עזרה| הצעה עסקית לחברה
-
@יעקב-ישראל לא ניסיתי אפעם... אבל מסתבר שהפתרון הוא להגיע עם עו"ד ולהציג את האופציות מבלי להסביר במה מדובר ולהחתים אותם שבמידה וב10 שנים הקרובות הם ישתמשו ברעיון הם יצטרכו לתת לך כך וכך
-
@יעקב-ישראל מה עם הקלטות ותיעודי השיחה תוך תיעוד קבלת ההבטחה ממנהלי החברה שיחלקו אתך אחוזים מהרווחים ?
מה עם אחוזים לחבר באמצע שמכיר היטב את החברה ויידע לתווך וללחוש לך על נקודות תורפה בהנהלת החברה. ?
לפעמים שווה להכניס עוד מישהו (שאתה סומך עליו) בשביל שידאג שהכל יידפוק -
-
@יעקב-ישראל אמר בעזרה| הצעה עסקית לחברה:
מדובר ברעיון מהסוג של הגדלת החור במשחת שיניים ככה שזה לא יכול להיות פטנט
- רעיונות מסוג הגדלות חור, עושים טוב לכיס של החברה, ועושים רע לכיסים של האזרחים התמימים.
- מה שלא יכול להיות פטנט, משמע שאין לו ערך לקידום העולם.
-
@רחמים אמר בעזרה| הצעה עסקית לחברה:
- רעיונות מסוג הגדלות חור, עושים טוב לכיס של החברה, ועושים רע לכיסים של האזרחים התמימים.
חסרה לך השורה האחרונה, היא אמורה להתחיל במילים "ואשר על כן..."
-
ממש לא נכון במקרה הזה
ממש לא נכון במקרה הזה
-
תודה לכל העונים
אני מבין שאני צריך עו"ד
אם מישהו מכיר עו"ד מתאים אשמח שיפנה אותי -
@יעקב-ישראל
קח בחשבון שאם מדובר בהרחבת פעילות לחברה קיימת, סביר להניח שאחרי כל ההחתמות עם עו"ד והסכמי סודיות, כשהתברר הנעלם של הרעיון תקבל תגובה מסוג חשבנו על זה ואנחנו משיקולים שלנו החלטנו כך וכך.ובכך תסתיים הפגישה.
לרוב עסקים שפועלים בפעילות מסוימת חושבים על כל סוגי הפעילות והתפתחות האפשריים בענף וגם לוקחים בחשבון מתוך ניסיון מה שווה להם ומה לא, כך שקטן הסיכוי שבאמת תחדש להם משהו אמיתי ברמת הרעיון אלא אם כן מדובר בנושא טכנולגי/פתרון ישים לבעיה קיימת שהם מתמודדים איתה.
-
יש לי שני חברים, יבואני ענק בארץ, שולטים על נתחים מכובדים מאוד בשוק הישראלי.
הם אומרים לי: כל שבוע מתקשרים אליי כמה אנשים, שמע, יש לי רעיון מדהים ל... רק אני רוצה שתחתום לי כך וכך וכו' כדלעיל.
אתה חושב שאני מקשיב לכל אחד? אני לא חותם לאף אחד על שום מסמך.
כוונתי לומר שתיקח את זה לתשומת לבך שככל הנראה הם לא יחתמו לך בכלל, או יקשיבו לך. -
@יעקב-ישראל אם כן אתה צריך להסביר יותר במה מדובר, ולהביא משלים יותר דומים.
-
@יעקב-ישראל מה יעזור עו"ד חוץ מלקחת לך כסף? כמו שהזכירו פה, כל רעיון שתביא, החברה תוכל לומר שהם כבר חשבו על זה ועדיין לא עשו מסיבות השמורות עימם, ואתה לא יוכל להוכיח אחרת, נטל ההוכחה עליך.
-
@רחמים זה בדיוק הבעיה העיקרית שלי
שהם יגידו שהם חשבו על זה/או שהם לא מכירים אותי
@הבוס-הגדול אני כתבתי את זה כבעיה 2
אתם בהחלט דיי מייאשים אותי. אז עדיף לוותר על כל ההגנות ולהציע את ההצעה בתקווה שיהיו אנשים טובים ? -
מה שלא יכול להיות פטנט, משמע שאין לו ערך לקידום העולם.
כבר מחה על זה @by6199 אבל אני מוחה ומחדד....
אני מניח/מריח שמדובר על משהו שירותי בתחום התוכנה ולכן מבחינת החוק בישראל א"א לעשות עליו פטנט.
זה לא אומר שזה לא רעיון טוב / שווה כסף.
@יעקב-ישראל
לדעתי כן יש סיכוי מסויים שלא חשבו על זה. אבל כמו שאמרו תמיד יוכלו לומר לך כן חשבנו.
למה שלא תחשוב להרים את זה לבד?
אני מבין משדובר בהשקעה ענקית, וכנראה שלהם יהיה מדובר בהשקעה קטנה כי המערכת כבר בנוייה ברובה - אם ככה, הרי כנראה הם לא החברה היחידה בתחום.
תנסה אולי לפנות עם הרעיון לחברות המתחרות שלהם אפילו שהם קצת יותר קטנות (לא שזה ימנע מהחברה הגדולה להעתיק את הרעיון רגע אחרי)
שוב זה רק לפי ההנחה שלי (שייתכן שהיא מוטעית) שיש כמה חברות שהרעיון יכול להתאים להם. רק שיש חברה אחת גדולה וכמה חברות קטנות... -
@יעקב-ישראל אתה לא צריך להשקיע השקעה ענקית ולעשות כל מה שהם עשו רק כדי להוסיף את הרעיון המבריק שלך לבסוף. אלא תנסה כיוון של קניית מניות מהחברה הזו, או להציע להם להיות שותף, או לרכוש מהם את השירות המלא שלהם, ואז תוסיף את הרעיון שלך.
במילים אחרות, אתה לא מוכרח לבנות הכל מחדש, אלא תנסה להתחבר לחברה הקיימת כשותף או לקוח שיש לו אפשרות להשתמש בכל הכלים שלהם, ואז תוכל להוסיף לזה את הרעיון שלך.
בא נאמר שהרעיון שלך זה הרחבת החור של משחת השיניים, אתה לא צריך לבנות מחדש את המפעל לייצור משחה, וגם לא לגלות להם את הרעיון שלך, אלא תעשה עיסקה עם המפעל הקיים, שיספקו לך כל חודש קונטיינר של משחה בתוך חביות, ותזמין שפרפרות עם חור גדול, ואת המילוי תעשה לבד. -
@clickone לעשות לבד אין שום אופציה בלי השקעה של אזור המליון ש"ח ובאמת שאין לי
לגבי חברות מתחרות בהחלט יש חברות מתחרות וכולם ענקיות בכלל לא משנה לי לאיזה מהם לפנות
אני פשוט יפנה לראשונה שתתייחס (חברות גדולות נוטות לזלזל בהצעות עסקיות מאנשים פשוטים)
אני חושב שאני פשוט ישלח מיילים (ללא פירוט הרעיון כמובן) לכל החברות וכשיתקדם משהו בעז"ה אני יפנה לעו"ד לגבי חוזה
אתם חושבים שזה נכון ? -
לעשות לבד אין שום אופציה בלי השקעה של אזור המליון ש"ח ובאמת שאין לי
אם אתה מאמין ברעיון שלך למה שלא תקח משכנתא ותעשה את זה, בסוף תהיה עשיר גדול. סך הכל מליון זה לא הרבה בימינו, אפילו לא דירה במרכז.