איך קוראים לפונקציה שמעדכנת ומוסיפה שדות לאובייקט
-
לדוגמא, רשומה של יוזר במסד מכילה שדה מספרי של רמת ההרשאות שלו ושדה של תאריך לידה, בכל פעם שאני שולף את הרשומה אני צריך - להפריט את רמת ההרשאה לערכים בולייאנים (isUser, isEditor) ולחשב את התאירך לידה כדי לקבוע את גילו ומספר הנעליים שלו.
איך קוראים לפונקציה כזו? define, set, update? -
@יוסף-בן-שמעון קוראים לזה שדה מחושב, זה כמו select 1+1 as bla_bla
בקשר לשדה מספרי, אם מדובר מסוג Bit field כלומר שיש לחלץ ממנו את האפשרויות של חזקת 2, אז זה תלוי באיזה מסד מדובר, בSQL SERVER ראה פה Bitwise operation in SQL Server.define, set, update
מממ אתה מתכוון ברמת בקליינט? אני כבר לא בטוח שעניתי רלוונטי.
-
@dovid אמר באיך קוראים לפונקציה שמעדכנת ומוסיפה שדות לאובייקט:
מממ אתה מתכוון ברמת בקליינט? אני כבר לא בטוח שעניתי רלוונטי.
אכן, התכוונתי לשאול מה המונח הנכון שצריך לקרוא לפונקציה כזו בקליינט, האם היא מעדכנת את האובייקט או מגדירה אותו מחדש או מוסיפה לו פרטים או משהו אחר
-
@יוסף-בן-שמעון מכיוון שאתה לא עושה מניפולציה על ה-data עצמו וגם לא יוצר משהו חדש אפשר להגדיר את הפונקציה כ-getter.
הייתי קורא לזה משהו כמוgetUserRoles
. -
@יוסף-בן-שמעון אמר באיך קוראים לפונקציה שמעדכנת ומוסיפה שדות לאובייקט:
לדוגמא, רשומה של יוזר במסד מכילה שדה מספרי של רמת ההרשאות שלו ושדה של תאריך לידה, בכל פעם שאני שולף את הרשומה אני צריך - להפריט את רמת ההרשאה לערכים בולייאנים (isUser, isEditor) ולחשב את התאירך לידה כדי לקבוע את גילו ומספר הנעליים שלו.
איך קוראים לפונקציה כזו? define, set, update?פונקציה שמשכתבת ומגדירה את השדה הקיים בשפה מובנת יותר, הייתי קורא לה Normalize ולצורך הדוגמה permissionsFieldsNormalize.
[לחלופין הגדרה של משהו שלא קיים במקור וע"י חישוב, הייתי קורא לזה definePermissions.]