-
@dovid אמר בתבניות אתרים על NODEJS:
@davidnead יש המון אבל הבעיה שלהם היא חוסר פופולריות.
לוורדפרס יש המון המון חסרונות. אבל יש לה דבר אחד שמצפה על הכל - פופולריות.
כוווולם נמצאים שמה. הסוד של פופלריות זה כמה שיותר פשוט לא משנה כמה זה יהיה מטומטם.nodejs זה גיקי: nodejs שמגיעה לזירה באיחור, חרתה על דגלה שקיפות (אנטי הפשטות) ומינימליזם גם אם זה על חשבון הפשטות. וזה היה בהחלט על חשבון. לכתוב אתר פעם ראשונה בnodejs בסופו של דבר מסובך פי כמה מאשר בphp, בפרט כשאתה שואל את עצמך עם איזה חבילה לעבוד למשל, שאלה שנחסכה ממך בעולמות הפופולריים של PHP
אני מניח שאתה מתכוון לשאלה על הפריימוורק לקליינט?
nodejs חא הייתה רלוונטית באירוח האתרים המסורתי: בנוסף לnodejs יש סטאק עצמאי יחסית לPHP מה שצמצם דרסטית את היכולת להציע אירוח מנוהל עבורה, שמה אפשר בקליק להקים אתר php.
דוקא בעיני זה יתרון מרכזי בNODE האפשרות להרים שרת בnpm i וזהו, וכמה שרתים שאתה רוצה על מחשב אחד, בקלות. לא צריך לקנפג את כל המערכת בשביל זה. והכל ניתן לשליטה ידנית ופשוטה.
וממילא רוב העולם ממשיך לעבוד עם הפלטפורמות המסורתיות.
הקהל של nodej הוא לא כזה שיוצר סחף: המבינים שכן מתעסקים עם nodejs הם עם לא אחיד (בייחס לאספסוף המתעסקים בבניית אתרים בלי להבין יותר מידי) בשביל שמערכת אחת תתפוס אצלם פופולריות, וממילא לכל מערכת יש מספר מוגבל בהרבה של משתמשים, וזה בחתך הצר יחסית של הגיקים הללו שיחסית הרבה פחות שואלים ומשוחחים באינטרנט על תקלות של מה בכך, מה ששוב פוגע ביכולת של מפתח פוטנציאלי להתלהב להגר אליהם.לא הבנתי עד הסוף כל מה שכתבת, הבנתי את רוח הדברים. לגבי הפופלריות - ברור לי שזה היתרון של וורדפס ובעצם של PHP, אני חשבתי שזה היתרון היחיד שלה. המערכות הותיקות צברו פופולריות וזה יוצר מעגל שקשה להתנתק ממנו.
אבל בכל זאת אני אישית מתחבר יותר לnode בגלל:
אני אוהב לכתוב בצד לקוח ושרת אותו שפה
אני אוהב JS
קל מאוד להרים שרת NODE
קל מאוד לעבוד עם NPM (לי זה יותר קל)
אני לא מפחד מלכתוב ידנית, להיפך, אני מעדיף מערכות יותר מינימליסטיות ופחות מורכבות, שמאפשרות לי כמה שיותר שליטה.
בקיצור, אני מגיע מהמקום של מתכנת שרק רוצה מערכת שתקצר לו תהליכים אבל תשאיר את השליטה אצלו, בעוד וורדפרס מנסה להיות כמה שיותר מיועדת לאנשים שהם בכלל לא מתכנתים (עד כמה אפשר) וכמה שאפשר לחסוך התעסקות טכנית.אני מבין שאין דבר בJS שמשתווה לוורדפרס, והשאלה מה בכל אופן יש, שיתאים לי.
עריכה
שכחתי יתרון מהותי של JS - קליינט של SPA אמיתי וריאקטיבי -
@davidnead לא הבנת אותי בכלללללל.
אני אוהב ומעריץ גדול ומשתמש פעיל של nodejs, גם בלי ההשוואה לדבר האיום הזה ששמו וורדפרס ובאופן כללי לפלטפורמה php שמסרבת לגווע למורת רוחי.
ברור שכל החסרונות שכתבתי הם יתרונות אדירים של nodejs באופן כללי.
רק הסברתי את הרקע לאי קיומו של worpress.js... -
@davidnead אמר בתבניות אתרים על NODEJS:
אני מבין שאין דבר בJS שמשתווה לוורדפרס, והשאלה מה בכל אופן יש, שיתאים לי.
כשתבין את הפואנטה של מה שכתבתי תבין שזה לא שאין רק משתווה, אלא אין אחד שבכלל יכול לתת לך בטחון מינימלי.
זהו שמה שיש זה יותר מידי הרבה, לא תדע על מה ללכת ומהר מאוד תגלה שכל אחד הוא הימור, יש לכל אחד חסרונות ושאלות שלא תמצא עליהם כל תשובה, ואתה לחרדתך גם תבין שכל חודש נזנחים מאות פרוייקטים ראויים מאוד, והופכים לסיפור עצוב של הצלחה חסרת מזל.חפש בגוגל nodejs cms open source
ותעבור על תצואות ותעדכן אותי במה ועד כמה טעיתי.(אגב הפורום הזה כתוב בnodejs, זו מערכת מוכנה בשם Nodebb והיא מסחרית. למיטב ידיעתי אין אחרים בnodejs לעומת המוווון בכל פלטפורמה אחרת).
-
דוקא בעיני זה יתרון מרכזי בNODE האפשרות להרים שרת בnpm i וזהו, וכמה שרתים שאתה רוצה על מחשב אחד, בקלות. לא צריך לקנפג את כל המערכת בשביל זה. והכל ניתן לשליטה ידנית ופשוטה.
זה ככה בphp ובכל פלטפורמה. אתה כנראה מתכוון שלא צריך שרת אינטרנט כי הנוד עצמו הוא שרת, אבל בכל מקרה אתה חייב ניהול בשרת ייצור איזה דומיין יפנה לאיזה פורט.
ניכר שאתה מכיר יותר טוב את nodejs מאשר החלופות המסורתיות, ואני מברך אותך על כך.
אבל שתידע שהפשטות של המסורתיות דוקא גדולים עוד יותר. לא צריך לקנפג כמעט כלום.עריכה
שכחתי יתרון מהותי של JS - קליינט של SPA אמיתי וריאקטיביזה לא תלוי בכלל בשפת צד השרת.
-
כשתבין את הפואנטה של מה שכתבתי תבין שזה לא שאין רק משתווה, אלא אין אחד שבכלל יכול לתת לך בטחון מינימלי.
זהו שמה שיש זה יותר מידי הרבה, לא תדע על מה ללכת ומהר מאוד תגלה שכל אחד הוא הימור, יש לכל אחד חסרונות ושאלות שלא תמצא עליהם כל תשובה, ואתה לחרדתך גם תבין שכל חודש נזנחים מאות פרוייקטים ראויים מאוד, והופכים לסיפור עצוב של הצלחה חסרת מזל.חפש בגוגל nodejs cms open source
ותעבור על תצואות ותעדכן אותי במה ועד כמה טעיתי.(אגב הפורום הזה כתוב בnodejs, זו מערכת מוכנה בשם Nodebb והיא מסחרית. למיטב ידיעתי אין אחרים בnodejs לעומת המוווון בכל פלטפורמה אחרת).
לאן מובילים דבריך? האם אני צריך להסיק מזה שעלי לוותר על פלטפורמות ולבנות לבד? או, גרוע יותר, להשתמש בפלטפורמות הישנות מבוססות ה-PHP?
או אולי כן כדאי ללכת על אחד ממה שאתה קורא "הימורים", מתוך הנחה שאני מתכנת ומתחזק את האתר בעצמי ולאו בהכרח יקרה משהו עם הפרוייקט יכנס לרשימת ההימורים שנכשלו? -
זה ככה בphp ובכל פלטפורמה. אתה כנראה מתכוון שלא צריך שרת אינטרנט כי הנוד עצמו הוא שרת, אבל בכל מקרה אתה חייב ניהול בשרת ייצור איזה דומיין יפנה לאיזה פורט.
ניכר שאתה מכיר יותר טוב את nodejs מאשר החלופות המסורתיות, ואני מברך אותך על כך.
אבל שתידע שהפשטות של המסורתיות דוקא גדולים עוד יותר. לא צריך לקנפג כמעט כלום.מבחינת פריימוורקים אני אכן מכיר יותר js, אבל עבדתי עם מערכת גדולה גם בPHP רק שזו היתה אפליקציית אינטרנט מורכבת שבניתי מעצצמי מאפס, ובטח לא בנויה על הפלטפורמות כמו וורדפרס ודומיה. בנוסף עבדתי גם על מערכת אחרת שהיא כן פלטפורמה (מדיה ויקי). ואני יכול לומר שההבדל בנוחות ובמינימליות של הקינפוג זה שמים וארץ.
אז אולי אם אתה משתמש פשוט מאוד שמשתמש בכלי ההתקנה של הפלטפורמה שעושים לך את כל העבודה (יש גם כלים שמתקינים לך את זה כבר בIMAGE של הVPS כמו BITAMI) הכל מקונפג לך לבד. אבל אם אתה מנהל את הדברים בעצמך, ו/או יש לך עוד פרוייקטים על אותו שרת, או שאתה צריך אפשרויות מתקדמות וכו - אז הרבה יותר עבודה לקנפג את המסרותיות כנראה.עריכה
שכחתי יתרון מהותי של JS - קליינט של SPA אמיתי וריאקטיביזה לא תלוי בכלל בשפת צד השרת.
תיאורטית כמובן אפשר לכתוב אתר בPHP ולתת לו קליינט-סייד מושקע. למעשה לא רק תיאורטית, עשיתי את זה בעבר. אבל הדרך המקובלת לעבור עם פריימוורקים של קליינט, אם זה אנגולר או VUE או כל דבר אחר, שמשלבים כתיבת HTML וJS ולא מתאימים לPHP שנותן את כל הפלט מוכן מהשרת.
-
@davidnead האם אתה מכיר את nuxt? (אני לא...) אולי זה יתן לך חלק ממה שאתה מחפש. זה לא תבנית מלאה אלא פריימוורק (= NUXT) על גבי פריימוורק (= VUE), ככה שאתה מתחיל מקומה 2 במקום קומה 1 או 0.
בעצם לא ברור לי מה בדיוק אתה מחפש. תוכל לתת לי דוגמה קונקרטית? (אין לי נסיון הרבה בבניית אתרים ואני לא מכיר את העולם של התבניות החינמיות מבוססות וורדפרס שאתה מחפש לו מקביל) -
(אגב הפורום הזה כתוב בnodejs, זו מערכת מוכנה בשם Nodebb והיא מסחרית. למיטב ידיעתי אין אחרים בnodejs לעומת המוווון בכל פלטפורמה אחרת).
אגב האגב, קוד המקור של nodebb מעניינת. הם מימשו לבד הרבה דברים שהם נחלתם של פריימוורקים למיניהם. כמו רינדור היברידי של צד שרת/לקוח. מנוע טמפלייטינג. שכבת תאימות עבור גישה ל-DB. ואולי עוד דברים שאני לא זוכר. בקיצור המון עבודה.
-
אני חושב שאני באמת צריך לקחת צעד אחורה, ולהסביר בכלל את נקודת המוצא שלי ועם מה אני מנסה להתמודד כרגע.
יש 2 מקצועות,
- web developer - יותר לכיוון של אפליקציות ווביות, עבודה תכנותית, הרבה בק-אנד
- בונה אתרים - בניה של אתרים קלאסיים, בדרך כלל מתוך תבניות, מתאים לאנשים שלא יודעים לכתוב שורת קוד
אני עסקתי עד עכשיו במשך תקופה ארוכה במקצוע הראשון. הרבה תכנות, הרבה בניית רכיבים מאפס, מעט עבודה עם פרייוורקים ובלי עבודה עם פלטפורמות ותבניות.
לכאורה בניית אתרים זה עסק פשוט יותר, בקטנה למתכנת, אך תכל'ס צריך להכיר את המערכות ולדעת לעבוד איתם ולהתאים לצרכים שלך. ובכלל, אני מעדיף כמה שיותר להשאיר שליטה אצלי.מה שקרה כעת שאני מתחיל לקבל מגוון פרוייקטים לאנשים. המשותף לכולם שהם יותר אתרים מאשר אפליקציות, את רוב העבודה כבר עשו הרבה אנשים לפני ואין סיבה להמציא את הגלגל מחדש.
אלא שאני לא מכיר את המערכות השונות, יש הרבה מאוד אפשרויות, הרבה פלטפורמות, הרבה תבניות. לא יודעים מה להתאים לצרכים של פרוייקט ספציפי, ואני לא הולך להשקיע סתם זמן ללמוד מערכת ואפילו פריימוורק או תבנית שאני לא באמת צריך. כמו יש אפשרויות של פלטפורמה שנותנת את המענה השלם (עד רמת IMAGE אפי') ויש רק ערכות נושא ויש הרבה אפשרויות ביניים.
מעצים את הבעיה זה שאני מתעקש להישאר בעולם הJS, ששם כמו ש @dovid ציין יש הרבה יותר אפשרויות וזה לאו דוקא שבח, וזה גם מכפיל את הבעיה בגלל ההפרדה בין קליינט לסרוור. מאידך בסוף הצרכים של הלקוח הם העיקר. -
-
לאחר כמה ימי גוגל (וקצת יותר מזה...) אתה כרגיל צודק. אבל מה עושים עם זה?
-
@davidnead אין לי מענה...
אם בארזים נפלה שלהבת... איזובי הקיר יצטרכו לעבוד עם וורדפרס...
-