הפיכת מחשב עם Win10 לשרת אינטרנט
-
@www אמר בהפיכת מחשב עם Win10 לשרת אינטרנט:
@zvinissim מה הרווח שזה ווינדוס 10 ולא ווינדוס סרבר?
hmailserver עובד גם על ווינדוס סרבר.בעיקר רישוי
רישיון של 7 מתאים גם ל 10
וחוץ מזה אפשר לקנות מחשב פשוט עם וונדוס כבר מובנה
רק לדוגמה יש את זה ואת זהאו להשיג מחשב ישן שיש עליו כבר רישיון
-
@clickone אמר בהפיכת מחשב עם Win10 לשרת אינטרנט:
@zvinissim בעצם, כל הסיבה שאתה הולך על ווינדוס זה בגלל הhmailserver?
אולי מה שאתה בכלל צריך זה שרת מיילים טוב ללינוקס?@clickone בעיקר כן
גם הניהול יותר קל -
@zvinissim כמו שנשאל, השאלה למה אתה רוצה ווינדוס.
גם מבחינת משאבים, אם צריך אובונטו זה לוקח הרבה פחות משאבים.
אבל מה שאמרת שאתה רוצה את זה רק בגלל hmailserver לדעתי זה טעות 'להיתקע' בגלל זה.
אני התחלתי עם להחזיק שרתים עם ווינדוס, וגם השתמשתי עם hmailserver, זה באמת נוח, אבל זה לא שאין תחלופות, כיום אני על לינוקס עם https://poste.io/ שזה מעולה ביותר, קל יותר להתקנה מhmailserver, זה רץ על דוקר בצורה מלאה, יש לזה ניהול Webי מלא ונוח.בנוגע לשאלתך על קריסות ועידכונים, אז קריסות אין סיבה שיהיו, אבל לגבי הפעלות מחדש בעידכונים הפיתרון לזה זה ווינדוס סרבר, כי ווינדוס רגיל פשוט מפעיל את עצמו מחדש כשיש עידכון "קריטי" בלי לשאול אפילו (מניסיון) וסרבר לא, אבל גם בסרבר אתה צריך לדאוג לעידכונים שלפעמים הם חשובים ולהפעיל מחדש בעצמך.
בנוסף, זה כבר עניין של טעם, אני חושב שכל ההתעסקות עם ווינדוס לשרתים הרבה פחות נוחה מלינוקס, אבל בחשבון דבר אחרון, אם זה מחשב שלך פרטי שישב אצלך בבית, זה לא יכול כמעט אף פעם להיות באמת שרת, מה עם הפסקת חשמל? וכד'.
בכל אופן, מבלי לגרוע ב hmailserver, יש ללינוקס תחלופות מעולות.
@zvinissim אמר בהפיכת מחשב עם Win10 לשרת אינטרנט:
וחוץ מזה אפשר לקנות מחשב פשוט עם וונדוס כבר מובנה
או לקנות מחשב בלי מערכת הפעלה ולהתקין עליו אובונטו....
-
@שמואל4 אמר בהפיכת מחשב עם Win10 לשרת אינטרנט:
או לקנות מחשב בלי מערכת הפעלה ולהתקין עליו אובונטו....
ואם מרתיע אותך עצם התקנת מערכת ההפעלה, אפשר לקנות מחשבים כבר עם אובונטו.
לא חושב שיתאים לך, סתם זורק את תוצאת החיפוש הראשונה שעלתה לי (כמובן גם אתה צריך נייח ולא נייד, אני סתם מראה שיש כזה דבר, בעיקר בDELL)
https://ksp.co.il/?uin=134043&select=.1784.&txt_search= -
@lindoorsos לא נראה לי שמרתיע את @zvinissim התקנות של מערכת הפעלה
הוא הכיר מחשב עוד בימי דוס העליזים עם המסך הירוק... (ואולי גם לפני) -
הוא הכיר מחשב עוד בימי דוס העליזים עם המסך הירוק... (ואולי גם לפני)לא ידעתי...
-
@aaron אמר בהפיכת מחשב עם Win10 לשרת אינטרנט:
לדעתי זה טעות להשתמש בWIN10..
תצטרך לריב עם ההגדרות כדי שלא יהיה לך עדכונים אוטומטיים והפעלות מחדש.
סתם כך אני נגד קומבינות..טעות זה לא
יש מקובל ולא מקובל.
ברמת העיקרון בוונדוס 10 ניתן להשתמש בו כשרת אך ישנם מגבלות. לכן אני מנסה להבין לפעמים אם שווה להיכנס למגבלות.@שמואל4 אמר בהפיכת מחשב עם Win10 לשרת אינטרנט:
@zvinissim כמו שנשאל, השאלה למה אתה רוצה ווינדוס.
גם מבחינת משאבים, אם צריך אובונטו זה לוקח הרבה פחות משאבים.
אבל מה שאמרת שאתה רוצה את זה רק בגלל hmailserver לדעתי זה טעות 'להיתקע' בגלל זה.
אני התחלתי עם להחזיק שרתים עם ווינדוס, וגם השתמשתי עם hmailserver, זה באמת נוח, אבל זה לא שאין תחלופות, כיום אני על לינוקס עם https://poste.io/ שזה מעולה ביותר, קל יותר להתקנה מhmailserver, זה רץ על דוקר בצורה מלאה, יש לזה ניהול Webי מלא ונוח.
בנוגע לשאלתך על קריסות ועידכונים, אז קריסות אין סיבה שיהיו, אבל לגבי הפעלות מחדש בעידכונים הפיתרון לזה זה ווינדוס סרבר, כי ווינדוס רגיל פשוט מפעיל את עצמו מחדש כשיש עידכון "קריטי" בלי לשאול אפילו (מניסיון) וסרבר לא, אבל גם בסרבר אתה צריך לדאוג לעידכונים שלפעמים הם חשובים ולהפעיל מחדש בעצמך.
בנוסף, זה כבר עניין של טעם, אני חושב שכל ההתעסקות עם ווינדוס לשרתים הרבה פחות נוחה מלינוקס,
בכל אופן, מבלי לגרוע ב hmailserver, יש ללינוקס תחלופות מעולות.@שמואל4 לפעמים ההיתרון של וונדוס הוא Drag and forget (גרור ושכח)
להוריד קובץ ולגרור אותו לתיקה הרצויה העבודה מתבצעת יותר מהר.
גם FTP זה טוב אבל לכל דבר טוב יש גם יתרון וחיסרון.הבעיה העיקרית בשרתי וונדוס זה הרישוי ולא שום דבר אחר מה שלא קורה בלינוקס.
שרת לינוקס ושרת וינדוס יעשו את אותה עבודה אך אופן הניהול יהיה שונה.
ולפעמים בהתקנות של לינוקס הסיבוך הוא בהתקנה.לגבי עדכונים פחות מפריע לי מפני שלא אכפת לי שבסופ"ש או בלילות יבצע מידי פעם עדכונים כך שזה לא מטריד אותי.
המטריד אותי יותר זה הקריסות ואיבוד חומר.אין לי בעיה להפריד בין שרת הלינוקס האתרים שלי לווינדוס רק ל hmailserver אבל פשוט חבל לי לבזבז משאב יקר בשביל זה ולכן אני חושב לאחד את 2 השירותים ביחד.
חיפשתי שרת מיילים שהתאים ללינוקס ועדיין לא מצאתי משהו שהתחברתי אליו ולכן אם יש משהו חינמי וטוב ומתאים ללניקוס עם התקנה קלה אני מוכן להשתמש בו.@שמואל4 אמר בהפיכת מחשב עם Win10 לשרת אינטרנט:
אם זה מחשב שלך פרטי שישב אצלך בבית, זה לא יכול כמעט אף פעם להיות באמת שרת, מה עם הפסקת חשמל? וכד'.
מהיכן אתה יודע שמחשב בבית לא יכול להיות שרת?
אם אני מתקין מכונה אחת או 7 מכונות זה עולה לי אותו חשמל - פחות מטריד אותי.
אם אתה מוטרד להפסקות חשמל אז זה הדבר האחרון שמטריד אותי.
יש דברים אחרים שמטרידים אותי והם יכולים לקראות בכל מקום שתשים שם שרת.פשוט אי רוצה לייעל את המשאבים שלי יותר טוב (מבחינת מכונות)
הוא הכיר מחשב עוד בימי דוס העליזים עם המסך הירוק... (ואולי גם לפני)@LindoorsOS מחשבים ומכונות אני יכול להרים בדקות אני לא צריך את זה - בכ"א תודה
@clickone ימי דוס זה כבר תקופה מאוחרת אני מכיר מחשב שהיה חדר שלם ולידו היה חדר עם מסכים ומקלדות שמחוברים למחשב שבחדר הגדול עם המסכים השמנים (חודש תשעי)
-
@zvinissim אמר בהפיכת מחשב עם Win10 לשרת אינטרנט:
מהיכן אתה יודע שמחשב בבית לא יכול להיות שרת?
כי היה לי.. זה כאב ראש..
תן לי לשים שרת בחווה או בחברה שמספקת vps וזהו...@zvinissim אמר בהפיכת מחשב עם Win10 לשרת אינטרנט:
אם אני מתקין מכונה אחת או 7 מכונות זה עולה לי אותו חשמל - פחות מטריד אותי.
לא דיברתי על העלות, אם זה מחשב רגיל בלבד, ללא קירור מאסיבי באמת העלות של החשמל לא משחקת תפקיד.
אבל אני אישית חושב שזה לא נוח, היה לי שרת שישב במקום פרטי, א. אם אין לי אינטרנט עוצמתי אז זה גם בעיה שזה לא יכול להיות באמת לשימוש נורמאלי, וגם, זה כאב ראש, אם נכבה, אם התנתק, וכו' וכו'
-
אני מפעיל כבר תקופה ארוכה כמה שרתים בWIN (סרוור, כמובן, 10 אין לי נסיון, ואני מאמין שזה מתכון לבעוית שהעדכונים רק אחת מהם). הפעלתי על אפאצ'י (שזו טעות) או על NODE. לא התנסתי בIIS.
לא זכורים לי כרגע בעוית ספציפיות, אולי אם תמקד שאלות אזכר. כן היו כמה פעמים שקיטרתי על WIN, כמו שגם קרו כמה פעמים שקיטרתי על לינוקס בשרתי הלינקס שהחזקתי (סיפורים של הרשאות בדרך כלל, שזה אחד הכאבי ראש שם).