עזרה עם הרצת פרוייקט פייתון
-
אין לי נסיון גדול עם פייתון, בטח לא עם עבודה עם פרוייקט שלם והרצת venv.
קיבלתי כעת פרוייקט פייתון, קוד. אני מנסה להריץ אותו ולא מצליח.
ניסיתי להקים venv חדש ואז להתקין את הrequirements.txt, זה נותן לי הודעות שגיאה על חלק מהמודולים, שהחלק היחיד שאני מצליח להבין ממנה הואERROR: Could not find a version that satisfies the requirement pandas==1.0.3 (from versions: ...
אז חלק מהמודולים משום מה לא הצליח להתקין והפילו לי את ההתקנה. וגם אחרי שהסרתי אותום זמנית מרשימת התלויות והוא הצליח כביכול להתקין את כל הרשימה, הוא נופל בסוף עם שגיאה ארוכה מאוד שמתחילה ב
comman ...venv\Scripts\python.exe' -u -c 'import io, os, sys, setuptools, tokenize; sys.argv[0] ...
אם אני מנסה להריץ את הפרוייקט בכל זאת, אני מקבל שגיאה על המודולים החסרים.
-
@odeddvir עברתי על זה עכשיו, אבל קצת הלכתי לאיבוד שם.
רק שבינתיים לקחתי צעד אחורה וניסיתי לעשות משהו פשוט יותר - פשוט להתקין את החבילות אחד אחד לפי הצורך של הפרוייקט, בתקוה שהגרסה לא באמת משנה.
אבל מתברר שגם זה עושה צרות, לא יודע למה. אני מגיע מהעולם של node שם NPM תמיד מתנהג יפה. אולי זה בגלל שבpython צריך פשוט לינוקס?
למשל, ניסיתי להתקין אתpip install gdal
גארנישט, רשימת שגיאות ארוכה שאני לא מצליח למצוא שם טקסט בר פעונח. הנה הסוף שלה:
-
@davidnead אמר בעזרה עם הרצת פרוייקט פייתון:
אני מגיע מהעולם של node שם NPM תמיד מתנהג יפה
אאל"ט יש הבדל מהותי בין NPM ל-PIP שב-NPM אפשר כמה עותקים של כל חבילה. אם חבילה X תלויה על גירסה 1.0 של חבילה Y, וחבילה Z תלויה על גירסה 2.0 של אותה חבילה, זה לא בעיה ב-NPM כי כל אחד יוריד את הגירסה המתאימה ל-node_modules שלו וישתמש בגירסה המתאימה.
לא כן ב-PIP. וזה גורם להרבה כאב ראש.כך זכור לי שקראתי פעם.
(נראה לי שזה מגבלה של פייתון ולא של PIP ספציפי) -
@davidnead השאלה שלך יותר מידי כללית, בזמן שאתה כן נותן שגיאות ספציפיות.
תפרט יותר באיזו גרסת פייתון אתה משתמש (לא מספיק להגיד '3', איזה תת גרסה)
ואני רואה שאתה על וינדוס, זה משנה מאוד בחלק מהחבילות יש פרוצדורות מסוימות שצריך לעשות כדי להשתמש בהן בפייתון+וינדוס.
ובעיקר שאני רואה שאתה משתמש גם ב-gdal שדורש פרוצדורה שלמה בוינדוס (עי' בגוגל, מגוון תיעודים זמינים לך).אני מנחש שזה django + GIS. אני טועה?
-
@chv אמר בעזרה עם הרצת פרוייקט פייתון:
@davidnead השאלה שלך יותר מידי כללית, בזמן שאתה כן נותן שגיאות ספציפיות.
תפרט יותר באיזו גרסת פייתון אתה משתמש (לא מספיק להגיד '3', איזה תת גרסה)+3.9.2' אבל חלק מהענין אמור להיות שאם אני משתמש בסביבה וירטואלית זה משתמש בגרסה שמי שיצר את הסביבה השתמש, לא?
ואני רואה שאתה על וינדוס, זה משנה מאוד בחלק מהחבילות יש פרוצדורות מסוימות שצריך לעשות כדי להשתמש בהן בפייתון+וינדוס.
ובעיקר שאני רואה שאתה משתמש גם ב-gdal שדורש פרוצדורה שלמה בוינדוס (עי' בגוגל, מגוון תיעודים זמינים לך).נכון, בינתיים גיליתי את זה והתקנתי בדרך המומלצת לWIN (אגב לא מסובכת כ"כ)
אני מנחש שזה django + GIS. אני טועה?
סינית בשבילי.
למעשה, תכל'ס בינתיים הסתדרתי. המשכתי באותה דרך של להתקין את כל החבילות מחדש אחד אחד, ועל כחבילה שנתקלתי עשיתי גוגל ועוד קצת רמזים. בסוף נראה שהצליח והפרוייקט עלה. אז PIP כנראה זה חיים קשים יותר מNPM, ויש לי גם הרגשה שזה שנתן לי את הפרוייקט לא יצר נכון את הסביבה שלו ולא הכניס את התלויות וכו' כמו שצריך. וגם עשה את זה בלינוקס ואני בWIN.
העיקר למדתי משהו.