ניווט

    תחומים
    • הרשמה
    • התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • משתמשים
    • חיפוש
    • מקצועות
    חוקי הפורום

    אופה לחם מומלץ!!!

    מכשירים ביתיים
    6
    12
    214
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • A
      avironi נערך לאחרונה על ידי

      בס"ד
      שלום לכולם!!
      מישהו יכול להמליץ לי על אופה לחם טוב???ואיכותי שיש לו אותו כבר הרבה זמן??
      תודה רבה!!!

      א zvinissim אבי ים 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • א
        אלי TZA @avironi נערך לאחרונה על ידי

        @avironi יש לי אותו כבר שנה, עלה לי בזמנו ₪341 דרך זאפ אאל"ט. עובד אצלי די קשה. שתי בעיות יש לו אצלי: 1. מידי פעם כשקשה לו מידי יש בום כזה כאילו שהגלגל שיניים של המנוע החליק. נדיר אבל קורה. 2. הצירים בתחתית התבנית שעליהם נהיים קשים לסיבוב עם הזמן, כנראה חודר לכלוך מהתבנית. זה קשה לסיבוב רק אחרי שהתבנית התייבשה וגם אז זה לא באמת מפריע למכשיר לעבוד כי אחרי כמה סיבובים זה משתחרר. אני מסובב ביד כמה סיבובים לשחרר לפני ההכנסה למכשיר אבל גם כשלא המנוע מתגבר על זה (אבל אולי גורם יותר לבעיה הראשונה.

        תכלס המכשיר עובד קשה ועובד טוב, יש דברים קטנים שאולי בעתיד יהפכו לתקלה של ממש.

        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • dovid
          dovid נערך לאחרונה על ידי dovid

          אני בדיוק מתעניין לקנות.
          היה לנו מורפי ריצ'אדס ונשבר לו וו הלישה, אני זוקף את זה לחובתם (לא שמנו בטון בתבנית...).
          אולי אפשר לתקן את זה, לא בדקתי עדיין מספיק.
          אני ראיתי שבארץ מוכרים בעיקר אותם, וגם את sauter BM1303.
          בחו"ל יש המון המון חברות, בארץ זה משום מה מוצר בכלל לא פופולרי.

          עריכה ועדכון:
          לא נשבר לו הוו לישה אלא מגן פלסטיק קטן נהרס וחומרי האפיה גרמו שציר הלישה הפך להיות קשה למכשיר לסובב (טעיתי כי הוא כבר מושבת כמה שנים...).
          הדגם הינו 48290 ומצאתי את החלק (התבנית) לקניה חוזרת ורכשתי.

          א תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
          • א
            אלי TZA @dovid נערך לאחרונה על ידי אלי TZA

            @dovid אמר באופה לחם מומלץ!!!:

            חומרי האפיה גרמו שציר הלישה הפך להיות קשה למכשיר לסובב

            זה בדיוק הבעיה שתיארתי, אצלי ציר אחד כבר ממש קשה לסיבוב והשני קצת. לפני השימוש אני מסובב ביד כמה סיבובים חזקים וזה משחרר.

            לא יודע אם זה קשור למגן פלסטיק, אצלי שניהם שלמים אבל בהחלט אפשר לראות את החריץ בינם לציר שהלכלוך נכנס משם.

            dovid תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • dovid
              dovid @אלי TZA נערך לאחרונה על ידי dovid

              @אלי-tza אצלי יש רק אחד, שחררתי עם WD40 וזה ריכך את זה ממצב של ממש אבן למצב של מסתובב בקושי.
              בכל מקרה קניתי כעת תבנית חדשה ב140 ש"ח באתר sakit, אעדכן בהמשך.
              מי שהולך לקנות באמת לא הייתי ממליץ לו על מופרי-ריצ'ארדס במיוחד שזה קרא גם לך.

              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • zvinissim
                zvinissim @avironi נערך לאחרונה על ידי

                @avironi לפני הרבה שנים גם אני "התלהבתי" מאופה לחם (בעיקר לקום בבוקר עם ניחוח של אפיה) אבל מהר מאוד התאכזבתי.
                קניתי אופה לחם יחסית גדול (עם 2 להבים) וכל לחם שעשיתי יצא לי "בור" בתחתית הלחם.
                כלומר - הלהבים יושבים בלחם ושמוציאם אותם ישנו חור של הלהב ועכשיו חצי לחם הלך בגלל החור הזה.

                בקיצור התאכזבתי נורא.
                בהמשך ניסיתי לחפש מכשיר עם להב מתקפל בזמן האפייה (יש לי פוסט על זה צריך רק לחפש אותו) יש מכשיר אחד והוא לא משהוא.
                יש עוד דרך היא שלפני האפייה להוציא את הלהב (לא נראה לי שמשהו יקום במיוחד בלילה לעשות את זה או לחכות לסוף זמן לישה).

                לדעתי האישית מי שרוצה לעשות לחם בבית בצורה שניתן להשתמש בה בפרוסות היא בדרך הבאה: (וזה מה שאני עושה)

                1. להכין את הבצק במיקסר.
                2. התפחה ראשונה
                3. לקנות תבנית עם מכסה כזה ולשים כ 450 גרם בצק בתבנית (בצורת נקניק) ולסגור את המכסה
                4. התפחה שניה
                5. להכניס לתנור - ולא לשכוח לשכוח לשים בתחתית התנור כלי עם מים חמים מורתחים בזמן האפייה.
                6. לאחר האפייה מוצאים את התבנית ופותחים אתה והופכים להוציא את הלחם.
                  ויש לכם לכם מלבני.

                בנוסף אני חשבתי בשבוע שעבר על רעיון של לקחת תבנית אינגל גדולה ורחבה של לחם ולאחר הכנסת הבצק לשים תבנית פח עם משקולת שישמש כמכסה (לא ניסיתי)

                באותו עיקרון לדעתי ניתן להכין בצק ולהקפיא אותו במנות ואז לילה קודם שמים בתבנית ולהפשרה איטית בתנור ולשים שעון שבת לאפיה (לא ניסיתי)

                מצ"ב תמונות של התבנית שלי

                bd9ca3a5-5a22-47a0-a1dd-2f6c68835368-image.png

                060acbaa-8482-47c6-b466-ebc385e5355b-image.png

                dovid תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                • dovid
                  dovid @zvinissim נערך לאחרונה על ידי

                  @zvinissim אצלנו הלחם היה יוצא מצויין, אולי זה עניין של מתכון.

                  zvinissim תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • zvinissim
                    zvinissim @dovid נערך לאחרונה על ידי

                    @dovid אמר באופה לחם מומלץ!!!:

                    @zvinissim אצלנו הלחם היה יוצא מצויין, אולי זה עניין של מתכון.

                    @dovid ואיך אתה מסתדר עם החור של הלהב בקרקעית הלחם?
                    הרי הלהב נאפה עם הלחם ויש לו צורה באפיה

                    א תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • א
                      אלי TZA @zvinissim נערך לאחרונה על ידי אלי TZA

                      @zvinissim יש חור וזהו, למה צריך "להסתדר" איתו?

                      @dovid אמר באופה לחם מומלץ!!!:

                      שחררתי עם WD40

                      ריססת את החומר מלמעלה או מלמטה? מלמטה אצלי אין כ"כ גישה לציר ומלמעלה לא רציתי כדי שהחומר לא יגיע ללחם.

                      A תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • A
                        adam11 @אלי TZA נערך לאחרונה על ידי

                        @אלי-tza חחחח תשובה יפה...באמת לפעמים לא הכל מושלם אבל אתה יודעים אוכלים את זה...וזהו.
                        רק לא הבנתי למה אמרת שהלך חצי מהלחם בגלל החור?

                        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • אבי ים
                          אבי ים @avironi נערך לאחרונה על ידי

                          @avironi
                          קשה לי להאמין שתתמיד יותר מדי עם האפייה במכשיר (מנסיון) ולכן הייתי הולך על דגם פשוט יחסית.
                          יש לי אופה לחם 48292 Morphy Richards במחיר של 350 +/- התוצאה הסופית ממש מוצלחת. יש בו מספיק אופציות של אפייה גם בסוגים וגם בגודל הלחם (רק אל תנסה את מתכוני העוגות שם).

                          לגבי מה שכתבו על החור שמשאיר המלוש בתחתית הלחם יש אפשרות להוציא אותו בעדינות ובאלכסון ואז הוא כמעט לא מורגש.

                          A תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • A
                            adam11 @אבי ים נערך לאחרונה על ידי

                            פוסט זה נמחק!
                            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • 1 / 1
                            • First post
                              Last post
                            בא תתחבר לדף היומי!