אודות דרך הלימוד מעל גבי הפורום
-
לאחרונה ישנה עלייה בכמות הפוסטים בפורום עם שאלות בנוגע לאקסס.
כנגד, יש גם הצפה של תשובות ופתרונים, שונים ומשונים, ולא תמיד יעילים ומדוייקים, שעלולה לבלבל לחינם את השואל וגם את שאר הקוראים בפורום.
השואל ממשיך להסתבך, והפוסט הולך ומתנפח, ואני מתקשה למצוא את ידי ורגלי ולהשיב לשואל.מסתמא בשלי הסער הזה...
חשוב לי להבהיר:
שאלות של מתחילים הם דבר טוב, הרי כל אחד מתחיל מתי שהוא, ואין הביישן למד, ולכולנו יש מה ללמוד, והרבה פעמים גם מפתח מנוסה יכול להחכים מלענות עליהן.אבל בתנאי - שהשואל מוכן להשקיע ולהתאמץ, והמשיב יודע להשיב כראוי.
לפעמים ניכר מהשאלה שהשואל כלל לא מכיר את הנושא הנשאל, וזה עדיין בסדר.
אך אם השואל אפילו לא ניסה להשתמש בגוגל כדי לחפש את התשובה, זה כבר לא טוב.
ואם הוא לא מציין זאת בשאלתו, הוא מטעה את העונה ולרוב לא תצמח מהתשובה תועלת אמיתית אפילו עבורו.
ואם המשיב בעצמו מטעה את השואל...
חלק מתהליך הלימוד הוא לדעת היטב מה ברור לך כבר, ומה לא. גם אצל המלמד וגם אצל הלומד.
להבדיל, אחד מקנייני התורה הוא: היודע את מקומו. לכאורה זה שייך גם בכל חכמה, גם כאן.
אגב, הקניין הבא הוא השמח בחלקו. ושמעתי פעם שזה תלוי בזה.במדריך שלי יש לי מטרה: להנגיש את אקסס, בצורת עבודה נכונה, כדי להועיל לאחרים ככל האפשר. רציתי לחסוך מאחרים חלק מהתסכולים שהיו מנת חלקי בעבר, ולשתף את האחרים בניסיון שצברתי, לרוב במסלול הארוך והמייגע של ניסוי וטעיה, הצלחה ותהייה.
אני לא כל כך פנוי ביום יום, והכתיבה בפורום היא סוג של תרפיה בשבילי, לכן אני משקיע בו זמן, אולי יותר מדי... כל פרק דורש ממני שעות של עבודה.
אני כמובן לא היחיד, יש כאן בפורום כמה וכמה מומחים, שמשקיעים זמן רב כדי להועיל לאחרים בצורה מפורטת וברורה, ומקצועית ברמה גבוהה, זה מה שהופך את הפורום הזה לייחודי.מן הראוי שגם השואלים ישקיעו מאמצים בהתאם.
-
http://www.catb.org/~esr/faqs/smart-questions.html#asking
https://stackoverflow.com/help/how-to-askהנה מרגלית אחת...:
We've found by experience that people who are careless and sloppy writers are usually also careless and sloppy at thinking and coding (often enough to bet on, anyway). Answering questions for careless and sloppy thinkers is not rewarding; we'd rather spend our time elsewhere.
למי שלא קורא אנגלית, בקישורים הנ"ל ניתן למצוא הדרכה איך לשאול שאלת חכם בפורום ציבורי. ההמלצות שם חשובות מאוד למי שרוצה להתקדם.
החלק שציטטתי אומר פחות או יותר כך (בתרגום חופשי):אנחנו רואים מנסיון שאנשים שלא מקפידים על כתיבה מסודרת ותקנית בד"כ גם לא מקפידים על חשיבה מסודרת (ולכה"פ אפשר להיות די בטוח בזה). להשיב תשובות עבור אנשים כאלו לא משתלם לנו, אנחנו מעדיפים להשקיע את הזמן שלנו במקום אחר.
כמובן שכתיבה מסודרת ותקנית הוא לא המרכיב היחיד של שאלה טובה.
-
@odeddvir דווקא אני חושב, שלדעת לשאול ולהביע את השאלה בצורה טובה ותקנית, הוא חלק מהלימוד, גם זה בא עם הזמן, מתחיל לא יודע להביע את השאלה כמו מתכנת מקצועי, זה ברור?!
אז אולי הפיתרון לפתוח קטגוריה שאלות אקסס למתחילים, ומי שמרגיש שזה על חשבונו, שיתעלם מהקטגוריה הזאת.
מה אומרים?
-
@katz אמר באודות דרך הלימוד מעל גבי הפורום:
לדעת לשאול ולהביע את השאלה בצורה טובה ותקנית, הוא חלק מהלימוד, גם זה בא עם הזמן, מתחיל לא יודע להביע את השאלה כמו מתכנת מקצועי, זה ברור?!
כן ברור שמתחיל לא יודע לנסח שאלה כמו מקצוען. אבל @OdedDvir לא ביקש הרבה, לא צריך לדעת לנסח את השאלה כמקצוען. רק להראות קצת מוכנות להשקיע.
אל תשאל משהו שהיה אפשר לקבל תשובה בגוגל בשני שניות. תכתוב ברור מה רמת הידע שלך, מה נסית, מה לא עובד, איך נסית לפתור וכו'. לא סתם "למה הקוד הזה לא עובד לי ". -
@yossiz אמר באודות דרך הלימוד מעל גבי הפורום:
@katz אמר באודות דרך הלימוד מעל גבי הפורום:
לדעת לשאול ולהביע את השאלה בצורה טובה ותקנית, הוא חלק מהלימוד, גם זה בא עם הזמן, מתחיל לא יודע להביע את השאלה כמו מתכנת מקצועי, זה ברור?!
אל תשאל משהו שהיה אפשר לקבל תשובה בגוגל בשני שניות. תכתוב ברור מה רמת הידע שלך, מה נסית, מה לא עובד, איך נסית לפתור וכו'. לא סתם "למה הקוד הזה לא עובד לי ".
כמדומה שעיקר הנדון כאן נוגע לפורום תכנות.
ובאמת יש 2 קטגוריות, יש את הרגיל ויש את האקסקלוסיבי וההבדל ביניהם יכול להתבטא ג"כ בסגנון השאלות.
אבל זה לא מדוייק, כי גם באקסקלוסיבי, מתכנת צברי מתחיל לא יודע לגגל עם מונחים תכנותיים, אז הוא באמת שואל למה זה לא עובד לי.(לא באתי לשלול את המובן שצריך שידעו איפה הוא עומד, ושיראו את הנכונות שלו להשקיע לכה"פ כמו ההשקעה של מי שאמור לתת את התשובה).