לחדש זיכרון למחשב נייד ישן
-
יש לי מחשב נייד אינטל I3 משהו מלפני אולי בערך 10 שנים...
השאלה היא אם אני רוצה להחליף את הזכרון שלו שכרגע עומד על 2 GB ליותר.
א. מוכרים כיום זכרונות בשוק שמתאימים למחשב יישן כזה?
ב. אם כן יש משהו נוסף שאני צריך לקחת בחשבון לפני שאני מחליף לזכרון גדול יותר? -
תבדוק עם התוכנה הזו, יהיה לך המידע כמה חריצים יש ובכמה זיכרון המחשב תומך ומאיזה סוג
תוכל להעלות צילום מסך במקרה הצורך
ramexpert.zipב. אם כן יש משהו נוסף שאני צריך לקחת בחשבון לפני שאני מחליף לזכרון גדול יותר?
אני לא יודע באיזה מחשב מדובר, ולכמה אתה רוצה לשדרג אבל יש מצב שזה יעלה לך יותר מהשווי של המחשב...
-
@michaelyair אמר בלחדש זיכרון למחשב נייד ישן:
השאלה היא אם אני רוצה להחליף את הזכרון שלו שכרגע עומד על 2 GB ליותר.
סיכויים גבוהים שלא תוכל לשדרג ליותר מ 4 GB (2*2), השאלה אם המחשב תומך בDDR4.
-
א. מוכרים כיום זכרונות בשוק שמתאימים למחשב יישן כזה?
בחנויות בארץ קצת בחול יש בשפע. אתה צריך זיכרון DDR3 ואפשר למצוא בקלות גם DDR2 ומטה.
גם אצל טכנאים אמור להיות מפירוק.ב. אם כן יש משהו נוסף שאני צריך לקחת בחשבון לפני שאני מחליף לזכרון גדול יותר?
הייתי אומר לך לוודא שהמהירות של הזיכרון ביחס ל-CL שלו תהיה הכי מהירה (במידה ואתה מחליף) ובטח שלא יותר איטית מהזיכרון המקורי (במידה ואתה מוסיף) אבל זה למתקדמים..
@מעלה-ומוריד אמר בלחדש זיכרון למחשב נייד ישן:
תבדוק עם התוכנה הזו, יהיה לך המידע כמה חריצים יש ובכמה זיכרון המחשב תומך ומאיזה סוג
תוכל להעלות צילום מסך במקרה הצורך
ramexpert.zipלא מכיר את התוכנה הזאת אבל בד"כ התוכנות שואבות את המידע מהמחשב וזה הרבה פעמים לא מדוייק בעליל.
כדאי לבדוק לפי דגם המחשב באתרים כמו זה: https://www.crucial.comאני לא יודע באיזה מחשב מדובר, ולכמה אתה רוצה לשדרג אבל יש מצב שזה יעלה לך יותר מהשווי של המחשב...
נשמע שלמגיבים פה אין נסיון בזה.. בד"כ כשצריך לשדרג מחשב ישן דבר ראשון אני מוסיף RAM כי הרבה פעמים זה יותר זול מ-SSD ונותן שיפור משמעותי. למחשבים ישנים אני קונה אפילו מסין ועד היום ב"ה לא היו בעיות.
אם יקנה חדש בחנות רגילה יעלה לא מעט אבל משומש מפירוק מטכנאי/הזמנה מחול לא צריך לעלות יותר מידי.
כמובן שמומלץ מאוד גם לשדרג ל-SSD.
@www אמר בלחדש זיכרון למחשב נייד ישן:
סיכויים גבוהים שלא תוכל לשדרג ליותר מ 4 GB (2*2),
אל תגזים זה DDR3, הוא יתמוך לפחות ב4GB לחריץ וכנראה גם ב8GB.
אבל גם אם אתה צודק במחשבים כאלה הכפלה של הזיכרון נותנת שיפור יפה מאוד בביצועים. אף אחד לא מצפה שהוא יתחרה בi3 דור 11.. יש לי מחשב ששידרגתי מ1GB ל2GB (DDR2) וזה עולם אחר מבחינת הביצועים.השאלה אם המחשב תומך בDDR4.
ברור שלא. תגיד תודה שזה DDR3 ולא DDR2..
לסיכום, אני ממליץ לשדרג כיוון שאם שרדת עד היום עם 2GB כנראה שהמהירות אחרי השדרוג תספק אותך+ במיוחד אם תשדרג גם ל-SSD. כמובן לא במחירי בית מרקחת אלא משומש/מחול ולהתקין לבד.
-
@אלי-tza
תודה על ההסבר המפורט מאד עזרת לי.. (עוד לא בדקתי עם האתר שנתת לי כי אין לי גישה עם המחשב הזה לנק' אינטרנט)
הזכרון הוא DDR3 2 GB ויש עוד סלוט אחד פנוי.
השאלה אם יש גבול של טווח זכרון, לדוגמא יכול להיות שהמחשב לא יודע לקבל יותר מ-4GB
כמו שכתוב למעלה 2*2..
או אם זה DDR3 הוא יכול לקבל גם 4כפול4 וגם 8כפול8 ואין הגבלה.. -
השאלה אם יש גבול של טווח זכרון, לדוגמא יכול להיות שהמחשב לא יודע לקבל יותר מ-4GB
תבדוק עם התוכנה הזו ... בכמה זיכרון המחשב תומך ...
ramexpert.zip -
@michaelyair זה משתנה ממחשב למחשב. האתר שהבאתי נותן מידע אמין לגבי מה בדיוק נתמך במחשב שלך.
-
תשתמש בתוכנה הזו https://mitmachim.top/assets/uploads/files/1612649011855-ramexpert.zip
ותבדוק איזה זיכרון יש לך ועד כמה אתה יוכול להוסיף
אח"כ תכן לאלי אקספרס
ושם תמצא את הכרטיס זיכרון שאתה צריך
אני קונה הרבה באלי אקספרס ועובד מצוין רק תבדוק שהמוכר אמין ושיש מספיק קניות -
תבדוק עם התוכנה הזו ... בכמה זיכרון המחשב תומך ...
ramexpert.zipהמחשב יכול לקבל עד 8 GB...
אני לא כל כך מבין גדול בזכרונות, אבל יש דבר שנקרא מהירות לפי מה שהבנתי לדוגמא 1333.
עכשיו כשאני מזמין נניח זכרון DDR3 של 4 GB... אני צריך לבדוק עוד נתונים? כמו מהירות וכדומה? -
@michaelyair
זה נראה שהמהירות שלי זה 10660, אני מחוייב לה או שאני יכול לקנות משהו כמו 1333 ? -
@michaelyair מה רע לך בלקנות בדיוק כמו שיש לך?
כגון דא
https://he.aliexpress.com/item/32841331070.html
-
@מעלה-ומוריד
זה מראה לך 40 שקל ולי 50... ? -
@michaelyair גם לי עכשיו 50, אולי היה רגעים אחרונים של מבצע. לא יודע.
-
@מעלה-ומוריד
תודה על העזרה! הזמנתי 2 יחידות מקווה שישפר את הביצועים של המחשב... -
אנא עיין בחוקי הפורום, ובעיקר סעיף 13
-
@michaelyair המהירות שלך היא לא 106600 - אין כזו מהירות