אופה לחם מומלץ!!!
-
@avironi יש לי אותו כבר שנה, עלה לי בזמנו ₪341 דרך זאפ אאל"ט. עובד אצלי די קשה. שתי בעיות יש לו אצלי: 1. מידי פעם כשקשה לו מידי יש בום כזה כאילו שהגלגל שיניים של המנוע החליק. נדיר אבל קורה. 2. הצירים בתחתית התבנית שעליהם נהיים קשים לסיבוב עם הזמן, כנראה חודר לכלוך מהתבנית. זה קשה לסיבוב רק אחרי שהתבנית התייבשה וגם אז זה לא באמת מפריע למכשיר לעבוד כי אחרי כמה סיבובים זה משתחרר. אני מסובב ביד כמה סיבובים לשחרר לפני ההכנסה למכשיר אבל גם כשלא המנוע מתגבר על זה (אבל אולי גורם יותר לבעיה הראשונה.
תכלס המכשיר עובד קשה ועובד טוב, יש דברים קטנים שאולי בעתיד יהפכו לתקלה של ממש.
-
אני בדיוק מתעניין לקנות.
היה לנו מורפי ריצ'אדסונשבר לו וו הלישה, אני זוקף את זה לחובתם (לא שמנו בטון בתבנית...).
אולי אפשר לתקן את זה, לא בדקתי עדיין מספיק.
אני ראיתי שבארץ מוכרים בעיקר אותם, וגם את sauter BM1303.
בחו"ל יש המון המון חברות, בארץ זה משום מה מוצר בכלל לא פופולרי.עריכה ועדכון:
לא נשבר לו הוו לישה אלא מגן פלסטיק קטן נהרס וחומרי האפיה גרמו שציר הלישה הפך להיות קשה למכשיר לסובב (טעיתי כי הוא כבר מושבת כמה שנים...).
הדגם הינו 48290 ומצאתי את החלק (התבנית) לקניה חוזרת ורכשתי. -
@dovid אמר באופה לחם מומלץ!!!:
חומרי האפיה גרמו שציר הלישה הפך להיות קשה למכשיר לסובב
זה בדיוק הבעיה שתיארתי, אצלי ציר אחד כבר ממש קשה לסיבוב והשני קצת. לפני השימוש אני מסובב ביד כמה סיבובים חזקים וזה משחרר.
לא יודע אם זה קשור למגן פלסטיק, אצלי שניהם שלמים אבל בהחלט אפשר לראות את החריץ בינם לציר שהלכלוך נכנס משם.
-
-
@avironi לפני הרבה שנים גם אני "התלהבתי" מאופה לחם (בעיקר לקום בבוקר עם ניחוח של אפיה) אבל מהר מאוד התאכזבתי.
קניתי אופה לחם יחסית גדול (עם 2 להבים) וכל לחם שעשיתי יצא לי "בור" בתחתית הלחם.
כלומר - הלהבים יושבים בלחם ושמוציאם אותם ישנו חור של הלהב ועכשיו חצי לחם הלך בגלל החור הזה.בקיצור התאכזבתי נורא.
בהמשך ניסיתי לחפש מכשיר עם להב מתקפל בזמן האפייה (יש לי פוסט על זה צריך רק לחפש אותו) יש מכשיר אחד והוא לא משהוא.
יש עוד דרך היא שלפני האפייה להוציא את הלהב (לא נראה לי שמשהו יקום במיוחד בלילה לעשות את זה או לחכות לסוף זמן לישה).לדעתי האישית מי שרוצה לעשות לחם בבית בצורה שניתן להשתמש בה בפרוסות היא בדרך הבאה: (וזה מה שאני עושה)
- להכין את הבצק במיקסר.
- התפחה ראשונה
- לקנות תבנית עם מכסה כזה ולשים כ 450 גרם בצק בתבנית (בצורת נקניק) ולסגור את המכסה
- התפחה שניה
- להכניס לתנור - ולא לשכוח לשכוח לשים בתחתית התנור כלי עם מים חמים מורתחים בזמן האפייה.
- לאחר האפייה מוצאים את התבנית ופותחים אתה והופכים להוציא את הלחם.
ויש לכם לכם מלבני.
בנוסף אני חשבתי בשבוע שעבר על רעיון של לקחת תבנית אינגל גדולה ורחבה של לחם ולאחר הכנסת הבצק לשים תבנית פח עם משקולת שישמש כמכסה (לא ניסיתי)
באותו עיקרון לדעתי ניתן להכין בצק ולהקפיא אותו במנות ואז לילה קודם שמים בתבנית ולהפשרה איטית בתנור ולשים שעון שבת לאפיה (לא ניסיתי)
מצ"ב תמונות של התבנית שלי
-
@dovid אמר באופה לחם מומלץ!!!:
@zvinissim אצלנו הלחם היה יוצא מצויין, אולי זה עניין של מתכון.
@dovid ואיך אתה מסתדר עם החור של הלהב בקרקעית הלחם?
הרי הלהב נאפה עם הלחם ויש לו צורה באפיה -
@zvinissim יש חור וזהו, למה צריך "להסתדר" איתו?
@dovid אמר באופה לחם מומלץ!!!:
שחררתי עם WD40
ריססת את החומר מלמעלה או מלמטה? מלמטה אצלי אין כ"כ גישה לציר ומלמעלה לא רציתי כדי שהחומר לא יגיע ללחם.
-
@avironi
קשה לי להאמין שתתמיד יותר מדי עם האפייה במכשיר (מנסיון) ולכן הייתי הולך על דגם פשוט יחסית.
יש לי אופה לחם 48292 Morphy Richards במחיר של 350 +/- התוצאה הסופית ממש מוצלחת. יש בו מספיק אופציות של אפייה גם בסוגים וגם בגודל הלחם (רק אל תנסה את מתכוני העוגות שם).לגבי מה שכתבו על החור שמשאיר המלוש בתחתית הלחם יש אפשרות להוציא אותו בעדינות ובאלכסון ואז הוא כמעט לא מורגש.