קיצורי דרך בכונן חיצוני
-
מהו הפתרון האידיאלי לקיצורי דרך בתוך כונן חיצוני למיקום אחר בכונן (כאשר האות של הכונן מתשנה מעת לעת) ...
למישהו יש איזה פתרון ברור חוץ מלהחליף את האות של הכונן כמו שראיתי כאן
אני רוצה שזה יהיה דינמי לחלוטין... לדוגמא כאשר אני יעתיק את החומר מכונן אחד למשנהו אני רוצה שקיצורי דרך יעבדו היטב ללא תקלות (כגון לשנות אות כונן וכו' וכו'). -
@רחמים אמר בקיצורי דרך בכונן חיצוני:
@אוריי תשתמש בנתיב יחסי
בעברית?
@אוריי אמר בקיצורי דרך בכונן חיצוני:
אני רוצה שזה יהיה דינמי לחלוטין... לדוגמא כאשר אני יעתיק את החומר מכונן אחד למשנהו אני רוצה שקיצורי דרך יעבדו היטב ללא תקלות (כגון לשנות אות כונן וכו' וכו').
אני לא מכיר את התחום, אבל זה נשמע מוזר?
כמו שאתה רוצה שיוכלו להתקשר למספר של הבית שלך עם כל הקידומות 02,03,04,08 -
@avi-rz אמר בקיצורי דרך בכונן חיצוני:
אני לא מכיר את התחום, אבל זה נשמע מוזר?
כמו שאתה רוצה שיוכלו להתקשר למספר של הבית שלך עם כל הקידומות 02,03,04,08כוונתי לומר שהוא יזהה איפה הקיצור דרך נמצא (מיקום נוכחי) + שאר הקישור... מה הבעיה (מושג פשוט בתכנות) השאלה אם יש דבר כזה?
-
@אוריי קודם כל אתה צריך לדעת מי משתמש בכתובת, הכתובת היחסית היא יחסית ל'תיקיה הנוכחית' של המשתמש בכתובת.
הזכרת קיצורי דרך, אז המשתמש הוא הסייר של וינדוס, והתיקיה הנוכחית היא בברירת מחדל התיקיה שבא עומד הקיצור דרך.
כעת כל שעליך לעשות זה לחשב את המסלול ממיקום הקיצור דרך לתיקיה או הקובץ שהוא מנסה לפתוח.אם הקיצור דרך נמצא בתיקיה
DIR2
ורוצה לפתוח את תיקיהDIR4
אז הכתובת היחסית היאDIR4
אם רוצה להגיע לDIR5
הכתובת תהיה..\DIR5
כאשר..\
כוונתו תיקיה אחת אחורה לכיון השורש של הכונן שזהDIR1
-
@רחמים ראיתי עכשיו שכאן מסבירים את זה יותר ברור
ואני יכתוב כאן איך לכתוב כתובת יחסית ביחס למיקום נוכחי
יש לכתוב את זה%windir%\explorer.exe
ואח"כ להוסיף את הכתובת בצורה הזו%windir%\explorer.exe "..\users\uri"
בהצלחה...
@רחמים אתה הבאת פתרון איך לחזור כתובת אחורה אבל אני ביקשתי ממיקום נוכחי והילך ושלא יפריע שינוי אות הכונן לקיצורי הדרך
בכ"ז הרבה תודה על העזרה..