עזרה קריסת WLAN
-
רכשתי מחשב חדש asus לפני כחודשיים התקנתי עליו וינדוס 10 אופיס דרייברים גם מ (drp, asus web, asus app) וכו ויש באגים רצינים במחשב
1.מסך כחול לעיתים תכופות והפעלה מחדש
2. ניתוקים תכופים ברשת (wifi 2.4 & 5 ghz) כרטיס של Realtek 8821CE Wireless LAN 802.11ac PCI-E NIC ואי יציבות
זה מתבטא בחיבורי SSH שיש דיליי רציני בין ההקלדה עד שהפקודה עולה על הטרמינל וכן חיבורי RDP איטים להחריד
ווטסאפ ווב שמתנתק כל הזמן, אציין שבמכשירים אחרים שמחוברים לאותה רשת לא קיימת הבעיה ומכיון שכך אני מסיק שהבעיה היא במחשב הנ"ל
ניסתי כל מיני פתרונות שלא עזרו.
אשמח לעזרה. -
@sh774 אמר בעזרה קריסת WLAN:
drp
למה? לדעתי אם התקנת את הדרייברים הרשמיים של אסוס זה בבחינת כל המוסיף גורע.
לגבי פתרון (מעבר להתקנה חוזרת רק של דרייברים רשמיים) ניסית לראות אם כיבוי הבלוטוס עוזר?
-
@אלי-tza אמר בעזרה קריסת WLAN:
drp
למה? לדעתי אם התקנת את הדרייברים הרשמיים של אסוס זה בבחינת כל המוסיף גורע.
התקנתי בהתחלה מ DRP ו ESEY DRIVE ורק אחרי זה מ ASUS
לגבי פתרון (מעבר להתקנה חוזרת רק של דרייברים רשמיים) ניסית לראות אם כיבוי הבלוטוס עוזר?
כיבתי את הבלוטוס וחל שיפור ובכל זאת יש את אותם באגים שפירטתי לעיל
תודה -
@shraga אמר בעזרה קריסת WLAN:
@sh774 לדעתי תתקין מערכת הפעלה מחדש, התקנה נקיה אח''כ תריץ windows update עד שאין עוד עדכונים, ואח'כ תבדוק אם הכל תקין, אם עדיין לא, תתקין את הדרייברים העדכניים של אסוס, מסתמא יש להם תוכנה ייעודית לכך.
מה יעזור להתקין מערכת הפעלה מחדש? התקנתי את הנוכחית לפני חודשיים
-
@sh774 לדעתי תתקין מערכת הפעלה מחדש, התקנה נקיה אח''כ תריץ windows update עד שאין עוד עדכונים, ואח'כ תבדוק אם הכל תקין, אם עדיין לא, תתקין את הדרייברים העדכניים של אסוס, מסתמא יש להם תוכנה ייעודית לכך.
מה יעזור להתקין מערכת הפעלה מחדש? התקנתי את הנוכחית לפני חודשיים
כי התקנת עליה דרייברים מDRP וESEY DRIVE ולא מאסוס
-
מעניין, אני עושה הפוך קודם מיצרן המחשב ואז נותן לוינדוס לעדכן. יש לך ידיעה ברורה שעדיף כדבריך?
-
@אלי-tza אמר בעזרה קריסת WLAN:
מעניין, אני עושה הפוך קודם מיצרן המחשב ואז נותן לוינדוס לעדכן. יש לך ידיעה ברורה שעדיף כדבריך?
במחשב חדש (מעבד אינטל דור 11), התקנתי ווינדוס 10 > עדכון דרייברים מווינדוס. הוא התקין לי דרייבר של כרטיס מסך (של המעבד) גירסה 27, הורדתי מאינטל, גירסה 30.
אם אני לוחץ על עדכון מנהל התקן במנהל ההתקנים, זה ישנמך לי לגרסה 27. פשוט windows update כנראה עדיין לא 100% מעודכן. -
@shraga ולמה גנרי יותר טוב? אם כבר להיפך, הדרייברים שמותקנים בבסיס עם הווינדוס הכי גנריים. וגנריות זה חלק גדול מהבעיה של דרייברים מ-DRP וESEY DRIVE.
אני רואה כעת את התגובה של @WWW ומבין שאולי בכלל לא התכוונת שגנרי יותר טוב אלא להיפך ולכן אתה נותן קודם לוינדוס לעדכן ואז מעדכן עליו את הדרייברים של היצרן. ואני לא מבין מה הרווח: 1. אחרי שעדכנת הוינדוס ממשיך לעדכן ועלול "לעדכן" למה שהוא מכיר. 2. אני רואה אצלי שבאמת הוינדוס לפעמים מנסה "לעדכן" ואז עולה הודעה שהעדכון לא בוצע בגלל שמה שכבר מותקן זה גרסה יותר חדשה. אז לא הפסדתי כלום. יש כאן סוג של ממ"נ.
@www אמר בעזרה קריסת WLAN:
אם אני לוחץ על עדכון מנהל התקן במנהל ההתקנים, זה ישנמך לי לגרסה 27. פשוט windows update כנראה עדיין לא 100% מעודכן.
ואם אתה לא לוחץ הוא יעדכן לבד במסגרת העדכונים האוטו'? אם לא אז למה לא לעדכן קודם את הדרייברים מהיצרן?
-
אין עוד אופציה חוץ מהתקנה מחדש של המערכת הפעלה?
ברור שיש עוד אופציה. אבל היא לא קלה...
התקנה מחדש היא פעולה של ייאוש וחוסר אונים. לפעמים זה עוזר לפעמים לא.
הדרך השכלית היא לנתח את התסמינים. יש לך הרי מסכים כחולים, אם כן זה הדבר הראשון שהייתי בודק. -
אני מריץ את הwindows update לא בשביל הדרייברים אלא עבור יישור קו של מערכת ההפעלה מבחינת עדכונים. לאחר מכן התקנת דרייברים של היצרן בשביל לוודא שההתקנים השונים מונהגים על ידי הדרייברים הכי מתאימים.
@yossiz אמר בעזרה קריסת WLAN:
הדרך השכלית היא לנתח את התסמינים. יש לך הרי מסכים כחולים, אם כן זה הדבר הראשון שהייתי בודק.אם המטרה היא לפתור את הבעיה המעשית שמציקה ל@sh774 שהיא המסכים הכחולים וניתוקי הwifi - הדרך השכלית היא (בפרט בהינתן שיש יותר מעניין אחד שצריך לפתור) לעשות את זה בצורה הכי קלה ומהירה שזה כנראה יהיה התקנה מחדש (בד"כ זה עוזר). אם המטרה היא לפתור את הבעיה שמציקה למערכת ההפעלה הנוכחית לפעול כראוי - מסכים עם דבריך.
-
@yossiz אמר בעזרה קריסת WLAN:
הדרך השכלית היא לנתח את התסמינים. יש לך הרי מסכים כחולים, אם כן זה הדבר הראשון שהייתי בודק.אין אופציה ישר מבצע restart
-
אני מריץ את הwindows update
אני נזכר שאני מתחיל את עדכוני הוינדוס ראשונים ואז מתקין דרייברים רק בלי לחכות כי לוקח לעדכונים המון זמן. זה רק אצלי או שאתה מתעכב עם סיום העבודה עד שהעדכונים יואילו בטובם לסיים לחפש עדכונים ואז להתקין אותם?
-
עדכון:
בסוף עידכנתי לוינדוס 11 וזה נראה שרוב התקלות באו על פתרונם בשלום.
תודה לכל המסייעיםלא בטוח שזה פיתרון מומלץ
ליתר דיוק זה ממש לא מומלץ
וודאי לא למחשב האישי