השרת שלי תחת מתקפה
-
@nigun אמר בהשרת שלי תחת מתקפה:
@איש-נחמד
ומה קורה אם אתה עוצר את אפאצ'י?יש לי ממשק על דומיין שנמצא על השרת, והוא לא יהיה זמין אם אני יעצור את אפאצ'י.
יש פקודה קצרה שתוכל לגרום לאפאצ'י לעבוד רק מפורט 443?
ככה נראית הטבלה של אפאצ'י:> netstat -anp | grep apache tcp6 0 0 :::443 :::* LISTEN 6954/apache2 tcp6 0 0 :::80 :::* LISTEN 6954/apache2 tcp6 0 0 167.86.93.180:80 179.113.12.20:55889 ESTABLISHED 17894/apache2 tcp6 0 0 167.86.93.180:80 179.113.12.20:55888 ESTABLISHED 17895/apache2 tcp6 0 0 167.86.93.180:80 179.113.12.20:55886 ESTABLISHED 17919/apache2 tcp6 0 0 167.86.93.180:80 179.113.12.20:55885 ESTABLISHED 17911/apache2 tcp6 0 0 167.86.93.180:80 179.113.12.20:55887 ESTABLISHED 17907/apache2 tcp6 0 0 167.86.93.180:80 179.113.12.20:55884 ESTABLISHED 17893/apache2
-
@איש-נחמד
קודם כל איתך בלחץ של המתקפה.
זה לא נעים ונותן תחושה איומה של חוסר אונים, שמישהו מסתובב לך חופשי בתוך "הבית", ואין לך דרך להוציא אותו.
אז, כמו שמתחיל ספר בישול של עדה ידועה: "קודם כל תירגע"..... כי הלחץ לפעמים מונע ממנו לחשובבמידה ויש לך FreePbx על השרת, התחושה שלי שמי שתחת מתקפה זה דווקא הFreePbx.
כנראה ניצול חולשה ידועה שיש שם.
תסתכל איזה קבצים יש לך ב /var/www - ייתכן שתופתע שנוצרו שם קבצים חדשים.
תבדוק במקביל בCDR שאתה לא רואה שיחות ליעדים לא מוכרים (אפילו שנכשלות - העיקר זה לדעת שזה לא החלק שמותקף)
תסתכל גם בקובץ/etc/asterisk/extensions_custom.conf
שאין לך שם הפתעות מיוחדות.
לדעתי מי שדווקא אשם לפחות חלקית בהכל זה webmin.
אתה משתמש בכל השאר רק ברשימה לבדנה? או שחורה?
כמו שכתבו כאן, הכי טוב להוריד הכל, ואז להחזיר לאט ולראות איפה אתה נתקל במתקפה
קח בחשבון גם שגם אם הצלחת לחסום IP אחד, מאד מהר תקבל את המתקפה הזו מכתובת אחרת. -
@clickone אמר בהשרת שלי תחת מתקפה:
@איש-נחמד
קודם כל איתך בלחץ של המתקפה.
זה לא נעים ונותן תחושה איומה של חוסר אונים, שמישהו מסתובב לך חופשי בתוך "הבית", ואין לך דרך להוציא אותו.
אז, כמו שמתחיל ספר בישול של עדה ידועה: "קודם כל תירגע"..... כי הלחץ לפעמים מונע ממנו לחשובתודה, זה מגיע אחרי ליל נדודים שבמהלכו חילצתי את כל כתובות ה-IP החשודות מהדוחו"ת של היומיים האחרונים והוספתי ל-DENY ב-HTACCESS, ו... נאדה...
במידה ויש לך FreePbx על השרת, התחושה שלי שמי שתחת מתקפה זה דווקא הFreePbx.
כנראה ניצול חולשה ידועה שיש שם.
תסתכל איזה קבצים יש לך ב /var/www - ייתכן שתופתע שנוצרו שם קבצים חדשים.יש שם כבר כמה ימים תיקיית var חדשה (בנוסף לאורגינלית), ואת כל השאר מעולם לא חקרתי לעומק.
תבדוק במקביל בCDR שאתה לא רואה שיחות ליעדים לא מוכרים (אפילו שנכשלות - העיקר זה לדעת שזה לא החלק שמותקף)
נטפרי לא נותן לי ללמוד איך עושים את זה, כל מה שמצאתי חסום.
תסתכל גם בקובץ
/etc/asterisk/extensions_custom.conf
שאין לך שם הפתעות מיוחדות.
את זה אני אצטרך להעביר למתכנת שבנה את המרכזיה, שהלך לישון לפני כמה חודשים ועכשיו נצטרך להעיר אותו.
לדעתי מי שדווקא אשם לפחות חלקית בהכל זה webmin.
?
אתה משתמש בכל השאר רק ברשימה לבדנה? או שחורה?
אני חייב להשאיר ממשק פתוח ללקוחות מהארץ ומחו"ל, והכל יושב על אותו שרת.
כמו שכתבו כאן, הכי טוב להוריד הכל, ואז להחזיר לאט ולראות איפה אתה נתקל במתקפה
קח בחשבון גם שגם אם הצלחת לחסום IP אחד, מאד מהר תקבל את המתקפה הזו מכתובת אחרת. -
@איש-נחמד אישית הייתי מציע לפצל ולהפריד מרכזייה מאתר שצריך להיות פתוח לכל העולם. (גם אני חוטא בזה קצת בשרת ספציפי שלי - וזה סיוט בשבילי לעקוב כל הזמן אחרי המוניטורים וכו')
למה נטפרי לא נותן לך ללמוד את זה? אין לך גישה לדוחות שיחה (CDR)?
גם לגבי הקובץ extensions_custom.conf, תציץ עליו לרגע בסוף, אתה תראה לבד אם זה משהו של פריצה או משהו נורמלי.לוובמין יש פרצות ידועות...
לפחות אותו תשאיר פתוח רק לכתובות ספציפיות - אא"כ זה הממשק ניהול שאתה נותן ללקוחות. -
@clickone אמר בהשרת שלי תחת מתקפה:
@איש-נחמד אישית הייתי מציע לפצל ולהפריד מרכזייה מאתר שצריך להיות פתוח לכל העולם. (גם אני חוטא בזה קצת בשרת ספציפי שלי - וזה סיוט בשבילי לעקוב כל הזמן אחרי המוניטורים וכו')
אני בעד, אבל קראו לי רק לבנות את הממשק ולא לחנך את האחראים.
למה נטפרי לא נותן לך ללמוד את זה? אין לך גישה לדוחות שיחה (CDR)?
איזו פקודה אני צריך להריץ?
גם לגבי הקובץ extensions_custom.conf, תציץ עליו לרגע בסוף, אתה תראה לבד אם זה משהו של פריצה או משהו נורמלי.
לוובמין יש פרצות ידועות...
לפחות אותו תשאיר פתוח רק לכתובות ספציפיות - אא"כ זה הממשק ניהול שאתה נותן ללקוחות.בחיים לא ...
-
@איש-נחמד אמר בהשרת שלי תחת מתקפה:
@איש-נחמד
בסדר, תמיד אפשר לשנות
אגב אחד החסרונות של אפאצ'י בעייני, זה שיש שם מידי הרבה שורות שרוב מנהלי האתרים לא יודעים מה הם עושים בכלל....את ווינדוס אתה מכיר עד לרמה הנמוכה?
והנה למדתי שיש לי עוד מה ללמוד על פורטים. יש לך מאמר מוצלח בנושא?
-
@איש-נחמד אמר בהשרת שלי תחת מתקפה:
@איש-נחמד
בסדר, תמיד אפשר לשנות
אגב אחד החסרונות של אפאצ'י בעייני, זה שיש שם מידי הרבה שורות שרוב מנהלי האתרים לא יודעים מה הם עושים בכלל....את ווינדוס אתה מכיר עד לרמה הנמוכה?
בווינדוס אני לא נוגע, יש לי לינוקס
בכל אופן לא דומה בכלל, שרת HTTP זה השער בין המחשב שלך לעולם, ורוב הפרצות נעשות דרכו, אז כדאי להכיר את הכמה שורות קריטיות לשער הזה.
ומשום מה בברירת מחדל של אפאצ'י הגדרות נוראיות למשל שאפשר לנווט בכל התיקיות של השרת, ולחפש קבצים מעניינים.
בתחילת דרכי התקנתי למישהו שרת אפאצ'י בלי לדעת מה זה עושה, והוא גם לא ידע
אז הוא בתמימות שמר קבצי טקסט עם מידע רגיש, עם המחשבה שמי ינחש את השם של הקובץ.... -
אני אהבתי את הגישה של caddy
אין שום הגדרות ברירת מחדל
פשוט מלמדים אותך שלב אחרי שלב מה להגדיר (אצלם לפחות זה לא מסובך כל כך)
https://caddyserver.com/#caddyfile