תוכנת אנקי לזכרון הלימוד
-
@יוסי-מחשבים תודה על הדיווח, זו אשמה שלי
הבעיה היא בקובץ
%APPDATA%\Anki2\addons21\99הוספת מדריכים\__init__.py
שורה 13 צ"ל כך:
webbrowser.open_new(f"file://{current_directory}/{filename}")
במקום מה שכתוב כעת
אם זה מפריע לך תוכל לתקן לבד, אחרת זה יתוקן בעז"ה בגירסא הבאה
-
@הפצת-אנקי אני כבר משתמש בתוכנה קרוב לעשר חדשים, והתועלת עצומה מכל הבחינות. והאמת שהכרתי את התוכנה עוד לפני שנכנסת לתמונה, אלא שהתוכנה לא הייתה מתאימה לשימוש תורני ולכן לא התמדתי בה, ולא כן עם הגרסאות שלך שפנים חדשות באו לכאן.
ושאלתי ובקשתי, הגדרתי גופנים שלי במסך של כתיבת השאלה והתשובה, וכן הגדרתי גופנים וצבעים שלי [במסך מלא] של הצגת השאלה והתשובה. האם אתה יודע באיזה קבצים יש את ההגדרות הנ"ל כדי שבכל עדכון אני לא אצטרך להגדיר מחדש אלא אני אחליף אחר העדכון את הקבצים הנ"ל בקבצים שלי.
תודה! -
@אבי_1 כתב בתוכנת אנקי לזכרון הלימוד:
ושאלתי ובקשתי, הגדרתי גופנים שלי במסך של כתיבת השאלה והתשובה, וכן הגדרתי גופנים וצבעים שלי [במסך מלא] של הצגת השאלה והתשובה. האם אתה יודע באיזה קבצים יש את ההגדרות הנ"ל כדי שבכל עדכון אני לא אצטרך להגדיר מחדש אלא אני אחליף אחר העדכון את הקבצים הנ"ל בקבצים שלי.
תודה!אולי בעתיד יהיה ניתן להגדיר בהתקנה, שלא יחליף קבצים מסויימים. @הפצת-אנקי זה לכאו' לא אמור להיות מסובך.
-
@הפצת-אנקי אני כבר משתמש בתוכנה קרוב לעשר חדשים, והתועלת עצומה מכל הבחינות. והאמת שהכרתי את התוכנה עוד לפני שנכנסת לתמונה, אלא שהתוכנה לא הייתה מתאימה לשימוש תורני ולכן לא התמדתי בה, ולא כן עם הגרסאות שלך שפנים חדשות באו לכאן.
תודה!תשכפל את הכרטיס שערכת לכרטיס עם שם אחר. העדכון משפיע רק על הכרטיסים עם המספרים
@פלורידה כתב בתוכנת אנקי לזכרון הלימוד:
אולי בעתיד יהיה ניתן להגדיר בהתקנה, שלא יחליף קבצים מסויימים. @הפצת-אנקי זה לכאו' לא אמור להיות מסובך.
דווקא קצת כן. כרגע הוא פשוט מוחק הכל ומחליף. כרגע לא מצאתי אפשרות לחריגים. ז"א לתת כל פעם רשימה של כל הקבצים חוץ ממה שלא.
-
@הפצת-אנקי כתב בתוכנת אנקי לזכרון הלימוד:
תשכפל את הכרטיס שערכת לכרטיס עם שם אחר.
לא הבנתי למה אתה מתכוון, האם אפשר בבקשה לפרט יותר?
[מה שכתבתי שהגדרתי גופנים שלי כוונתי כגופנים של ברירת המחדל] -
דווקא קצת כן. כרגע הוא פשוט מוחק הכל ומחליף. כרגע לא מצאתי אפשרות לחריגים. ז"א לתת כל פעם רשימה של כל הקבצים חוץ ממה שלא.
אני לא מכיר ספיציפית את האופן שבו ארזת את התכנה. אך ישנה אפשרות להריץ התקנה בתוך התקנה. כלומר: שהוא יתקין את התוספים בלי קבצים רגישים עם דריסת הקבצים הקודמים, ואת הקבצים הרגישים הוא יתקין ללא דריסת תוספים.
אגב זה חשוב גם לגבי הגדרות קיצורי מקשים.
-
@פלורידה אדרבא, שמישהו ימצא פתרון בNSIS.
זה הsection הרלוונטי:Section "מחיקת תוספים ישנים" resetaddons RMDir /r "$APPDATA\Anki2\addons21" SectionEnd Section "התקנת תוספים" addons SetOutPath "$APPDATA\Anki2\addons21" ${IfNot} ${RunningX64} File /r "addons\32\*" ${Else} ${IfNot} ${AtLeastWin10} File /r "addons\64\*" ${Else} File /r "addons\64_10\*" ${EndIf} ${EndIf} SectionEnd
צריך להחריג מזה את כל הקבצים ששמם meta.json
מה שהנ"ל ביקש לא קשור לזה כי העריכות שלו נמצאות בפרופיל משתמש שלו. החלק הזה בפרופיל מתעדכן עם כל עדכון. אני לא רוצה לשאול את המשתמש בכל עדכון אם לעדכן כיון שלרובם המכריע של המשתמשים זה לא משנה וזה רק יוביל להרבה שאלות ולבלבול. ומי שיש לו את הידע לערוך כרטיסים בד"כ ישאל אותי או שידע להסתדר לבד.
-
או שפשוט תשנה את השם של הכרטיס שיצרת
האם אתה מתכוון למשל ל"00 - תורני כללי", ולשנות את זה למשל ל"00 - סוגיות"?
האם זה יועיל לכל שאלות ותשובות שעשיתי גם בעבר או יועיל רק לעתיד? -
כי העריכות שלו נמצאות בפרופיל משתמש שלו
באיזה קובץ נמצא פרופיל המשתמש שלי?, א"כ לכא' יש לי עצה להעתיק לעצמי קובץ זה, ואחרי העדכון להחליפו חזרה.
-
או שפשוט תשנה את השם של הכרטיס שיצרת
האם אתה מתכוון למשל ל"00 - תורני כללי", ולשנות את זה למשל ל"00 - סוגיות"?
האם זה יועיל לכל שאלות ותשובות שעשיתי גם בעבר או יועיל רק לעתיד?אכן.
זה יועיל גם לעבר.@אבי_1 כתב בתוכנת אנקי לזכרון הלימוד:
כי העריכות שלו נמצאות בפרופיל משתמש שלו
באיזה קובץ נמצא פרופיל המשתמש שלי?, א"כ לכא' יש לי עצה להעתיק לעצמי קובץ זה, ואחרי העדכון להחליפו חזרה.
אתה יכול לעשות ייצוא וכך ישמר לך. אבל זה לא יעזור כיון שהתוסף עצמו "שותל" הגדרה שאומרת מתי הוא עודכן והוא בודק את זה בכל הפעלה של התוכנה ואם תייבא את הקובץ מאגר הישן ההגדרה תחזור אחורה ואז הוא יעדכן את זה שוב. הפתרון היחיד אם כן הוא לייצא כקובץ חפיסה שכולל את כל החפיסות ואח"כ ליצור פרופיל חדש ולייבא אליו הכל.
-
לייצא כקובץ חפיסה שכולל את כל החפיסות
האם אתה מתכוון ליצוא מסוג "חבילת מאגר"?
-
ואח"כ ליצור פרופיל חדש ולייבא אליו הכל.
איך יוצרים פרופיל חדש ואח"כ מייביאים אליו, איפה נמצאת האפשרות הזאת?
-
א. יש לך תוסף שניתן לדחות את הכרטיסים לחפיסה מסוננת. בנוסף קיים אופציה באנקי של מתזמן מתקדם "מתזמן v3". הדברים אינם יכולים ללכת יחדיו.
ב. התוסף שמציג את הסמלים במסך דפדוף בגירסא שלך אינו מופיע על כל המסך אלא רק על חלקו. כמו שמופיע בתמונה שצירפתי
כעת יצא עדכון לתוסף והסמלים מופיעים על חלק גדול יותר מן העמוד.
להמחשה
-
ב. לדעתך זה יותר טוב? יש שיקול של כמה צריך "לטייל" עם העכבר (מבחינת נוחות שימוש).
לדעתי זה יותר טוב כאשר השורה מלאה, זה נעים לעין ולא מפחית מהנוחות שימוש.