עזרה - איך אפשר להמיר פונט לתמונות?
-
@רחמים אמר בעזרה - איך אפשר להמיר פונט לתמונות?:
אפשר עם GDI ואפשר עם WPF
סתם הערה על מנת לקנטר... האם לא יותר נכון להגיד direct write כי ל-WPF אין מנוע רינדור משלה?
ולעצם העניין, יש תוכנות שעושות את זה. לא צריך לכתוב תוכנה משלך. חפש בגוגל...
עריכה:
אם כבר מקנטרים אז למה לא עד הסוףואפשר גם עם ספריות שונות כמו FreeType ו harfbuzz.
לכאורה יותר נכון להגיד רק freetype כי harfbuzz לא עושה את הרינדור אלא ה-shaping. הם לא שתי אופציות שונות אלא משלימים אחד את השני
-
@yossiz ראשית שאפו על השקיפות..
שנית, שים את השואל בראש מעייניך ופחות את האמיתות, והדיוק בפרטים.
מה יעזור לו מכל מה שאמרת? חיפוש בגוגל?
אני מאוד מעריך את הודעתך הזו כמו כל הודעותיך, באתי רק לדרבן אותך להכיר בחטא עד הסוף
אכן צריך לברר אם הוא צריך את התוצאה חד פעמית או שהוא צריך את היכולת לעשות זאת בתוכנה משלו פי דרישה, @נ-נח מה? ותשתדל להיות ברור להבא יותר. -
@dovid
אתה צודק ב-100 אחוז.
האמת היא שהלכתי לחפש בגוגל אחרי שכתבתי את ההדעה על מנת להוסיף בו פרטים מועילים. בינתיים לא מצאתי משהו קל. זכור לי שבעבר מצאתי משהו קל עבור אדם ששאל שאלה זהה.אם נוכל לדייק, @נ-נח כתב את ההודעה בפורום תוכנה ולא תכנות
שאצא לפחות עם משהו מועיל...
ראיתי (בגוגל) שיש אפשרות עם פייתון, מישהו יודע?
הכוונה לכאורה לפתרון שראיתי בכמה מקומות, מתוכם: https://superuser.com/a/1338994
כדי להריץ את זה צריך קודם כל להתקין תוכנת fontforge. -
@נ-נח אתה שם את הגופן והסקריפט איפה שאתה רוצה.
העיקר הוא להריץ אותו עם המפרש שנמצא בתקיית התוכנה של fontforge (דהיינוc:\Program Files (x86)\FontForgeBuilds\bin
). ולשים את הנתיב המלא לקובץ הגופן בסקריפט:F = fontforge.open("c:\full\path\to\perpetua.ttf")
-
-
הוראות מפורטות בתוכנת Fonforge
- תוריד את התוכנה
- תפתח בתוכנה את קובץ הגופן שאתה רוצה לייצא
- תפתח תפריט File > Execute Script
- תבחר אופציית Python
- תדביק לשם את הסקריפט הזה:
import os path = "/Users/yossi/Desktop/" F = fontforge.activeFont() path += F.familyname + "/" if not os.path.isdir(path): os.mkdir(path) for name in F: fontforge.logWarning("Now exporting: " + name + "...") filename = path + name + ".png" F[name].export(filename, pixelsize=600)
- תחליף את הנתיב Users/yossi/Desktop/ לנתיב שבו אתה רוצה לשים את התיקייה עם התמונות
- תלחץ אישור
- הסקריפט תייצר תיקייה בנתיב שהגדרת בשם של הגופן עם תמונה לכל גליף שנמצא בתוך הגופן
-
@נ-נח זה ממש מה שחשבתי. ננעלת על איזה פונט שמצאת, המבלי אין סמלים באינטרנט? iconfinder ומליון חבילות אחרות לא טובים לך?
מה עם Visual Studio Image Library?באיזה פורמטים היישום פלאש הזה תומך? אפשר SVG?
האייקונים פה: https://icons.getbootstrap.com/ מספיקים לך?
כל אייקון אחרי לחיצה אתה יכול להעתיק את הSVG שלו.למה אני לא אומר את כל זה בנחת?
בגלל בעיית הXY. תשתדל להיות כמה שיותר פתוח, לשתף כמה שיותר את הצורך הסופי שלך.
אני הייתי רוצה שתשאל ככה: אני מפתח יישום פלאש, ואני רוצה לשים שמה אייקונים. הבעיה שנתמך שמה רק תמונות ואני לא יכול להשתמש למשל בחבילת האייקונים של הפונט Segoe. מה אתם מציעים? יש דרך להמיר את הפונט הזה לתמונות בקלות?