גוגל שיטס | העברת שורות לגיליון אחר
-
-
@שוהם307 @yossiz נתן לך מראה מקום לביצוע, הנה עוד אחד עם קוד מפורט:
https://stackoverflow.com/questions/21056347/how-to-add-a-button-per-row-in-google-spreadsheet@שוהם307 אמר בגוגל שיטס | העברת שורות לגיליון אחר:
@OdedDvir לא נעים לי להכביד עליך... אבל אולי בכל זאת?!
אני כאן באמת בשביל לעזור, אבל אם אתה רוצה שאעשה את הכל לבד, אפנה אותך לכאן
זה שלא נעים לך, זה סימן שאתה מבין שזו בקשה שדורשת ממני זמן ומאמץ...אם אתה מעוניין להציע לי עבודה, תוכל לפנות אלי בפרטי.
אם בכל זאת אתה מעז לקפוץ למים, לנסות, להכשל, לשאול, לקבל תשובה, ושוב לנסות, וכך להתקדם עד שתבין מה צריך לעשות - תתחיל, ותפרט בדיוק מה עשית, והיכן נתקעת. אשמח לעזור. -
@odeddvir אמר בגוגל שיטס | העברת שורות לגיליון אחר:
אבל אם אתה רוצה שאעשה את הכל לבד,
ממש לא.
אני כן רוצה לנסות הכל לבד כדי שאצליח להסתדר להבא, אבל הידע שלי מוגבל, וכששאלתי את השאלה שלי בנושא הזה התכוונתי באמת שייתנו לי מראה מקום, ומה ש @yossiz הביא היה נראה לי במבט ראשון מורכב, (כי עדיין אני לא יודע להתעסק עם סקריפטים), אז לכן תייגתי אותך שתביא לי עוד כיון.
זה הכל.
אז גם עם המראה המקום שאתה הבאת עדיין יהיו לי שאלות של טירון, כי כאמור אני לא בקי בצורה בו סקריפט מתנהל.תודה רבה.
-
אולי אפשר להשתמש בפונקציית ARRAYFORMULA יחד עם תנאי?
-
הנה עוד אחד עם קוד מפורט:
https://stackoverflow.com/questions/21056347/how-to-add-a-button-per-row-in-google-spreadsheetאז אכן, אני מנסה לקפוץ למים...
- על פי הקוד הנ"ל אגדיר שבעמודה 13 יהיה כתוב המילה 'TRUE' וזה
יהיה התנאי להפעלת הקוד. - את הקוד אני מעתיק כמו שהוא ומשנה שבמקום Move Row יהיה TRUE ובמקום 10 שיהיה 13.
- בשורה האחרונה בקוד לא הבנתי מה הוא הקליד בטווח, מה הכוונה 1,10 ?
ולמעשה, אני רוצה שיופעל סקריפט בכל שורה ושורה, שאם עמודה 13=TRUE אז שיעביר את השורה הזאת ספציפית לגיליון אחר.
אז על פניו נראה שרק עניין הטווח עדיין לא מסודר.
תודה. - על פי הקוד הנ"ל אגדיר שבעמודה 13 יהיה כתוב המילה 'TRUE' וזה
-
@שוהם307 אמר בגוגל שיטס | העברת שורות לגיליון אחר:
בשורה האחרונה בקוד לא הבנתי מה הוא הקליד בטווח, מה הכוונה 1,10 ?
הגדרת הפונקציה לפי הדוקומנטציה של גוגל:
getRange(row, column, numRows, numColumns)
כלומר:
הפרמטר הראשון מציין את מספר השורה הראשונה בטווח
הפרמטר השני מציין את מספר העמודה הראשונה
הפרמטר השלישי הוא מספר השורות בטווח המבוקש
הפרמטר הרביעי הוא מספר העמודות בטווח המבוקשלדוגמא:
getRange(1,1,3,10)
יחזיר טווח מלבני של 3X10 תאים, החל מהתא הראשון בשורה הראשונה, כלומר את הטווח A1:J3.
ניתן להשמיט את הפרמטר הרביעי - ואז תקבל טווח עם עמודה בודדת, או את שני הפרמטרים האחרונים (השלישי והרביעי) - ואז תקבל תא יחיד. -
@odeddvir
אוקיי,
ומה שאני צריך זה שיעביר את השורה לגיליון אחר,
ואם אשתמש בקוד שלו, אז איפה השורה תתמקם בגיליון האחר? הרי אני צריך מיקום שונה לכל שורה שמיובאת מהגיליון המקורי.
עריכה:
למעשה פה כתבת סקריפט נפלא לנושא אחר, אבל זה יכול לשמש אותי במדוייק למשה שאני צריך, רק את שורה מס' 12 אני צריך להחליף לפקודה שתעביר לי לגיליון אחר. אבל אין לי מושג איך קוראים לפקודה הזאת.
תודה. -
אחרי השורה הזו:
var range = ss.getRange(row, 1, 10) // this is your range, do with it what you will
הטווח המבוקש נמצא במשתנה range.
כעת יש להעביר את הנתונים שבטווח לגליון אחר.
הנה דוגמא לכך, שמבוססת גם היא על הקוד שם (בפוסט העוקב):const targetSheetName = "שם-גליון-היעד" var targetSheet = ss.getSheetByName(targetSheetName); var lastRow = targetSheet.getLastRow(); // בוא נוודא שיש מקום לשורה חדשה בגליון if (lastRow < targetSheet.getMaxRows()) { targetSheet.insertRowsAfter(lastRow, 1); //העתקת הנתונים שבטווח (12 עמודות) לשורה חדשה targetSheet.getRange(lastRow + 1, 1, 1, 12).setValues(range.getValues()); }
-
לתומי צירפתי את שני הקודים, האם אכן לזה התכוונת?
function onEdit(eventInfo) { if (eventInfo.range.getColumn() == 13 && eventInfo.value == "TRUE") { var ss = eventInfo.source; var row = eventInfo.range.getRow(); var range = ss.getRange( row ,1,10) // this is your range, do with it what you will const targetSheetName = "ארכיון" var targetSheet = ss.getSheetByName(targetSheetName); var lastRow = targetSheet.getLastRow(); // בוא נוודא שיש מקום לשורה חדשה בגליון if (lastRow < targetSheet.getMaxRows()) { targetSheet.insertRowsAfter(lastRow, 1); //העתקת הנתונים שבטווח (12 עמודות) לשורה חדשה targetSheet.getRange(lastRow + 1, 1, 12, 1).setValues(range.getValues()); } } }
בשורה 6 עדיין לא ברור מה להכניס, הרי אין לי טווח קבוע, אלא רק טווח שמימין לתא שכתוב שם true.
בשורה 14 יכול להיות שהתכוונת להקליד 1,1,1,12?וכשאני מנסה להריץ את הסקריפט אני מקבל שגיאה, כדלהלן, (נראה שיש בעיה בשורה 2.)
ועוד משהו, מהיכן הקוד אמור לדעת באיזה גיליון אני נמצא עכשיו?תודה רבה רבה, זה עוזר לי המון.
-
@שוהם307 השאיפה שלי היא שתבין את הקוד שכתבתי בפוסט האחרון, לפני שאתה משתמש בו.
בשורה 14 יכול להיות שהתכוונת להקליד 1,1,1,12?
נכון! תיקנתי במקור. הבנת טוב!
אני מוכן לכתוב לך את הכל, ובתמורה, אתה תנסה להבין בדיוק מה קורה בכל שורה, כך שכל שאלותיך יקבלו תשובה. עשינו עסק?
-
@odeddvir הנה הקוד המלא:
const printSelectionColumn = 4; // מספר העמודה שמכילה את תיבת ההדפסה const targetSheetName = "ארכיון" function onEdit(e) { var sheet = SpreadsheetApp.getActiveSheet(); var column = sheet.getActiveCell().getColumn(); var cellValue = sheet.getActiveCell().getValue(); if (column == printSelectionColumn && cellValue == "הדפס") { //קבלת השורה הנוכחית בגליון var row = sheet.getActiveCell().getRow(); //שליפת הערכים מהעמודה הראשונה ועד לעמודה הנוכחית פחות אחת var values = sheet.getRange(row,1,1,printSelectionColumn-1).getValues(); //יצירת משתנה שמצביע על גליון היעד var targetSheet = SpreadsheetApp.getActive().getSheetByName(targetSheetName); //חישוב מספר השורות הקיימות בגליון היעד var lastRow = targetSheet.getLastRow(); // בוא נוודא שיש מקום לשורה חדשה בגליון if (lastRow < targetSheet.getMaxRows()) { targetSheet.insertRowAfter(lastRow+1); //העתקת הנתונים שבטווח לשורה חדשה var targetRange = targetSheet.getRange(lastRow + 1, 1, 1,printSelectionColumn-1); targetRange.setValues(values); } } }
-
> if (column == printSelectionColumn && cellValue == "הדפס")
יש משהו מוזר קצת, הסריפט עובד רק אם אני מקליד בצורה ידנית את המילה 'הדפס',
אם בתא תופיע המילה 'הדפס' לא ע"י הקלדה ידנית אלא ע"י פונקציה, (כמו IF תא A1= בוצע אז תא M1=הדפס), בכזה מקרה הסקריפט לא עובד.
מעניין, לא?! -
@שוהם307 זה מובן, כי הקוד מוגדר לרוץ באירוע onEdit, שמופעל רק כאשר תוכן של תא משתנה באופן ידני על ידי המשתמש. שינוי של תא באופן אוטומטי, כגון על ידי נוסחא - לא מפעיל את האירוע.
דברים של טעם,
ואני חושב גם שזו לא בקשה מוגזמת שהמשתמש יכניס את זה בצורה ידנית.
אבל אם יש אפשרות לעשות את זה אוטומטי, מבלי שהמשתמש יצטרך לעשות זאת, זה יהיה יותר מוצלח בעיניי. -
@שוהם307 תוכל להשתמש באימות נתונים (בתפריט: נתונים > אימות נתונים), וליצור בתא תיבת סימון כן שהמשתמש פשוט יוכל לסמן V כדי להעביר את השורה (ואז לשנות את הבדיקה של תוכן התא ל"TRUE"), או ליצור רשימת ערכים מוגדרת מראש שבה יש אפשרות לבחור מתוך רשימה את האפשרות "העבר", זה ימנע העברות בטעות על ידי הקלקה בטעות ללא שימת לב.
-
וליצור בתא תיבת סימון כן שהמשתמש פשוט יוכל לסמן V כדי להעביר את השורה (ואז לשנות את הבדיקה של תוכן התא ל"TRUE"),
משום מה הדבר הזה לא עובד, (ניסיתי את זה ממש בתחילת העבודה על הגיליון, לגבי עיצוב מותנה, וזה פשוט לא עובד).