אקסס למתחילים: תגובות
-
@odeddvir אמר באקסס למתחילים: יצירת מערכת לניהול תורמים:
נראה שזה עובד!
אבל רגע,
לאן נעלם ישראל יעקב?
תעלומה.
מי שהבין מה קרה - כל הכבוד, אתה מוזמן לשתף את התשובה בתגובות.כי השאילתא שלנו מצרפת בין qryDonor_FullName ל-qryDonation_TotalAmount
מכיוון שישראל יעקב אינו תרם (עדיין), הוא לא מופיע ב- qryDonation_TotalAmount
ולכן גם לא נמצא בתוצאה הסופית שממזגת בין שניהםולמה הוא לא מופיע ב-qryDonation_TotalAmount שהוא תרם 0.00?
כי qryDonation_TotalAmount מבוסס על טבלת Donation ושם הרי לא מופיע תרומות של אפסים, אז אין לשאילתא שלנו (כרגע) שום מקור לשלוף את המידעהבנתי נכון?
-
@odeddvir
כמו כולם מי לא עוקב
אני מרגיש כמו איזה נוסטלגיה מלפני... (פחות משנה..)
מחכה בשקיקות לעוד איזה מדריך...כן, מצוין! (שאר התלמידים ישארו בסוף השיעור לנקות את הכיתה )
ועם כאלו מדריכים אני מוכן לנקות את הכיתה (ולא שאני פרעייר..) אלא פשוט לא השארת שום בלאגן...
שאלה קטטנטנה לגבי מה שכתבת כאן..
שימו לב שהסכום של ישראל הוא ריק ולא מכיל 0.
הערה: כאשר שאילתת צירוף חיצוני לא מוצאת רשומה עם מפתח תואם בטבלת המשנה, היא מחזירה ערך מיוחד שנקרא NULL, שפירושו = כלום, שום דבר, גורנישט, וכו'.
אם ברצוננו להציג שם אפס, צריך ליצור שדה מחושב:
TotalAmount: IIf(TotalAmount Is Null, 0, TotalAmount)
אני התרגלתי במצבים כאלו לכתוב כך
TotalAmount: nz(TotalAmount , 0)
האם אני טועה או שאין הבדל?
-
@odeddvir
כפי איך שהבנתי משםשים לב שאפילו בפונקציות טריוויאליות, כמו Nz() או IsNull() עדיף לרשום בSQL טהור ולא לבצע קריאה ל-VBA
אני מבין שיש הבדל בין ה SQL ל VBA בקריאת הקוד
אבל כאשר גם ה IF וגם הNZ נמצאים ב SQL טהור ואין קריאה ל VBA האם גם אז יש הבדל? -
הוסף מיון לשאילתת השמות, כך שהיא תציג את שמות התורמים לפי סדר הא"ב.
הוסף לשאילתת הסיכום גם שדה בשם DonationCount שיכיל את מספר התרומות של כל תורם. דהיינו עבור אברהם יופיע 3, ליצחק יופיע 1, וליעקב יופיע 0 בדוגמא שלנו.
בשביל זה לא מצאתי פתרון ישירות מתוך שאילתת הסיכום (qryDonor_TotalDonation), אז הייתי צריך לחזור לשאילתת הסכומים, ושם:
ואז בשאילתת הסיכום להוסיף את השדה הנ"ל
סדר את שאילת הסכומים לפי סכום התרומות בסדר יורד, כלומר שבשורה הראשונה יופיע התורם שתרם הכי הרבה.
אני רוצה לשמור עבור כל תורם את פרטי ההתקשרות עמו. כלומר שעבור כל תורם יהיה יומן שיחות עם תאריך השיחה ותקציר השיחה. צור טבלה חדשה בשם DonorConversation כדי לנהל את פרטי ההתקשרות. חשוב: אילו שדות אמורים להופיע בטבלה?
נתחיל ככה:
צור קשר גומלין מתאים בין טבלת התורמים לטבלת השיחות.
צור טופס חדש בשם frmDonorConversation שמציג את פרטי ההתקשרות.
הטמע את הטופס הנ"ל בטופס התורמים הראשי, כך שליד רשימת התרומות תוצג גם היסטוריית השיחות.
מבצע בדיוק כמו שעשינו בהתחלה...
-
@odeddvir אמר באקסס למתחילים: תגובות:
אשמח אם תעלה צילום של הטופס הסופי.
צור קשר גומלין מתאים בין טבלת התורמים לטבלת השיחות.
צור טופס חדש בשם frmDonorConversation שמציג את פרטי ההתקשרות.
הטמע את הטופס הנ"ל בטופס התורמים הראשי, כך שליד רשימת התרומות תוצג גם היסטוריית השיחות. -
@חייםיודלביץ תודה על הפירגון! מותר לשאול בהחלט, אפילו אני שואל את עצמי...
אני מתכנן לעשות זאת בקרוב אי"ה
פשוט אני קצת מתלבט לאיזה כיוון למשוך, וגם יש ב"ה עוד כמה עיסוקים מסביב
אולי תנצל את הזמן בינתיים לבצע את המטלות, וכן להעלות רעיונות או בקשות?
איך שאני מכיר את עצמי - זה כפי הנראה עשוי לזרז אותי. -
@odeddvir אמר באקסס למתחילים: תגובות:
@חייםיודלביץ תודה על הפירגון! מותר לשאול בהחלט, אפילו אני שואל את עצמי...
אני מתכנן לעשות זאת בקרוב אי"ה
פשוט אני קצת מתלבט לאיזה כיוון למשוך, וגם יש ב"ה עוד כמה עיסוקים מסביב
אולי תנצל את הזמן בינתיים לבצע את המטלות, וכן להעלות רעיונות או בקשות?
איך שאני מכיר את עצמי - זה כפי הנראה עשוי לזרז אותי.אני ב"ה אני די טוב באקסס, אך מכיון שאף פעם לא למדתי מסודר את אקסס, אני מרגיש שהמדריך הזה עושה לי סדר בראש לגבי העבודה עם אקסס.
יש לי פרויקט של תוכנה לתרומות שעשיתי בעבר אני אוסף את הרעיונות שלך כדוגמת טבלת לתיעוד שיחה ובסוף בעז"ה מקווה לבצע בכפוף לזמן, שלא תמיד מתחשב, אם אין דברים דחופים ולקוח דוחף...
לגבי רעיונות
- תזכורות - אפשר בצורה פשוטה ע"י שאליתה למי יש תזכורת ומיון לפי תאריך.
- תרומה בתשלומים, ואז לעשות גם שאילתה למי התשלום האחרון שלו בחודש זה.
- דוח תרומות לפי תאריכים.
יש עוד, אך נראה לי מכיון שזה למתחילים אז נראה לי כדאי רק דברים שמשולבים על טבלה-שאילתה-טופס-דוח, אלא א"כ אתה מתכנן להמשיך למאקרו וVBA
-
בבקשה:
הערה: בפתרון ש@בערל הביא, הוא ייבא את טבלת התורמים שוב, עם הכינוי Donor_1. מלבד הקריאוּת של קשרי הגומלין, אני לא חושב אם יש הבדל בשטח בין הפתרון שלו לשלי. אני מעדיף את הדרך שלי, כי היא נראית יותר קריאה, הכינוי Donor_1 נותן אשליה של שתי טבלאות.יפה, על רעיון כזה לא חשבתי.
לגבי הכינוי, זה לא ממני. הוא קיבל אוטומטית את השם הזה בעת יצירה רגילה של קשר גומלין חדש. -
@בערל אמר באקסס למתחילים: תגובות:
לגבי הכינוי, זה לא ממני. הוא קיבל אוטומטית את השם הזה בעת יצירה רגילה של קשר גומלין חדש.
נכון, זה כינוי אוטומטי שנוצר על ידי אקסס כשייבאת את טבלת התורמים למשטח העבודה שוב. אני הרחבתי את הביאור במדריך. תודה על ההארה.