דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • קטגוריות
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש
  • חוקי הפורום
כיווץ
תחומים

תחומים - פורום חרדי מקצועי

💡 רוצה לזכור קריאת שמע בזמן? לחץ כאן!
  1. דף הבית
  2. מכשירי חשמל ואלקטרוניקה
  3. מכשירים ביתיים
  4. אופה לחם מומלץ!!!

אופה לחם מומלץ!!!

מתוזמן נעוץ נעול הועבר מכשירים ביתיים
12 פוסטים 6 כותבים 859 צפיות
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • dovidD מחובר
    dovidD מחובר
    dovid ניהול
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי dovid
    #3

    אני בדיוק מתעניין לקנות.
    היה לנו מורפי ריצ'אדס ונשבר לו וו הלישה, אני זוקף את זה לחובתם (לא שמנו בטון בתבנית...).
    אולי אפשר לתקן את זה, לא בדקתי עדיין מספיק.
    אני ראיתי שבארץ מוכרים בעיקר אותם, וגם את sauter BM1303.
    בחו"ל יש המון המון חברות, בארץ זה משום מה מוצר בכלל לא פופולרי.

    עריכה ועדכון:
    לא נשבר לו הוו לישה אלא מגן פלסטיק קטן נהרס וחומרי האפיה גרמו שציר הלישה הפך להיות קשה למכשיר לסובב (טעיתי כי הוא כבר מושבת כמה שנים...).
    הדגם הינו 48290 ומצאתי את החלק (התבנית) לקניה חוזרת ורכשתי.

    מנטור אישי למתכנתים (ולא רק) – להתקדם לשלב הבא!

    בכל נושא אפשר ליצור קשר dovid@tchumim.com

    א תגובה 1 תגובה אחרונה
    2
    • א מנותק
      א מנותק
      אלי TZA
      השיב לdovid ב נערך לאחרונה על ידי אלי TZA
      #4

      @dovid אמר באופה לחם מומלץ!!!:

      חומרי האפיה גרמו שציר הלישה הפך להיות קשה למכשיר לסובב

      זה בדיוק הבעיה שתיארתי, אצלי ציר אחד כבר ממש קשה לסיבוב והשני קצת. לפני השימוש אני מסובב ביד כמה סיבובים חזקים וזה משחרר.

      לא יודע אם זה קשור למגן פלסטיק, אצלי שניהם שלמים אבל בהחלט אפשר לראות את החריץ בינם לציר שהלכלוך נכנס משם.

      מייל: eli846846@gmail.com

      dovidD תגובה 1 תגובה אחרונה
      1
      • dovidD מחובר
        dovidD מחובר
        dovid ניהול
        השיב לאלי TZA ב נערך לאחרונה על ידי dovid
        #5

        @אלי-tza אצלי יש רק אחד, שחררתי עם WD40 וזה ריכך את זה ממצב של ממש אבן למצב של מסתובב בקושי.
        בכל מקרה קניתי כעת תבנית חדשה ב140 ש"ח באתר sakit, אעדכן בהמשך.
        מי שהולך לקנות באמת לא הייתי ממליץ לו על מופרי-ריצ'ארדס במיוחד שזה קרא גם לך.

        מנטור אישי למתכנתים (ולא רק) – להתקדם לשלב הבא!

        בכל נושא אפשר ליצור קשר dovid@tchumim.com

        תגובה 1 תגובה אחרונה
        1
        • zvinissimZ מנותק
          zvinissimZ מנותק
          zvinissim
          השיב לavironi ב נערך לאחרונה על ידי
          #6

          @avironi לפני הרבה שנים גם אני "התלהבתי" מאופה לחם (בעיקר לקום בבוקר עם ניחוח של אפיה) אבל מהר מאוד התאכזבתי.
          קניתי אופה לחם יחסית גדול (עם 2 להבים) וכל לחם שעשיתי יצא לי "בור" בתחתית הלחם.
          כלומר - הלהבים יושבים בלחם ושמוציאם אותם ישנו חור של הלהב ועכשיו חצי לחם הלך בגלל החור הזה.

          בקיצור התאכזבתי נורא.
          בהמשך ניסיתי לחפש מכשיר עם להב מתקפל בזמן האפייה (יש לי פוסט על זה צריך רק לחפש אותו) יש מכשיר אחד והוא לא משהוא.
          יש עוד דרך היא שלפני האפייה להוציא את הלהב (לא נראה לי שמשהו יקום במיוחד בלילה לעשות את זה או לחכות לסוף זמן לישה).

          לדעתי האישית מי שרוצה לעשות לחם בבית בצורה שניתן להשתמש בה בפרוסות היא בדרך הבאה: (וזה מה שאני עושה)

          1. להכין את הבצק במיקסר.
          2. התפחה ראשונה
          3. לקנות תבנית עם מכסה כזה ולשים כ 450 גרם בצק בתבנית (בצורת נקניק) ולסגור את המכסה
          4. התפחה שניה
          5. להכניס לתנור - ולא לשכוח לשכוח לשים בתחתית התנור כלי עם מים חמים מורתחים בזמן האפייה.
          6. לאחר האפייה מוצאים את התבנית ופותחים אתה והופכים להוציא את הלחם.
            ויש לכם לכם מלבני.

          בנוסף אני חשבתי בשבוע שעבר על רעיון של לקחת תבנית אינגל גדולה ורחבה של לחם ולאחר הכנסת הבצק לשים תבנית פח עם משקולת שישמש כמכסה (לא ניסיתי)

          באותו עיקרון לדעתי ניתן להכין בצק ולהקפיא אותו במנות ואז לילה קודם שמים בתבנית ולהפשרה איטית בתנור ולשים שעון שבת לאפיה (לא ניסיתי)

          מצ"ב תמונות של התבנית שלי

          bd9ca3a5-5a22-47a0-a1dd-2f6c68835368-image.png

          060acbaa-8482-47c6-b466-ebc385e5355b-image.png

          פורום אופיס
          לכל הטיפים שלי

          dovidD תגובה 1 תגובה אחרונה
          2
          • dovidD מחובר
            dovidD מחובר
            dovid ניהול
            השיב לzvinissim ב נערך לאחרונה על ידי
            #7

            @zvinissim אצלנו הלחם היה יוצא מצויין, אולי זה עניין של מתכון.

            מנטור אישי למתכנתים (ולא רק) – להתקדם לשלב הבא!

            בכל נושא אפשר ליצור קשר dovid@tchumim.com

            zvinissimZ תגובה 1 תגובה אחרונה
            0
            • zvinissimZ מנותק
              zvinissimZ מנותק
              zvinissim
              השיב לdovid ב נערך לאחרונה על ידי
              #8

              @dovid אמר באופה לחם מומלץ!!!:

              @zvinissim אצלנו הלחם היה יוצא מצויין, אולי זה עניין של מתכון.

              @dovid ואיך אתה מסתדר עם החור של הלהב בקרקעית הלחם?
              הרי הלהב נאפה עם הלחם ויש לו צורה באפיה

              פורום אופיס
              לכל הטיפים שלי

              א תגובה 1 תגובה אחרונה
              0
              • א מנותק
                א מנותק
                אלי TZA
                השיב לzvinissim ב נערך לאחרונה על ידי אלי TZA
                #9

                @zvinissim יש חור וזהו, למה צריך "להסתדר" איתו?

                @dovid אמר באופה לחם מומלץ!!!:

                שחררתי עם WD40

                ריססת את החומר מלמעלה או מלמטה? מלמטה אצלי אין כ"כ גישה לציר ומלמעלה לא רציתי כדי שהחומר לא יגיע ללחם.

                מייל: eli846846@gmail.com

                A תגובה 1 תגובה אחרונה
                0
                • A מנותק
                  A מנותק
                  adam11
                  השיב לאלי TZA ב נערך לאחרונה על ידי
                  #10

                  @אלי-tza חחחח תשובה יפה...באמת לפעמים לא הכל מושלם אבל אתה יודעים אוכלים את זה...וזהו.
                  רק לא הבנתי למה אמרת שהלך חצי מהלחם בגלל החור?

                  תגובה 1 תגובה אחרונה
                  0
                  • אבי יםא מנותק
                    אבי יםא מנותק
                    אבי ים
                    השיב לavironi ב נערך לאחרונה על ידי
                    #11

                    @avironi
                    קשה לי להאמין שתתמיד יותר מדי עם האפייה במכשיר (מנסיון) ולכן הייתי הולך על דגם פשוט יחסית.
                    יש לי אופה לחם 48292 Morphy Richards במחיר של 350 +/- התוצאה הסופית ממש מוצלחת. יש בו מספיק אופציות של אפייה גם בסוגים וגם בגודל הלחם (רק אל תנסה את מתכוני העוגות שם).

                    לגבי מה שכתבו על החור שמשאיר המלוש בתחתית הלחם יש אפשרות להוציא אותו בעדינות ובאלכסון ואז הוא כמעט לא מורגש.

                    A תגובה 1 תגובה אחרונה
                    0
                    • A מנותק
                      A מנותק
                      adam11
                      השיב לאבי ים ב נערך לאחרונה על ידי
                      #12
                      פוסט זה נמחק!
                      תגובה 1 תגובה אחרונה
                      0

                      בא תתחבר לדף היומי!
                      • התחברות

                      • אין לך חשבון עדיין? הרשמה

                      • התחברו או הירשמו כדי לחפש.
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון
                      0
                      • דף הבית
                      • קטגוריות
                      • פוסטים אחרונים
                      • משתמשים
                      • חיפוש
                      • חוקי הפורום