תוכנת אנקי לזכרון הלימוד
-
@הפצת-אנקי כתב בתוכנת אנקי לזכרון הלימוד:
תבדוק אם נפתרו הבעיות שדיווחת עליהן.
- מלבד שהבאג של, הטיימר במסך מלא שהוסר בגרסת הבדיקה של כסלו, עדיין לא תוקן בגירסת הבדיקה של טבת [וכמו שכבר דיווחתי על זה], גם בשחזור הגדרות קיצורי מקשים עדיין יש באג:
מידע debug:
Anki 2.1.56 (bc697597) Python 3.9.15 Qt 6.4.0 PyQt 6.4.0
Platform: Windows-10-10.0.22621
Flags: frz=True ao=True sv=3
Add-ons, last update check: 2023-05-17 12:36:52
Caught exception:
Traceback (most recent call last):
File "C:\Users\משתמש\AppData\Roaming\Anki2\addons21\000מנהל קיצורי מקשים\Settings.py", line 3425, in onLoadSettings
for i in conf["tempconf7"].keys():
KeyError: 'tempconf7'
הקובץ שאותו שחזרתי הוא:
גיבוי קיצורי מקשים.json
יש שם רק קיצור פרטי אות י' בשביל תפריט יצוא, ואות ע' בשביל מעבר במצב מבחן לחלון עריכה.-
כשמשנים את "גודל הכתב" בחלון עריכה, הוא מכניס enter אחד קודם התיבה המסומנת שמשנים את גודל הכתב שלה וenter אחד אחרי אותה התיבה. [כשמשנים את גודל הכתב במצב של מבחן ע"י הסרגל שלמטה הוא משנה כשורה ואין את הבאג הזה].
באג זה, כמדומה שלא הי' בגירסת הבדיקה של כסלו, אלא הופיע רק בגרסת הבדיקה של טבת. -
האם מישהו יודע אם יש איזה דרך, לשנות איזה פרמטר בקבצי ההגדרות של התוכנה, כך שבחלון יצוא חבילת מאגר לא יופיע V בתיבת "תמיכה בגרסאות ankiישנות יותר (קבצים איטיים/גדולים יותר)". זאת אומרת, שברירת המחדל תיהי' יצוא בפורמט היותר חדש והיותר מהיר. כיון שנלאתי בכל יום שאני עושה גבוי, להסיר מחדש את הV הזה.
תודה על הכל!
- מלבד שהבאג של, הטיימר במסך מלא שהוסר בגרסת הבדיקה של כסלו, עדיין לא תוקן בגירסת הבדיקה של טבת [וכמו שכבר דיווחתי על זה], גם בשחזור הגדרות קיצורי מקשים עדיין יש באג:
-
אולי תוכל לתת יותר פרטים
אצלי זה קורה רק כשב"כתוב שאלה" אני מעתיק ל"תשובה" כמה פיסקאות מקובץ וורד ע"י העתק הדבק.
-
איך שאני מבין, אתה כנראה ניסתה לשנות גודל הכתב אף אחרי שהעתקת בהעתק אחד כמה פיסקאות מקובץ וורד, ואעפ"כ אין אצלך את הבעי', א"כ זו כנראה בעי' פרטית אצלי, ולכן אין רצוני להטריחך יותר בזה, וגם אצלי זה לא נורא כיון שעדיין אפשר לשנות דרך ה"עורך המתקדם" או עריכה בשעת מבחן שם גם אצלי אין את הבעי' הזו.
נ"ב: האם בהעדפות מסומן אצלך v על "הדבקת ללא עיצוב" כמו שמסומן אצלי? -
@הפצת-אנקי אני לא עקבתי אחרי כל השרשור,אז אם שאלו כבר אני מתנצל מראש.
אבל אפשרי להריץ את התוכנה על mac או על לינוקס על ידי פייתון? או שזה דווקא התוכנה המקופלת לווינדוס שיש בתחילת השרשור? -
@צבי-ש יש אפשרות. צריך להתקין את גירסת אנקי הרשמית המיועדת למערכת הרלוונטית ובמספר הגירסא שמתאים לתוספים (העדכון האחרון - 2.1.54) ולאחמ"כ להעתיק ידנית את התוספים לתיקייה המקבילה.
ישנן כמה בעיות תאימות. אם יש לך סבלנות לעבור איתי עליהן יתכן שאוכל להוציא תח"י גירסא מתוקנת גם לאלו.
כאן תוכל להוריד זיפ של התוספים -
@צבי-ש יש אפשרות. צריך להתקין את גירסת אנקי הרשמית המיועדת למערכת הרלוונטית ובמספר הגירסא שמתאים לתוספים (העדכון האחרון - 2.1.54) ולאחמ"כ להעתיק ידנית את התוספים לתיקייה המקבילה.
ישנן כמה בעיות תאימות. אם יש לך סבלנות לעבור איתי עליהן יתכן שאוכל להוציא תח"י גירסא מתוקנת גם לאלו.
כאן תוכל להוריד זיפ של התוספיםהתקנתי את התוכנה , איפה אני שם את החילוץ מה zip שהורדתי?
-
@צבי-ש תפתח את התוכנה>קיצור מקשים ctrl+shift+a>הצג קבצים. לשם (תיקיית addons21) תעתיק את כל התיקיות שנמצאות בזיפ.
אם אני מוחק את התיקיה מאגר שאלות, הוא בכלל לא פותח את התוכנה אלא רק קורס
-
@צבי-ש עדיף שנמשיך את הבדיקה במייל כיון שאני מעריך שזה הולך להיות סיפור ארוך...
שלחתי
-
בס"ד
גירסת בדיקה סיון תשפגראשית, אודה שוב לכל העוזרים והמסייעם ובפרט ל@dovid וכן לכל מדווחי הבאגים (חלקם עדיין לא סודרו)
להלן רשימת השיפורים:- לוח שנה במסך הראשי שהריבועים שבו נצבעים לפי כמות השאלות/אחוזי המענה מתוך השאלות המתוזמנות.
- הסתרת שדות לא פעילים בכרטיס שאלות מרובות
- פתיחת דפדוף על כרטיסים שנלמדו בלחיצה על המספרים מעל הכפתור הצג תשובה
- שם לכל אחד מהניקודים וטעמי המקרא
- הדף היומי מיובא לחפיסה מיוחדת לפי אותו מבנה של התיקיות במאגר
- נוטרלו עדכוני תוספים
- ניתן לייבא כרטיסים משוכפלים מהמאגר
- הוספת קישור לתרומה
- תיקונים למצב לילה
- תוקן התרשים של הנתונים במסך התצוגה המקדימה של חפיסה
- ייבוא חלקי של קובץ וכן מהמאגר
- תוקן החישוב בסרגל התקדמות
- קיצור מקשים ל:ריענון דיפדוף (CTRL + F5) ,לשינוי גודל וסוג גופן בעורך ובמבחן.
- נפתר הבאג שכאשר עורכים שדה בשאלות מרובות כל התשובות נפתחות.
- נוסף סוג כרטיס עם אפשרות לציון נפרד לכל אחת מהתשובות במבחן שאלות מרובות- מתווספים כרטיסים בהתאם לכמות השדות המלאים
- מידע על שאלות מושהות במסך הראשי
- בפתיחת דפדוף במבחן נפתח על החפיסה שכרגע נבחנים עליה
- הוספת שאלות לחפיסה מסוננת ישירות מחלון דפדוף
- שיפורי מהירות שונים
- התוכנה נפתחת כעת על הפרופיל האחרון
- שינוי אוטומטי של כלל הכרטיסיות למצב עריכה במהלך מבחן עם אפשרות לביטול הנ"ל.
כמה הערות לגבי הלוח שנה:
הלוח אינו מתחשב בהשהיית שאלות. כלומר שאלות מושהות שבוטלה ההשהיה שלהן נספרות כשאלות שתוזמנו לכל אחד מהימים שבין תאריך התזמון האחרון עד למענה הבא.
שאלות מושהות (ולא בוטלה ההשהיה שלהן) ושאלות מחוקות לא נספרות מאז הפעם האחרונה שהן נענו.
יתכן מצב שבו נענו יותר שאלות מאלה שתוזמנו מכיון שיש באג שלעיתים שאלות מוצגות לפני זמן התזמון וכן שאלות מסוננות.
לכן, יכול להיות שבלוח שנה יהיה כתוב שלהיום תוזמנו פחות שאלות ממה שמופיע בתוכנה למעלה. מה שנכון זה מה שלמעלה.נא לדווח על כל באג או תקלה כדי שנוכל לתקנם עד לגירסא הבאה.
-
@הפצת-אנקי
דיווח באגים ובקשות לשיפורהקדמה נצרכת
א. השיפורים ממש עצומים! יישר כח, מאיר עיניים. חילכם לאורייתא
ב. אני מעיר כל מה שמפריע לי אישית אפילו מפריע מעט. אל תדאג לי אישית, אני מסתדר בדרך כלל. מה שיכול להועיל לציבור, קח לתשומת ליבך.-
התוסף "ערוך שדה במהלך סקירה" פיתח תלות בתוסף "עריכת תפריטים ותיקוני עברית". עריכה: אם יש צורך, יש בידי תוסף שעובד מצויין בפני עצמו (באנגלית)
פיתרון נוסף: למחוק אתmw.addon_col_menu.addAction
משורה386
-
אני ממש אשמח אם תהיה אפשרות לכל הפאנלים במסך הראשי בתוסף נפרד (כרטיסים שתוזמנו להיום, באיחור, ממוצע, וכן הלאה),
כדי שיתאפשר גם ללא העיצוב (בלי הסרגל העליון, עם הסרגל הרגיל של anki,) -
התוסף של המסך מלא השתפר מאוד! כאשר יוצאים ממסך מלא לא חוזר שורת התפריטים הראשונה. (אני יודע מי שמשתמש בכל התוספים שלך יחד לא זקוק לזה.)
עריכה: הפיתרון נמצא כאן השתנה לשורה 423 -
התוסף "מנהל קיצורי מקשים", משנה את הסרגל העליון לאנגלית (אני יודע שמי שמשתמש בכל...)
-
הסרגל "נקה תגיות שאינן בשימוש" גדול מידי, בגלל הטקסט. ניתן לפצל לשתי שורות.
-
משהו לא נכון בסרגל העליון. כאשר התכנה נפתחת בגודל הברירת מחדל הסרגל עולה על שדה חיפש כרטיסים.
כמו כן הסרגל יורד לשורה מתחת.
כמו כן זזים פאנלים לשורה אחרת.
-
המלצה: במראה הכהה, צבעים פחות חזקים בחפיסות של המסך הראשי. עדיף משהו יותר צבעי פסטל
-
בין במראה הכהה ובין במראה הבהיר, ישנו קצת בלאגן בתיבות של המספרים במסך הראשי.
המלצתי היא לוותר על הרקע במראה הכהה, ועל הסוליד במראה הבהיר, ובמקום זה לתת צבע לספרות עצמן, אם הספרות אינן מודגשות בכך דיו, ניתן להוסיף להם bold -
כאשר יש סוגריים, הכל נדחף הצידה. המלצתי לפצל את הסוגריים לשורה מתחת
-
התוסף "ייבא שאלות מקובץ הוא מצויין! נהנתי מאוד!
-
לא הצלחתי להבחין איזו אנימציה ישנה במסך הראשי.
-
בתוסף הגדרת קיצורי דרך. > מבחן > העבר לטיפול בהמשך. מוגדר כ"שגיאה" (למה לא להשאיר את ההגדרה כמו במקור?
"hotkey": "_"
)
זה לבינתיים. אם יהיה עוד דברים, אערוך את הפוסט הזה.
המשך
-
סתם לידיעה (לא נראה לי שזה יפריע למישהו) התוספים הבאים "סרגל ההתקדמות", "עיצוב חדש", "מסייע למניעת איבוד ריכוז", "מראה חדש למסך הראשי". פיתחו תלות מוחלטת בתוסף "תצוגה, מסך מלא, תמיכה במגע"
-
אם התוסף "מאפשר לפתוח את אותו חלון מספר פעמים" פועל יחד עם התוסף הזה, לא ניתן להיכנס ל "אודות"
המשך
- בעיה בלוח שנה. מצורף שתי תמונות של תאריכים עתידיים. מצא את ההבדלים.
אגב שים לב לבעיית תרגום.
-
-
א. התאריכים העתידיים לא נצבעים
בהצג לפי כמות- נצבע. (צבע אולי טיפהל'ה עדין מידי)
-
המשך
- סרגל ההתקדמות אינו נכון. הסרגל נגמר לפני החפיסה
(שורש הטעות לדעתי, שכאשר לוחצים "שוב", או "קשה" בעיקרון צריך להוסיף בסרגל עוד במספר חזרות שלא נענו וזה לא מתרחש.)עריכה: קרה לי עכשיו הפוך שנחפיסה נגמרה לפני הכרטיסים
אפיון: מחקר על סרגל ההתקדמות
בעיה ראשונה
נניח יש לי חפיסה עם 13 כרטיסים חדשים
אם אני אפתח אותה, יהיה כתוב לי 26 למידות.
המספר 26 מתבסס על ההנחה, שאחרי שתי למידות של כרטיס חדש הוא לא יופיע היום.ההנחה הזו שגויה משתי סיבות, הראשונה: כי אם אני מסמן אותו "שוב" הוא יצטרך להופיע עוד פעמיים. על מנת לפתור את זה ניתן לעשות אחד מן השנים: או שבלחיצה על "שוב" המספר יעלה ל27 (כמו בתוסף המקורי של ההתקדמות), או להגדיר ש"שוב" לא יחשב לנלמד.
דומה לזה ב"קשה". אלא שיש לחשב, ש"קשה" לפעמים הוא יופיע היום (כרטיסים חדשים) ולפעמים הוא רק מצמצם את הזמן שהכרטיס צריך להופיע (נניח יומיים במקום שלושה)
הסיבה השניה: שאם אצלי מוגדר שלמידה היא בשלש שלבים (למשל
1m 5m 10m
) הוא יופיע היום שלושה פעמים. כך שצריך להיות 39 בנקודת הפתיחה.
במקרים אלו פס ההתקדמות מסתיים לפני הלמידהבעיה שניה:
הוא לא מתחשב בהגבלת כרטיסים. כאשר יש לי כרטיסים חדשים, בברירת מחדל, לא יוצגו יותר מ20 כרטיסים ביום שה אומר בדרך כלל 40. למעשה התוסף סופר ת כל הכרטיסים שאומרים להופיע.
כך שהלמידה נגמרת לפני הפס התקדמות.בעיה שלישית כאשר מדלגים הסרגל אינו זז (אמור או לצמצם את מספר השאלות המתוכננות, או החשיב כאילו נלמד.)
כך שהלמידה נגמרת לפני הפס.
מצד שני אולי יש בזה הגיון שהפס לא נגמר כאשר דילגת שאלה...לא בדקתי מה קורה בעת דחיית כרטיסים
17. כאשר לוחצים על סך הכל, לא מתחיל לימוד מיד, רק צריך לצאת מהמשתמש ולחזור, ואז זה עובד מצויין. (מה שכן קורה, שנוסף חפיסה מסוננת...)עריכה: לא הצלחתי לשחזר את הבעיה לאחר התקנה מחדש של התוספים. כלומר, התקנה מחודשת פתרה את הבעיה.- התוסף שמונע מענה, אמור להיות על שניה וחצי. בפועל הוא תמיד על 2
כלומר גם אם תגדיר אותו 1.9 או 1.7 התוצאה תהיה שווה.
בדקתי את זה עם סקריפט כזה:
{{edit:קדמי}} <script> setTimeout(() => { pycmd('ans'); }, 1051); </script>
עריכה: יש בידי תוסף שעובד עם הגירסא שלך, אין אצלו את הבעיה.
- הטולטיפ של הקיצור מקשים, אינו משתנה לפי ההגדרה בתוסף של שינוי קיצורי מקשים.
- יש להוסיף בטולטיפ שבתמונה הבאה, שלא כולל כרטיסים שצויינו "שוב" (למה באמת???)
עריכה: הוא לא כולל כרטיסים שסימנתי היום שוב. גם אם כבר היגיע זמנם, ואילו אני אלמד אותם בחפיסה שלהם הם יופיעו.
- סרגל ההתקדמות אינו נכון. הסרגל נגמר לפני החפיסה