מבנה הודעות/התכתבות ב node.js
-
בס"ד
מדובר במערכת התנדבות, כוללת:
-
מתנדבים
-
אירועים
-
ורכזים וכו'.
אני רוצה לעשות שתהיה אפשרות על כל אחד מהם, מדור של הערות, למשל פותחים מתנדב X יש עליו כל מיני הערות בין הרכזים(משתמשים בתוכנה - לא מדובר בגישה למתנדבים - אלא סתם להוסיף עלייהם כל מיני הערות).
ואותו דבר אירוע שתהיה אפשרות לכתוב על כל אירוע הערותוכל הערה אמורה להכיל את אותם דברים פחות או יותר,
רכז(משתמש) שהשאיר את הערה/ תאריך ושעה/ הערה/ וכו'.
האם זה נכון לעשות את הכל בטבלה אחת, כלומר: טבלה של הערות,
שהיא תכלול את הנ"ל (פרטי ההודעה) וחוצמזה תכלול לאיזה מחלקה היא משתייכת(שזה אומר: או מתנדבים או אירועים או כל דבר אחר)
ותכלול ג"כ לאיזה id ההערה משתייכת,
זה בעניין ההערה בעצמה,לגבי מידע על ההודעה(אני לא יודע בכלל איך זה עובד - אבל אני מנסה לדמיין - אשמח לשמוע איך הדרך הנכונה והמקובלת באמת).
חשבתי לעשות עוד טבלה שמכיל id של ההודעה שבטבלה לעיל. ולמשל: מי שראה כבר את ההודעה אני יכניס רשומה חדשה של הid של ההודעה id של המשתמש ונקרא = true. או אפי' להכניס בזה גם הצבעה בעד או נגד וכו'.סליחה על האריכות ותודה על כל הצצה של מישהו מכאן.
-
-
@avi-rz אמר במבנה הודעות/התכתבות ב node.js:
לגבי מידע על ההודעה(אני לא יודע בכלל איך זה עובד - אבל אני מנסה לדמיין - אשמח לשמוע איך הדרך הנכונה והמקובלת באמת).
חשבתי לעשות עוד טבלה שמכיל id של ההודעה שבטבלה לעיל. ולמשל: מי שראה כבר את ההודעה אני יכניס רשומה חדשה של הid של ההודעה id של המשתמש ונקרא = true. או אפי' להכניס בזה גם הצבעה בעד או נגד וכו'.תלוי באיזה מסד נתונים אתה משתמש, אבל יתכן שאתה יכול לעשות אפשרות נוספת, וזה לעשות בטבלת ההערות עמודה נוספת שמחזיקה ARRAY שבו יהיה ID של משתמשים שצפו בהודעה, וכן אותו הדבר להצבעות בעד והצבעות נגד.
אם המסד נתונים הוא PostgreSql אז יש ג"כ מובנית בד"ב לחפש את הנתונים מתוך המערך.
-
@avi-rz לא ראיתי שאלה אחת בכל מה ששאלת.
בטח שאמורים לעשות טבלה אחת לכל ההערות.
בהחלט טוב שתהיה עוד טבלה של קשר בין הודעה, לבין צפיה או הצבעה של כל משתמש על ההערה.ככה בדיוק מקובל.
לגבי sequelize מה אתה שואל, איך מקשרים בין ישויות/טבלאות?
שאלתך הראשונה לא הכיל מילה על sequelize והיה נשמע שאתה שואל על התכנון
וכעת בהודעה אחרונה נראה שאתה שואל איך כותבים את זה בסכמה של sequelize. -
@dovid אמר במבנה הודעות/התכתבות ב node.js:
לגבי sequelize מה אתה שואל, איך מקשרים בין ישויות/טבלאות?
שאלתך הראשונה לא הכיל מילה על sequelize והיה נשמע שאתה שואל על התכנון
וכעת בהודעה אחרונה נראה שאתה שואל איך כותבים את זה בסכמה של sequelize.אכן, לא התכוונתי בכלל לשאול על sequelize אלא באופן כללי על בניית אפליקציה,
רק לאחר שהציעו לי להכניס את הערות ואת המידע על הערות(נקרא/הצבעה) בתוך כל שורה באירוע או בתורם וכו'. בשדה של מערך,
אז שאלתי האם אני(בתור שאני משתמש ב sequelize גם יכול לעשות כך, ואיך.),
אגב, לגבי חיבור טבלאות ב sequelize באמת לא בדקתי והיה מעניין אותי לדעת איך, (אבל אולי זה באמת שייך לנושא חדש)
בכל אופן תודה שאתה(@dovid) מאשר את הכיוון הזה(כי כך באמת הצטייר לי הכי טוב, נח, נכון ויעיל לעשות). -
-
לא הבנתי מה ההתמקדות בarray זה סה"כ איזה נישה שנגררה מהתשובה של @chagold
@yossiz אמר במבנה הודעות/התכתבות ב node.js:
MySQL לא תומך כהיום במערכים. זה לא קשור ל-sequelize אתה חייב שמסד הנתונים יתמוך בסוג הזה.
לא הבנתי שהתכוונת למערך
אני גם לא חלמתי על מערך, בפרט שאני לא משתמש במונגו וכדו'.
רק עניתי על התשובה הזאת.@chagold אמר במבנה הודעות/התכתבות ב node.js:
תלוי באיזה מסד נתונים אתה משתמש, אבל יתכן שאתה יכול לעשות אפשרות נוספת, וזה לעשות בטבלת ההערות עמודה נוספת שמחזיקה ARRAY שבו יהיה ID של משתמשים שצפו בהודעה, וכן אותו הדבר להצבעות בעד והצבעות נגד.
אבל התשובה @dovid כתב
ולכן מה המקובל זה כזו טבלה:
סוג: (צפיה/הצבעה/XYZ)
מזהה הערה
מזהה משתמש
שזה אומר שכל שורה בטבלה היא הצבעה של משתמש מסויים על הודעה מסויימת.זה הכי מתאים לשאלה.
@avi-rz אמר במבנה הודעות/התכתבות ב node.js:
לגבי מידע על ההודעה(אני לא יודע בכלל איך זה עובד - אבל אני מנסה לדמיין - אשמח לשמוע איך הדרך הנכונה והמקובלת באמת).
חשבתי לעשות עוד טבלה שמכיל id של ההודעה שבטבלה לעיל. ולמשל: מי שראה כבר את ההודעה אני יכניס רשומה חדשה של הid של ההודעה id של המשתמש ונקרא = true. או אפי' להכניס בזה גם הצבעה בעד או נגד וכו'.