בית חכם...
-
@nigun
אני מקווה שאני עונה לך לעניין.
לא התכוונתי לפתח כרטיס
אלא לקבל כרטיס עם בקר גולמי שמעביר נתונים (דוגמת כל מקלדת ממוצעת שאתה מכיר, רק שהפעם הכרטיס יתאים למידע אחר ולא לכתיבת טקסט)
לחבר אותו לאחת מהכניסות/יציואת של הלוח ולדבר אתו מהמחשב (כלומר לדעת לקבל ממנו את הנתונים)
וכן להתחבר לכרטיס אחר שידבר עם קונטקטורים (שתי פעולות: יפעיל ויכבה) לחילופין לשדר שיחות HTTP למכשירים אחרים ברשת כמו מזגני תאדירן למשל (טוב, את זה אני כבר יודע רק צריך להכיר את הAPI שלהם).
זה בנתיים..
(בקיצור לא התכוונתי להלחים כרטיסים אלקטרוניים...)עריכה: יכול להיות מאוד שכתבתי לעיל שטויות...
לפי מה שאני מבין ממבט ראשוני על ארדואינו מדובר בכרטיס שצריך לדבר איתו דווקא בשפה ייחודית משלו וגם יש לו IDE משלו. (נראה סוג של חתונה קטולית...)
-
@ש-ב-ח
וזה בדיוק ארדואינו, אתה קונה כרטיס מכל חברה שמייצר בתקן הזה (זה בקוד פתוח)
ומחבר אותו למה אתה רוצה, אפשר לקמפל עליו הרבה שפות (אולי רק שפות שמתקמפלות), וצריך להשתמש בתוכנה שלו כדי להעביר את התוכנה לכרטיס, אין בעיה בחתונה קטולית כי לא ידוע לי על תחליף משמעותי, למעשה נראה לי שזה מה שמקובל להשתמש למי שרוצה לתכנת כרטיסים. -
@nigun
חפרתי עד עתה...
נראה שלכאורה Raspberry Pi טוב יותר
גם אפשר לכתוב בו בשפות המוכרות שלי כבר כמו PHP (כי מדובר במחשב לכל דבר ועניין, ויש גם ספריה שיודעת לדבר עם היציאות GPIO)אמנם מה שהבנתי (גם ממך) שכל המשחק הזה הוא טוב ויפה ללמידה ופיתוח
למעיישה באם אני רוצה ליצור מזה משהו על אמת, יש צורך בבנייה מחדש של אב טיפוס (אתה כתבת "יצור המוני בסין")
ובכן, אין אפשרות להשתמש עם המוצר לעצמו כמוצר מוגמר? (אני מבין שבעיה אחת תהיה שהיא
המראה החיצוני)הדבר הנוסף שמעניין אותי, ל Raspberry Pi פינים 40 GPIO לא יצאתי ברור האם זה משהו שניתן להרחבה...
בגדול יש לי הצעה ממשהו ליצור פרוייקט/סטראט אפ מסויים (ת'אמת שלא חשבתי לקחת את זה עד הסוף רציני, וזה עדיין רק בגדר סקרנות... )
למבינים פתרונים...
-
@yossiz אמר בבית חכם...:
אל תשקיע שקל בזה עד שתהיה בטוח שאתה באמת מבין בנושא
אם הזמן יותר חשוב לך מכסף אז גם את הזמן תשקיע רק בחכמה..
אני צריך לטפל בחיבור מדפסת קופה לאחד הפרוייקטים שלי, הזמנתי בעלי אקספרס מדפסת כזו והיא לא עלתה יקר, אך הזמן ששרפתי להסתדר עם העברית היה מידי הרבה (אני נוטה להיות עקשן למצוא דרך לבצע משהו שאני אמור לבצע, אני לא אוהב את המשפט "אי אפשר" או "לא יודע איך" או "לא הצלחתי"..) אך בסוף החלטתי שאני מחוייב לחזור לשגרה של פעולות שמחכות לביצוע שלי ולחכות אולי עד אחרי הימים טובים או מה..