הרשת מתנתקת אחרי כמה דקות...
-
@הבוס-הגדול בוא נבדוק את ההגדרות של מתאם הרשת של מחשב X.
חפש "מרכז הרשת והשיתוף" ושם: שנה הגדרות מתאם > תבחר את המתאם שאיתו המחשב מתחבר (בד"כ בחיבור קווי נקרא Ethernet). כנס למאפיינים, TCP/IPv4 > מאפיינים - ותעלה צילום מסך. -
@ua אתחול של הגדרות הרשת במחשב כוונתך לאיפוס רשת כמו שהעלית תמונה?
אייפוס רשת ופותר הבעיות הפעלתי, אך לא עזר.
לחזור לנקודת זמן במערכת אין לי אפשרות כי לא יצרתי נקודת גיבוי...
אני חושב כעת האם לנסות לגעת במנהלי התקנים - יש מה להסיר ולהתקין מחדש?
בודק בסים כשר.
תודה -
@הבוס-הגדול התכוונתי לאיפוס רשת ולא לשחזור כל המחשב.
לא חושב שזה קשור למנהלי התקנים במיוחד לא בוינדוס 10 (בהנחה שהוא מעודכן)
לי נראה שזה ההגדרות
אולי זה ה-DNS - שזה מה ש@OdedDvir ביקש להעלות צילום מסך
יכול להיות שסים כשר יתנו את ההגדרות הנכונות/מומלצות לספק שלהםרעיון שצץ לי - תנסה להפעיל את המחשב דרך וינדוס על דיסק און קי (כמו דיסקים טכנאים וכו') ותבדוק - זה דומה לתוצאת פרמוט (כי אתה בודק בוינדוס חדש)
רק וויפיי לא תמיד עובד בדיסק טכנאים אז צריך חיבור קווי -
@ua אמר בהרשת מתנתקת אחרי כמה דקות...:
רעיון שצץ לי - תנסה להפעיל את המחשב דרך וינדוס על דיסק און קי (כמו דיסקים טכנאים וכו') ותבדוק - זה דומה לתוצאת פרמוט (כי אתה בודק בוינדוס חדש)
רק וויפיי לא תמיד עובד בדיסק טכנאים אז צריך חיבור קווילמחשב הזה יש כונן נוסף שיש בו ג"כ התקנה של ווינדוס 10, פעם המחשב עלה דרכו עד שהוספתי כונן SSD שכיום המחשב עולה דרכו.
אם אני יעלה את המחשב דרכו זה בעצם אותו הדבר ומגיע לרעיון שלך?
תודה! -
@הבוס-הגדול לכאורה, במיוחד אם בהתקנה השניה האינטרנט בעבר עבד לך
-
@odeddvir אמר בהרשת מתנתקת אחרי כמה דקות...:
@הבוס-הגדול בוא נבדוק את ההגדרות של מתאם הרשת של מחשב X.
חפש "מרכז הרשת והשיתוף" ושם: שנה הגדרות מתאם > תבחר את המתאם שאיתו המחשב מתחבר (בד"כ בחיבור קווי נקרא Ethernet). כנס למאפיינים, TCP/IPv4 > מאפיינים - ותעלה צילום מסך.אין שם פרטים, זה מוגדר על 'קבל כתובת IP באופן אוטומטי'.
לזאת כוונתך?
-
@הבוס-הגדול אמר בהרשת מתנתקת אחרי כמה דקות...:
@אלי אמר בהרשת מתנתקת אחרי כמה דקות...:
נסה לכבות אנטי וירוס
לא עזר.
מעניין
אצלנו גם היה את הבעיה הזאת ומחיקת היסטוריית העדכונים של ESET עזרה -
נסה לכבות אנטי וירוס
לא עזר.
מעניין
אצלנו גם היה את הבעיה הזאת ומחיקת היסטוריית העדכונים של ESET עזרהאבל הבעיה קורית גם כשהשבתתי אנטי וירוס!
אנסה בכל זאת. מה פירוש מחיקת הסטוריית העדכונים של נוד? -
לזאת כוונתך?
כן. נראה תקין.
האם המחשב הזה עבד אי פעם בצורה חלקה עם הרשת?
האם הדרייברים שלו מקוריים ומעודכנים?
אם התשובה היא כן - יתכן וזו תוכנה בעייתית שרצה ברקע.
אני לא מכיר את הבעיה שהזכיר @אלי, אבל תוכל לבדוק זאת על ידי השבתת האנטיוירוס, ושאר תוכנות שרצות ברקע ומשתמשות ברשת. למשל, אם המחשב מוגדר להדפסה במדפסת הרשת, תבדוק את ההגדרות של המדפסת, באיזו כתובת רשת היא מוגדרת. -
לזאת כוונתך?
כן. נראה תקין.
האם המחשב הזה עבד אי פעם בצורה חלקה עם הרשת?
האם הדרייברים שלו מקוריים ומעודכנים?
אם התשובה היא כן - יתכן וזו תוכנה בעייתית שרצה ברקע.
אני לא מכיר את הבעיה שהזכיר @אלי, אבל תוכל לבדוק זאת על ידי השבתת האנטיוירוס, ושאר תוכנות שרצות ברקע ומשתמשות ברשת. למשל, אם המחשב מוגדר להדפסה במדפסת הרשת, תבדוק את ההגדרות של המדפסת, באיזו כתובת רשת היא מוגדרת.המחשב עבד לי תמיד מצויין, עד לפני שבוע +
השבתתי אנטי וירוס ועדיין הבעיה נשארה.
אתה אומר לבדוק את הגדרות הרשת של המדפסת - המדפסת ג"כ מחוברת לי לראוטר - מה לעשות בדיוק?
תודה! -
@הבוס-הגדול כנס במחשב X למאפייני המדפסת של הרשת, ותבדוק את הכרטסת של יציאות:
האם הכתובת שמסומנת ב-V היא אכן הכתובת של המדפסת שלך? -
@הבוס-הגדול היה\יש וויפרי על המחשב?
הפעלת מצב בטוח כולל רשת? והמחשב לא הצליח לגשת לרשת?
אז לכאורה בדקת כבר הכול, תייצר נקודת שיחזור ותסיר את הדריוור התקן הרשת ותפעיל מחדש.
בהפעלה מחדש המחשב יזהה שאין להתקן דריוור, אז יתקין את המועדף עליו
אבל אם אתה מהסס אז אל תנסה -
בנוסף, גם כשהמחשב הבעייתי מחובר, ע"י וייפי זה עובד מצויין במחשב נוסף באותו הזמן.
@OdedDvir אם כך אז מה הקשר לרשת, אלא הבעיה שלו ספציפי לחיבור הכבל רשת
-
@ליבל אמר בהרשת מתנתקת אחרי כמה דקות...:
בנוסף, גם כשהמחשב הבעייתי מחובר, ע"י וייפי זה עובד מצויין במחשב נוסף באותו הזמן.
@OdedDvir אם כך אז מה הקשר לרשת, אלא הבעיה שלו ספציפי לחיבור הכבל רשת
שוב, הבעיה היא רק במחשב X (נייח, אין לו קליטה אלחוטית), וע"י כבל, אך אותו כבל בדיוק במחשבים אחרים עובד מצויין!
אתה מציע להסיר את הדרייור של התקן הרשת, איזה בדיוק להסיר?
ולמה אם אני חושש לא לעשות זאת (למה שיהיה לי מה לחשוש?)
ויש כעת על 2 מתוך 4 מחשבים - אחד מהם המחשב הבעייתי - וויפרי, ותמיד היה.
תודה! -
@הבוס-הגדול
תבדוק היטב מה הכרטיס שיש לך, בדר"כ הוא מובנה על לוח האם, כך שתצטרך לדעת מה מודל הלוח המדוייק, כדי לאתר את הדרייבר המתאים.
לאחר שהורדת אותו, תסיר את הדרייבר הקודם:
במנהל ההתקנים תחת מתאמי רשת, חפש את המתאם שלך.
מהצילום שהבאת הוא נקרא כך:
קליק ימני > הסר התקן.
ותתקין את הדרייבר החדש. -
@הבוס-הגדול
תבדוק היטב מה הכרטיס שיש לך, בדר"כ הוא מובנה על לוח האם, כך שתצטרך לדעת מה מודל הלוח המדוייק, כדי לאתר את הדרייבר המתאים.
לאחר שהורדת אותו, תסיר את הדרייבר הקודם:
במנהל ההתקנים תחת מתאמי רשת, חפש את המתאם שלך.
מהצילום שהבאת הוא נקרא כך:
קליק ימני > הסר התקן.
ותתקין את הדרייבר החדש.הכרטיס אתה מתכוון לכרטיס רשת?
אז אם הבנתי נכון אתה מציע לבדוק מה הכרטיס רשת שלי, לחפש ברשת דרייור שלו, ואז להסיר ולהתקין מחדש.
אבדוק ואעדכן, תודה -
המחשב עבד לי תמיד מצויין, עד לפני שבוע +
תוכל לבדוק איזה עדכונים הותקנו בשבוע האחרון במחשב שלך?
וגם תוכנות חדשות/התקנים חדשים/דרייברים חדשים וכו'?לכאורה לא אמור לקרות שפתאום דרייבר שעד עכשיו עבד הפסיק לעבוד מעצמו
ואם לא עשית משהו מיוחד במחשב - כנראה שזה עדכוני Windows או עדכוני דרייברים, או תוכנות/התקנים חדשים שהתקנת.אולי כאן טמון הכלב...
(סליחה על מבול הרעיונות...)
-
@ua אמר בהרשת מתנתקת אחרי כמה דקות...:
המחשב עבד לי תמיד מצויין, עד לפני שבוע +
תוכל לבדוק איזה עדכונים הותקנו בשבוע האחרון במחשב שלך?
וגם תוכנות חדשות/התקנים חדשים/דרייברים חדשים וכו'?לכאורה לא אמור לקרות שפתאום דרייבר שעד עכשיו עבד הפסיק לעבוד מעצמו
ואם לא עשית משהו מיוחד במחשב - כנראה שזה עדכוני Windows או עדכוני דרייברים, או תוכנות/התקנים חדשים שהתקנת.אולי כאן טמון הכלב...
(סליחה על מבול הרעיונות...)
מצויין ואני שמח עם כל רעיון חדש...
אנסה להשבית את עדכוני ווינדוס האחרונים.
ומבחינת שאר הדריוורים - אני לא עידכנתי שום דבר בתקופה האחרונה. יתכן שמשהו התעדכן לבד? יש איך לראות מי זה ומתי?
תודה! -
@הבוס-הגדול
יתכן שהותקנה לך איזה תוכנה נסתרת (רוגלה) שמנסה לגשת לרשת ובתדירות גבוהה ולתפוס את כל נפח הגלישה שלך וזה מה שגורם להאטה עד כדי הרגשת ניתוק, לכן תפעיל הקלטת אינטרנט של נטפרי, ולאחר ניתוק תבדוק האם יש שם יציאות שאתה לא מכיר וכנראה הם חסומים.בנוסף, קח סטיק של רשת (קווית) ותגלוש דרכו, כך תוודא שהבעיה זה לא כרטיס הרשת והדרייבר המותקן.
-
@shmuel754 אמר בהרשת מתנתקת אחרי כמה דקות...:
@הבוס-הגדול
יתכן שהותקנה לך איזה תוכנה נסתרת (רוגלה) שמנסה לגשת לרשת ובתדירות גבוהה ולתפוס את כל נפח הגלישה שלך וזה מה שגורם להאטה עד כדי הרגשת ניתוק, לכן תפעיל הקלטת אינטרנט של נטפרי, ולאחר ניתוק תבדוק האם יש שם יציאות שאתה לא מכיר וכנראה הם חסומים.בנוסף, קח סטיק של רשת (קווית) ותגלוש דרכו, כך תוודא שהבעיה זה לא כרטיס הרשת והדרייבר המותקן.
אבדוק את הקלטת נטפרי. בהקלטת נטפרי אני יכול להגדיר להציג רק את החסימות, זה יעזור? כי לבדוק כתובות שאני לא מכיר גדול עליי, אני משתמש בהמון אתרים ולא מכיר את הכתובת של כל אחד...
יש לי וויפרי ולכן קשה לי לגלוש על רשת אחרת. אנסה.
תודה!