד להביא לדיון עו"ד, אך מותר להתייעץ עם עו"ד לגבי התביעה, וכן עו"ד יכול גם לכתוב לך את כתב התביעה.
מקבל תאריך לדיון לעוד חצי שנה בערך. - מגיע לדיון ומסביר למה אתה צודק/או שתסגרו את העניין בפשרה..
אם אכן תפתח תיק אשמח להמשיך לסייע לך בהתנהלות עד לדיון.
בהצלחה
-
קניתי מטבח באיקאה לפני שנתיים
לפני חצי שנה הבחנתי בהברז הבשרי שיש נזילה התקשרתי אל החנות אמרו לבוא לחנות עם הקבלה והם יבחנו את זה ואם אכן יש נזילה הם יתנו לי אחר, כמובן שזה סיפור שלם נסיעה של שעתיים המתנה בסניף עד התור המתנה עד שהם איבחנו את זה ושוב המתנה עד שהזמנה החדש הגיע וכו וכו
כרגע הבחנתי שברז החלבי גן יש לו חור ויש נזילה, אבל יש עוד בעיה כנראה שהנזילה כבר קיים זמן מה והארום מתחת התנפח קצת ונרקב מהמים של הנזילה (מצורף תמונה),
התקשרתי לאיקה הם אמרו לי על הברז תבוא לסניף ונאבחן את זה על הארון הם אומרים אין אחריות על "נזקי מים"!!
אז שאלתי אותם מראה מקום מדויק בתועדת האחריות על העניין הזה, וזה מה שקיבלתי!
מה אתם אומרים האם המילה הזה נזקי מים בתועדת אחריות כולל המקרה שלי או לא?
וכ"כ מה אפשר לעשות, אנא עזרתכם!זה התמונה של הארון מתחת לכיור
מעיון בתמונה נראה שהעץ כלל לא רקוב, לצערי אני לא רואה בעינים כדי לקבוע זאת בודאות, אבל כך זה נראה בתמונה, אז אם אני צודק, מה שאתה צריך זה פשוט לקחת גיגסו, ולהוריד שכבה דקה מהעץ, כדי שהרטיבות שנספגה - לא תרקיב את שארית העץ.
ובזה תיפטר הבעיה.נראה לי פחות טרחה מלנסות להשיג אחריות בדרך זו או אחרת.
בהצלחה רבה...נ.ב. אשמח ליעץ לך אם יש צורך, תוכל לפנות אלי במייל netfree119@gmail.com.
יש לי מעט ידע בעניין, אני נגר שבונה מטבחים בין השאר..
כטו"ס.