שליחת אימייל עם אפשרות להחזיר קובץ.
-
בס"ד
סליחה על הכותרת הלא כ"כ ברורה - לא מצאתי משפט קצר ויותר מגדיר.
המטרה: ברצוני לשלוח הודעת אימייל לנמענים הכוללת מבנה html, עם טבלה של מוצרים וכו', עם אפשרות לסמן כמות בכל מוצר, ולבסוף כפתור שישלח מייל בחזרה עם הנתונים, - יצויין עוד לא עשיתי דברים כאלו.
חשבתי על כיוון שבסוף יהיה כפתור שייצר קובץ csv שיישלח אלי בחזרה, אממה אשמח לשמוע איך עושים את זה.
יצויין עוד: שמדובר לא בהרבה נמענים, ואני אמור להכניס את זה חזרה לאקסס.
אשמח לשמוע על כיוונים, קלים ומהירים לבניה.
תודה רבה. -
@avi-rz
מה שכולם עושים זה לצרף קובץ אקסל ואז המשתמש מוריד אותו, ממלא ומחזיר
זה נועד בעיקר למצב שיש "מייל בלבד"
אם אצלך המצב לא כך, אלא יש אינטרנט רגיל (כמובן אפילו נטפרי), אתה יכול בהחלט לעשות דף אינטרנט שישלח אליך את הנתונים לDB (נניח לSQL SERVER ואז מאקסס אתה יכול למשוך את הנתונים)..... -
@clickone אמר בשליחת אימייל עם אפשרות להחזיר קובץ.:
מה שכולם עושים זה לצרף קובץ אקסל ואז המשתמש מוריד אותו, ממלא ומחזיר
זה נועד בעיקר למצב שיש "מייל בלבד"זהו שרציתי משהו קצת יותר משודרג, - יותר קל ונח ופחות מקום לטעויות,
אם אצלך המצב לא כך, אלא יש אינטרנט רגיל (כמובן אפילו נטפרי), אתה יכול בהחלט לעשות דף אינטרנט שישלח אליך את הנתונים לDB (נניח לSQL SERVER ואז מאקסס אתה יכול למשוך את הנתונים).....
זהו שלא בדיוק, אחרת הייתי שולח קישור לאיזה אתר php בשרת חינמי שמכניס לdb, ואפי' הייתי שולף בבוא העת את הנתונים ומכניס לאקסס.
-
@avi-rz אמר בשליחת אימייל עם אפשרות להחזיר קובץ.:
הכוללת מבנה html
בצורה כזו לא ניתן באמת לשלוח
יש אפשרות לשלוח מייל דינמי לסוכן גימייל בלבד
עבור זה יש לעבור את הסינון שלהם כאןתוכל לעבור על הפורטל כאן
שוב, חשוב לציין שזה יעבוד רק בגימייל, ועוד דבר: זה לא יעזור לכאלו שחסומים במייל בלבד.
-
@yossiz אמר בשליחת אימייל עם אפשרות להחזיר קובץ.:
@avi-rz אפשר לשלוח אבל זה לא ירוץ...
טוב, אז נאמר שאני יצרף קובץ ויצטרכו לפתוח אותו.
יש אפשרות ללחוץ על כפתור והוא..- יפתח הודעה חדשה עם כתובת נמען שלי.
- יכניס לתוכו מלל בתוכן
- יצרף קובץ שאני יוריד באותו לחיצה
-
@avi-rz המצב בו גולש מקבל מייל אינטראקטיבי (למשל שלחיצות על אלמנט ממנו יכולות לעשות ביפ), הוא חלום מתוק לכל התוקפים העולם (כולל אני הקטן)
יש אין סוף אנשים שזה יכול להפיל, ולמעשה זה נותן לך כח עצום על המחשב של כל מקבל גם לגיטימי שנותן בך אמון (הוא לא מבין כמה אמון הוא נותן...).
ולכן, כרום, ג'מייל, וינדוס, ולקינוח האנטיוירוס אמורים לעמוד בדרכך. כל הפתרונות שלך צריכים בחינה אם הם נחסמים וגם אם לא הם במצב התנגשות עם השוטרים הללו, שבצדק מנסים להכשיל את תוכניתך.יש פתרונות מוכנים לבעיה שלך, כמו PDF אינטראקטיבי, אבל גם הוא כיום כמדומני עומד בהגדרה הזאת ולכן לא שמעת ממנו כמעט.
בקיצור תן דעתך על מי הכרזת מלחמה....
-
@dovid אמר בשליחת אימייל עם אפשרות להחזיר קובץ.:
יש אין סוף אנשים שזה יכול להפיל, ולמעשה זה נותן לך כח עצום על המחשב של כל מקבל גם לגיטימי שנותן בך אמון (הוא לא מבין כמה אמון הוא נותן...).
ולכן, כרום, ג'מייל, וינדוס, ולקינוח האנטיוירוס אמורים לעמוד בדרכך. כל הפתרונות שלך צריכים בחינה אם הם נחסמים וגם אם לא הם במצב התנגשות עם השוטרים הללו, שבצדק מנסים להכשיל את תוכניתך.ומה כל זה לאומת מה שאיש פשוט נכנס לאתר, שאז בעל האתר יכול לעשות הרבה הרבה יותר.
@dovid אמר בשליחת אימייל עם אפשרות להחזיר קובץ.:
ולכן, כרום, ג'מייל, וינדוס, ולקינוח האנטיוירוס אמורים לעמוד בדרכך. כל הפתרונות שלך צריכים בחינה אם הם נחסמים וגם אם לא הם במצב התנגשות עם השוטרים הללו, שבצדק מנסים להכשיל את תוכניתך.
ומדוע באמת לא תועיל הרעיון של שליחת קובץ מצו' בפורמט html ולאחר שיפתח אותו נמען, ויבחר את המוצרים והכמות ילחץ על כפתור וירד לו קובץ שיצטרך לצרף אותו למייל?
וכמובן פתוח לעוד הצעות מהירות בנייה, לקהל שיש לו רק מייל בלבד.
-
@avi-rz אמר בשליחת אימייל עם אפשרות להחזיר קובץ.:
ומה כל זה לאומת מה שאיש פשוט נכנס לאתר, שאז בעל האתר יכול לעשות הרבה הרבה יותר.
אני בעל אתר ואתה כעת גולש בו.
ולא, אין לי שום דרך לעשות לך משהו (בהנחה שיש לך דפדפן קלאסי ולא משהו עתיק או מקורי מידי).
אבל אם אתה מסכים להפעיל טופס אינטראקטיבי שאשלח לך,
גם אם לא תפעיל אותו כמנהל, יש לי המון מה לעשות.ומדוע באמת לא תועיל הרעיון של שליחת קובץ מצו' בפורמט html ולאחר שיפתח אותו נמען, ויבחר את המוצרים והכמות ילחץ על כפתור וירד לו קובץ שיצטרך לצרף אותו למייל?
בעיקרון גם בזה בעבר היו סיכוני אבטחה מחרידים (למשל, ונכון ל2018 באדג' הסיכון עדיין היה).
אבל היום אין בזה באמת בעיה, אז קדימה, מה אתה שואל בעצם? האם יש דרך אוטומטית לצרף את הקובץ למייל? אין. אבל תוכל להסביר בדף מה לעשות בדיוק. -
@avi-rz אולי לעשות דף HTML מלא שיורד למחשב, וסוגר JSON שאותו מחזירים אליך?
מצד שני, כבר עדיף אקסל.......דווקא נשמע כיוון טוב
לבנות אפליקציה קטנה שלא שוקלת הרבה, שמורידים למחשב ממלאים את הפרטים ושולחים חזרה עם mailto בסיום.
זה דורש תכנות אבל זה יכול להימכר טוב.
נ.ב. אולי הפרוייקט הזה יכול לעזור -
@dovid לגבי הנעול והאופיס אתה צודק. (לרובם יש היום אופיס)
אבל בד"כ מה שהם עושים זה לכתוב לפתוח אותו (שזה, תודה, ממש חכם ויעיל )אני ראיתי קובץ כזה ש @אוריי מהפורום כאן עשה למישהו, ללא שורת קוד אחת, וזה היה נראה דיי ידידותי.
הבנייה של הקובץ מהנתונים אמנם מגיעה מקוד (כי זה קובץ שנוצר פעם ביום נראה לי על סמך הנתונים האחרונים וכו) ומזה הקוד שלו בונה קובץ נקי לגמרי, שגם נראה טוב ויזואלית, וגם נראה די ידידותי. (לדוגמא, יש שם השלמה אוטומטית, ותצוגה של כל מיני נתונים לפי מה שבחרת וכו)
וזה אגב עובד אפילו באופיס של אנדרואיד...אבל בכללי אני ממש מסכים איתך, כל זה נסיון למצוא פתרונות טובים למשתמשי המייל בלבד - שכולנו אכן צריכים להעריך אותם על זה שהם יכולים ומוכנים להתאמץ כ"כ בשביל זה. (מייל בלבד אכן לא מתאים לכל אחד)
-