LOG של על הבקשות לשרת
-
NodeJS
אני רוצה לעשות ב -middleware שכל בקשה מהקליינט תירשם במסד נתונים (ה JSON עצמו של הבקשה + URL), ותקבל כמובן ייחודי.
את המזהה הזה אני אוסיף לכל פעולה שקורית במסד נתונים (בכל טבלה במסד נתונים תהיה עמודה שמצביעה על מזהה הפעולה).כמה לדעתכם דבר כזה יכול להשפיע על הביצועים?
וכמו כן, האם מקובל לעשות דבר כזה. -
@מנצפך אמר בLOG של על הבקשות לשרת:
כמה לדעתכם דבר כזה יכול להשפיע על הביצועים?
את היצירה של השורה של הבקשה לכאורה טוב שתעשה בצורה אסינכרונית, כך שזה לא יתקע את המשך הטיפול בבקשה. (זה יכול לעבוד רק אם המזהה לא נוצר על ידי ה-DB אלא על ידי הקוד, זה אחד המיתרונות למזהים של UUID.)
הוספת עוד עמודה לכל טבלה לכאורה לא אמור להפריע בצורה נוראה. -
@yossiz אמר בLOG של על הבקשות לשרת:
@מנצפך אמר בLOG של על הבקשות לשרת:
כמה לדעתכם דבר כזה יכול להשפיע על הביצועים?
את היצירה של השורה של הבקשה לכאורה טוב שתעשה בצורה אסינכרונית, כך שזה לא יתקע את המשך הטיפול בבקשה. (זה יכול לעבוד רק אם המזהה לא נוצר על ידי ה-DB אלא על ידי הקוד, זה אחד המיתרונות למזהים של UUID.)
הוספת עוד עמודה לכל טבלה לכאורה לא אמור להפריע בצורה נוראה.ותוודא שאתה עוטף טוב אפשרות שגיאה
שלא יתקע לך קריאות. -
@מנצפך אני עושה את זה באחד משרתי הAPI שלי.
מודה באשמה שזה לא הכי טריוויאלי, וכולם ברגע הראשון צועקים עלי
אבל הטוב שזה עושה לי בלמצוא בעיות פשוט עושה אותי מאושר.
קח בחשבון שזה מנפח את הDB בלי פרופורציה
אבל בדברים קריטיים אני ממש בעד זהאגב, בסטאק היה ניסיון פריצה לפני תקופה
והם שיחררו את הדוח אבטחה השבוע
אחד התובנות החזקות שלהם, זה לעשות לוג לכל בקשה שמגיעה.
הם כותבים שלולי זה הם היו ממש כעיוור באפילה -
@מנצפך
תלוי מה אתה עושה עם זה
אני שמרתי בנוסף למה שעבר (הכתובת והמידע) גם את מזהה החנות והכרטיס (הופה, הנה חשפתי גם באיזו מערכת מדובר...)
ועשיתי ממשק ויזואלי ללוגים, שבו גם מי שכמעט לא מבין, יכול לראות כשיש בעיה מה הבעיה וממה היא נגרמה.
וכמובן סינונים חיתוכים וכו'.....זה חוסך לי 99 אחוז מזמן התמיכה שאני צריך לתת, ומשאיר את זירת התמיכה למי שאמור לטפל בזה