האם וכמה תשלמו על חסימת צינתוקים מספאם
-
תתפלא לשמוע,
אבל זה בר ביצוע לגמרי.אותו אחד שאני מנסה לדחוף אותו לעשות את זה הוא מהבכירים כאן בפורום, המון ידע וניסיון בתקשורת ומרכזיות.
לפני תקופה הוא כתב לי לפי תומו שהדבר בהחלט בר ביצוע אך הוא מפקפק בכמות סבירה של לקוחות לשירות הזה שיצדיק את הפיתוח. -
@גמליאל
איך זה יכול להיות?
אולי אתה יכול לעשות שלא ייכנס אליך שיחות ממספרים מוגדרים מראש
אבל לעשות שלא תקבל צינתוקים בכלל לא נראה לי שזה אפשרי כי לצורך הדוגמא אני יכול לשלוח לך צינתוק עם המספר פלאפון שלך... איך אתה יכול לזהות עם זה צינתוק או לא? -
@ivrtikshoret
זה לא חוסם צינתוקים אלא קווים שדווחו כספאם.
יש כמה שיטות לזהות מספר כספאם.
אם לשירות הזה יהיה המון לקוחות הוא יהיה יכול לזהות מספר שמתקשר תוך דקות להמון מספרים.
הוא יהיה יכול להתבסס גם על חכמת ההמונים כשכל אחד שעונה לספאם ילחץ על כוכבית וכדו' כדי לדווח שהמחייג הוא ספאם.
זה לא יהיה הרמטי, אבל יהיה יעיל ב95% לפחות כמו החיסון... -
@שמואל4
אין לי שמץ בדברים הללו, אך אני זוכר לפני שנים חברה ששיווקה מוצר של זיהוי שיחה גם כשהוא נשלח כחסוי.
הצורה שזה עבד היה שהלקוח היה מפנה את כל השיחות לקו של החברה, החברה הייתה מזהה את השיחה בטכניקה שהייתה לה, ומפנה בחזרה את השיחה ללקוח כשמספר מזוהה.
לכאורה הטכניקה הזו יכולה לעבוד גם כאן.עם זאת, במקרה זה, המפתח (שחבל שאיני יכול לומר את שמו כדי שכולם יתייחסו בכבוד הראוי לרעיון) הסביר לי שזה יעבוד בצורה שהוא ירכוש כמות סימים מחברת התקשורת וישווק אותם ללקוחות.
-
@by6199 אמר בהאם וכמה תשלמו על חסימת צינתוקים מספאם:
בהנחה שאותו אחד יודע לעשות את זה, מי ייקח אחריות שיבוצע?
הוא ייגבה תשלום על משהו שתמיד יאשימו שהוא לא ביטל עד הסוף.רוב האנושות מסוגלת להבין ששום דבר בעולם לא מושלם.
הנודניקים לא חייבים להצטרף לשירות וימשיכו לקבל צינתוקים
בבחינת "מצא מין את מינו" -
@גמליאל
אגב שמעתי תוכנית בקול חי לפני כמה שבועות
שהעלו שם כל מיני סטארטאפים ויזמות, עלה שם עובד סוציאלי רוצה לבנות מערכת טלפונית להגנה על קשישים מפני פישינג.
זה עובד בצורה שאחד מבני המשפחה מנהל את הקו, ורק מספרים מזוהים עוברים לקשיש
אם מתקשר מספר לא מזוהה, זה עובר לבן משפחה שיכול לענות באלגנטיות "שלום, מי זה?"
אם זה חבר ישן שלא דיבר איתו חמישים שנה, הוא מוסיף אותו למסד נתונים, ואז הוא יכול להתקשר תמיד לקשיש ולפטפט בלי בעיה, ואם זה מישהו חשוד הוא יכול לחסום אותו, ואף להזהיר את שאר המשתשמים.זה בשלב הרעיון, עם כמה חסמים בדרך, והוא חיפש משקיעים וכו'
אולי מישהו כאן יקח את זה כפרוייקט.
בכל מקרה שם מדובר ביותר מ5 ש"ח לחודש, ואפשר להתשמש בטלפון IP, ולחסוך את הקש"ג.במקרה שלנו זה נראה פחות רווחי (וודאי שבציבור שלנו).
-
@nigun אמר בהאם וכמה תשלמו על חסימת צינתוקים מספאם:
אגב שמעתי תוכנית בקול חי לפני כמה שבועות
שהעלו שם כל מיני סטארטאפים ויזמות, עלה שם עובד סוציאלי רוצה לבנות מערכת טלפונית להגנה על קשישים מפני פישינג.
זה עובד בצורה שאחד מבני המשפחה מנהל את הקו, ורק מספרים מזוהים עוברים לקשיש
אם מתקשר מספר לא מזוהה, זה עובר לבן משפחה שיכול לענות באלגנטיות "שלום, מי זה?"
אם זה חבר ישן שלא דיבר איתו חמישים שנה, הוא מוסיף אותו למסד נתונים, ואז הוא יכול להתקשר תמיד לקשיש ולפטפט בלי בעיה, ואם זה מישהו חשוד הוא יכול לחסום אותו, ואף להזהיר את שאר המשתשמים.זה דורש 2 מספרים או שהוא מקבל את השיחה דרך האינטרנט וכד'.
כי בימנו, אין אפשרות לעשות הפניית שיחות תמידית לפי תנאי.
כלומר אם אני רוצה שכל מי שיתקשר אליי יעבור סינון ואני עושה הפניית שיחות תמידית מהטלפון שלי למערכת שעושה את הבדיקה הזו, אין לי שום אפשר לגרום ששיחה 'מאושרת' תחזור אליי, כי זה יחזור למערכת הבדיקות...
-
-
@שמואל4 אמר בהאם וכמה תשלמו על חסימת צינתוקים מספאם:
לא רלוונטי לכאן - שוב, אלא אם כן הייזם הוא חברת סלולר שיכולה לבצע בדיקות או פעולות לפני קבלת השיחה בצד הלקוח (הסים בטלפון).
כבר נכתב למעלה שמדובר בריסיילר של סימים, ככה שזה בעצם לנייד אליו את הקו. ויש לו שליטה על זה.
-
פעם חשבתי על משהו ברמת חברת תקשורת אבל זה היה משהו שהיה לו סיכונים גדולים מדי שמישהו יאבד שיחה בגלל זה, ומנגד היה צריך להיות מבוסס המון מנויים, לחלופין על כל חברת התקשורת אבל היה מורכב משפטית.
זה היה אמור לעבוד ככה.
קבוצת מנויים מוגדרת תקבל שיחות רק אחרי 2 שניות ממתי שהיה אמור לעבור השיחה, במידה ובזמן ההמתנה למעבר השיחה המספר מחייג ליותר מX מספרים לקבוצה השיחות נדחות.
לשם זיהוי היה צורך בקבוצה של עשרות אלפים כי המערכות מחייגות ברצף לכמות מספרים מוגבלת לפי היכולות, והיה צורך שכמות יקבלו יחד את הצינתוק כדי שידחה אותה לפני שמגיע לטלפון.
הפתרון היה לנטר שיחות דומות בכל רשת התקשורת אבל כאן היה מורכבות משפטית לנטר שיחות של אנשים אחרים בלי שהביעו הסכמה.
בנוגע לפספוסים אם יהיו, הכוונה הייתה שאחת ליום יישלח דוח למייל למי שיבחר בכך אלו שיחות מנעו ממנו באותו יום.