הודעת ספאם | האם יש לחשוש כשלחצתי על הקישור?
-
@פלורידה הקישור באמת תקין. ההונאה היא ההודעה הבאה:
שלום יקירי,
תודה על תגובתך האדיבה, אנא קבל את התנצלותי על תשובתי המאוחרת כלפי המשוב שלך, אני שמח מאוד לקרוא את הדואר שלך, אולם, אני באמת רוצה ליצור קשר אמיתי שעשוי להוביל לשותף עסקי או לידידות הדדית.
זה העונג לפגוש אותך, אני מקווה שהכל בסדר איתך ואיך אתה נהנה מהיום שלך? כפי שאמרתי לך קודם במכתבי הקודם, שמי הוא סרן אדי נאסל, אני בן 32 ואני קצין צבאי אמריקאי כיום בלוב, אני בלוב באזור מלחמה למען שליחות השלום בשל המשבר הנוכחי כאן בלוב, ואני אשמח להכיר אותך, אני אדם אוהב, ישר ואכפתי עם חוש הומור טוב.
אני נהנה לפגוש אנשים חדשים ולדעת את אורח חייהם, אני נהנה לצפות בגלי הים וביופי ההרים וכל מה שיש לטבע להציע. יקירתי, אני רוצה שתדע שאנחנו מותקפים על ידי מורדים ומכוניות תופת כאן בלוב בכל יום ובמהלך אחת ממשימות החילוץ שלנו, נתקלנו בכספת המכילה סכום כסף עצום השייך למהפכנים, שלדעתי היה כסף המיועד לרכישת נשק ותחמושת, ולכן סיכמנו על ידי 9 קציני צבא על משימת ההצלה שהכסף יהיה סגור ויחולק בין כולנו.
לאחר שחלקנו את הכסף, קיבלתי נתח של 5,000,000.00 דולר (חמישה מיליון דולר אמריקאי). אני מבקש את עזרתכם בכדי לעזור לי לקבל את חלקי בכסף, שהוא 5,000,000.00 דולר מחברת מטעני האבטחה שבה הפקדתי אותו למדינה שלכם, ככל שתוכלו להבטיח לי שחלקי שלי יהיה בטוח בחברתכם. לטפל עד שאשלים את השירות שלי כאן. זה לא כסף גנוב, ואין בכך סכנות.
כרגע ממשלת ארה"ב הורתה להעביר את הצוות שלי לבסיס צבאי אחר של ארה"ב, אז אני רוצה שתבטיח לי שאם הכסף הזה יינתן לך, אתה תהיה אמין כדי לשמור על הכסף בשמי. עד שאשלים את המשימה שלי כאן ואבוא למדינה שלך לפגוש אותך פנים מול פנים, אז נוכל כעת לתכנן כיצד לחיות את חיינו ולהשקיע את הקרן. ברור לי שתפחד מההצעה הזו, אבל אני רוצה שתדע שעשיתי הסדרים מוצקים עם חברת מטענים ביטחוניים המתמחים משלוח דיפלומטי והם הבטיחו להעביר את הקרן בשיטה דיפלומטית לכל אחד היעדים שאני בוחר.
משלוח זה יטופל באופן חוקי על ידי חברת מטעני האבטחה ולא תהיה שום סיכון בתהליך והכסף יאטם ויארז בבטחה בקופסה דיפלומטית ויועבר אליך בארצך על ידי דיפלומט, החלטתי לפצות אותך ב -30% מסך הכסף פעם אחת לאחר שהכסף נמסר לך, ואילו יתרת היתר תהיה הון ההשקעה שלי במדינה שלך. פנייה נלהבת אחת שאני מבקש ממך היא לא לדון בנושא זה עם צד שלישי, אם אינך רוצה להיות חלק מהעסק הזה, אנא מחק מכתב זה מתיבת הדוא"ל שלך כדי למנוע דליפת מידע זה ויהיה מסוכן. לי בהתבסס על העמדה שלי כאן.
בחרתי ליצור איתך קשר לאחר תפילותי ואני מאמין שלא תסגיר את אמוני ולא תסכל את חלומי, אם כי אתה עשוי לתהות מדוע אני כל כך חושף את עצמי בפניך ללא הקדמה רשמית, ובכן, אגיד שמוחי שכנע אותי שאתה האדם האמיתי שעוזר לי לקבל ולהשקיע קרן זו. שים לב, אני לא יודע כמה זמן נשאר כאן וגורלי מאז שרדתי כאן שני פיגועי פצצה, מה שגרם לי לחפש אדם אמין ואמין שיעזור לי לקבל ולהשקיע את הקרן, כי אני אהיה מגיע לארץ מולדתך כדי להשקיע ולהתחיל חיים חדשים כבר לא כחייל.
אני מקווה שההסבר שלי מאוד ברור אבל אם אתה צריך הבהרה נוספת רק הודע לי ואני אסביר עוד אני רוצה להודיע לך שבאזור הצבאי אסור לנו להשתמש בטלפון נייד, אנו עושים שימוש רק ברדיו הודעות (ווקי-טוקי) ותקשורת דוא"ל אז אנא תן לנו להמשיך לתקשר באמצעות דוא"ל בינתיים.
לסיכום, הלוואי שתוכל לשלוח לי תשובה מיידית עם התמונות שלך בנוגע להצעה זו, תשובתך הדחופה תתקבל בברכה. מצורפות כאן התמונות שלי. אני ממתין לקבל את תשובתך המקובלת ברגע שאתה קורא את המכתב הזה.
כל טוב.
סרן אדי נואסל
-
@yossiz @פלורידה אני קיבלתי את ההודעות האלו בכלל באמצע הזמן ולא ראיתי אותם בכלל עכשיו, וכמה ימים אחרי הראשונה, הגיעה ההודעה השנייה, ללא שקראתי אפילו את ההודעה הראשונה מאותה כתובת מייל, כמובן שסימנתי כפישינג.
אבל לגוף הדבר, בדקתי והקישור בהודעה הראשונה תקין לחלוטין ולא עושה כלום, ולה התכוונתי כשכתבתי שההונאה היא בהודעה השנייה.
(אגב, סיפור מרגש... )
-
@אביי אמר בהודעת ספאם | האם יש לחשוש כשלחצתי על הקישור?:
אנו עושים שימוש רק ברדיו הודעות (ווקי-טוקי) ותקשורת דוא"ל אז אנא תן לנו להמשיך לתקשר באמצעות דוא"ל בינתיים.
לא אמין למה שטלפון יהיה אסור ואינטרנט מותר?
-
@חגי אמר בהודעת ספאם | האם יש לחשוש כשלחצתי על הקישור?:
מעניין אותי לדעת אם הם אי פעם הצליחו לעבוד על מישהו.
יש סטאטיסטיקות של זה איפשהו?וודאי שנופלים בזה, יש אחוזים לא מבוטלים שנופלים. זכור לי שהממוצע הוא בערך 15% (זה המון).
עכשיו מצאתי סטטיסטיקות מאוד מעניינות על התקפות פישינג באתר הזה, הם טוענים שבכל התקפת פישינג נופלים קורבן בממוצע 12% נמענים (נתונים סטטיסטיים של 2020).
-
@אביי אמר בהודעת ספאם | האם יש לחשוש כשלחצתי על הקישור?:
(אגב, סיפור מרגש... )
זה הזוי איך שעושים דה ז'וו לאותו סיפור, קראתי על זה כבר לפני כמה שנים!!! כנראה שבסופו של יום השיטות האלו עובדות
-
@קינג-קומפיוטר מה עובד? מה הם רוצים להשיג?