• דף הבית
  • קטגוריות
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש
  • חוקי הפורום
כיווץ
תחומים

תחומים - פורום חרדי מקצועי

אופה לחם מומלץ!!!

מתוזמן נעוץ נעול הועבר מכשירים ביתיים
12 פוסטים 6 כותבים 633 צפיות
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • A מנותק
    A מנותק
    avironi
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי
    #1

    בס"ד
    שלום לכולם!!
    מישהו יכול להמליץ לי על אופה לחם טוב???ואיכותי שיש לו אותו כבר הרבה זמן??
    תודה רבה!!!

    א zvinissimZ אבי יםא 3 תגובות תגובה אחרונה
    0
  • א מנותק
    א מנותק
    אלי TZA
    השיב לavironi ב נערך לאחרונה על ידי
    #2

    @avironi יש לי אותו כבר שנה, עלה לי בזמנו ₪341 דרך זאפ אאל"ט. עובד אצלי די קשה. שתי בעיות יש לו אצלי: 1. מידי פעם כשקשה לו מידי יש בום כזה כאילו שהגלגל שיניים של המנוע החליק. נדיר אבל קורה. 2. הצירים בתחתית התבנית שעליהם נהיים קשים לסיבוב עם הזמן, כנראה חודר לכלוך מהתבנית. זה קשה לסיבוב רק אחרי שהתבנית התייבשה וגם אז זה לא באמת מפריע למכשיר לעבוד כי אחרי כמה סיבובים זה משתחרר. אני מסובב ביד כמה סיבובים לשחרר לפני ההכנסה למכשיר אבל גם כשלא המנוע מתגבר על זה (אבל אולי גורם יותר לבעיה הראשונה.

    תכלס המכשיר עובד קשה ועובד טוב, יש דברים קטנים שאולי בעתיד יהפכו לתקלה של ממש.

    מייל: eli846846@gmail.com

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • dovidD מנותק
    dovidD מנותק
    dovid ניהול
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי dovid
    #3

    אני בדיוק מתעניין לקנות.
    היה לנו מורפי ריצ'אדס ונשבר לו וו הלישה, אני זוקף את זה לחובתם (לא שמנו בטון בתבנית...).
    אולי אפשר לתקן את זה, לא בדקתי עדיין מספיק.
    אני ראיתי שבארץ מוכרים בעיקר אותם, וגם את sauter BM1303.
    בחו"ל יש המון המון חברות, בארץ זה משום מה מוצר בכלל לא פופולרי.

    עריכה ועדכון:
    לא נשבר לו הוו לישה אלא מגן פלסטיק קטן נהרס וחומרי האפיה גרמו שציר הלישה הפך להיות קשה למכשיר לסובב (טעיתי כי הוא כבר מושבת כמה שנים...).
    הדגם הינו 48290 ומצאתי את החלק (התבנית) לקניה חוזרת ורכשתי.

    אפשר ליצור קשר dovid@tchumim.com

    א תגובה 1 תגובה אחרונה
    2
  • א מנותק
    א מנותק
    אלי TZA
    השיב לdovid ב נערך לאחרונה על ידי אלי TZA
    #4

    @dovid אמר באופה לחם מומלץ!!!:

    חומרי האפיה גרמו שציר הלישה הפך להיות קשה למכשיר לסובב

    זה בדיוק הבעיה שתיארתי, אצלי ציר אחד כבר ממש קשה לסיבוב והשני קצת. לפני השימוש אני מסובב ביד כמה סיבובים חזקים וזה משחרר.

    לא יודע אם זה קשור למגן פלסטיק, אצלי שניהם שלמים אבל בהחלט אפשר לראות את החריץ בינם לציר שהלכלוך נכנס משם.

    מייל: eli846846@gmail.com

    dovidD תגובה 1 תגובה אחרונה
    1
  • dovidD מנותק
    dovidD מנותק
    dovid ניהול
    השיב לאלי TZA ב נערך לאחרונה על ידי dovid
    #5

    @אלי-tza אצלי יש רק אחד, שחררתי עם WD40 וזה ריכך את זה ממצב של ממש אבן למצב של מסתובב בקושי.
    בכל מקרה קניתי כעת תבנית חדשה ב140 ש"ח באתר sakit, אעדכן בהמשך.
    מי שהולך לקנות באמת לא הייתי ממליץ לו על מופרי-ריצ'ארדס במיוחד שזה קרא גם לך.

    אפשר ליצור קשר dovid@tchumim.com

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    1
  • zvinissimZ מנותק
    zvinissimZ מנותק
    zvinissim
    השיב לavironi ב נערך לאחרונה על ידי
    #6

    @avironi לפני הרבה שנים גם אני "התלהבתי" מאופה לחם (בעיקר לקום בבוקר עם ניחוח של אפיה) אבל מהר מאוד התאכזבתי.
    קניתי אופה לחם יחסית גדול (עם 2 להבים) וכל לחם שעשיתי יצא לי "בור" בתחתית הלחם.
    כלומר - הלהבים יושבים בלחם ושמוציאם אותם ישנו חור של הלהב ועכשיו חצי לחם הלך בגלל החור הזה.

    בקיצור התאכזבתי נורא.
    בהמשך ניסיתי לחפש מכשיר עם להב מתקפל בזמן האפייה (יש לי פוסט על זה צריך רק לחפש אותו) יש מכשיר אחד והוא לא משהוא.
    יש עוד דרך היא שלפני האפייה להוציא את הלהב (לא נראה לי שמשהו יקום במיוחד בלילה לעשות את זה או לחכות לסוף זמן לישה).

    לדעתי האישית מי שרוצה לעשות לחם בבית בצורה שניתן להשתמש בה בפרוסות היא בדרך הבאה: (וזה מה שאני עושה)

    1. להכין את הבצק במיקסר.
    2. התפחה ראשונה
    3. לקנות תבנית עם מכסה כזה ולשים כ 450 גרם בצק בתבנית (בצורת נקניק) ולסגור את המכסה
    4. התפחה שניה
    5. להכניס לתנור - ולא לשכוח לשכוח לשים בתחתית התנור כלי עם מים חמים מורתחים בזמן האפייה.
    6. לאחר האפייה מוצאים את התבנית ופותחים אתה והופכים להוציא את הלחם.
      ויש לכם לכם מלבני.

    בנוסף אני חשבתי בשבוע שעבר על רעיון של לקחת תבנית אינגל גדולה ורחבה של לחם ולאחר הכנסת הבצק לשים תבנית פח עם משקולת שישמש כמכסה (לא ניסיתי)

    באותו עיקרון לדעתי ניתן להכין בצק ולהקפיא אותו במנות ואז לילה קודם שמים בתבנית ולהפשרה איטית בתנור ולשים שעון שבת לאפיה (לא ניסיתי)

    מצ"ב תמונות של התבנית שלי

    bd9ca3a5-5a22-47a0-a1dd-2f6c68835368-image.png

    060acbaa-8482-47c6-b466-ebc385e5355b-image.png

    פורום אופיס
    לכל הטיפים שלי

    dovidD תגובה 1 תגובה אחרונה
    2
  • dovidD מנותק
    dovidD מנותק
    dovid ניהול
    השיב לzvinissim ב נערך לאחרונה על ידי
    #7

    @zvinissim אצלנו הלחם היה יוצא מצויין, אולי זה עניין של מתכון.

    אפשר ליצור קשר dovid@tchumim.com

    zvinissimZ תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • zvinissimZ מנותק
    zvinissimZ מנותק
    zvinissim
    השיב לdovid ב נערך לאחרונה על ידי
    #8

    @dovid אמר באופה לחם מומלץ!!!:

    @zvinissim אצלנו הלחם היה יוצא מצויין, אולי זה עניין של מתכון.

    @dovid ואיך אתה מסתדר עם החור של הלהב בקרקעית הלחם?
    הרי הלהב נאפה עם הלחם ויש לו צורה באפיה

    פורום אופיס
    לכל הטיפים שלי

    א תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • א מנותק
    א מנותק
    אלי TZA
    השיב לzvinissim ב נערך לאחרונה על ידי אלי TZA
    #9

    @zvinissim יש חור וזהו, למה צריך "להסתדר" איתו?

    @dovid אמר באופה לחם מומלץ!!!:

    שחררתי עם WD40

    ריססת את החומר מלמעלה או מלמטה? מלמטה אצלי אין כ"כ גישה לציר ומלמעלה לא רציתי כדי שהחומר לא יגיע ללחם.

    מייל: eli846846@gmail.com

    A תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • A מנותק
    A מנותק
    adam11
    השיב לאלי TZA ב נערך לאחרונה על ידי
    #10

    @אלי-tza חחחח תשובה יפה...באמת לפעמים לא הכל מושלם אבל אתה יודעים אוכלים את זה...וזהו.
    רק לא הבנתי למה אמרת שהלך חצי מהלחם בגלל החור?

    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • אבי יםא מנותק
    אבי יםא מנותק
    אבי ים
    השיב לavironi ב נערך לאחרונה על ידי
    #11

    @avironi
    קשה לי להאמין שתתמיד יותר מדי עם האפייה במכשיר (מנסיון) ולכן הייתי הולך על דגם פשוט יחסית.
    יש לי אופה לחם 48292 Morphy Richards במחיר של 350 +/- התוצאה הסופית ממש מוצלחת. יש בו מספיק אופציות של אפייה גם בסוגים וגם בגודל הלחם (רק אל תנסה את מתכוני העוגות שם).

    לגבי מה שכתבו על החור שמשאיר המלוש בתחתית הלחם יש אפשרות להוציא אותו בעדינות ובאלכסון ואז הוא כמעט לא מורגש.

    A תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
  • A מנותק
    A מנותק
    adam11
    השיב לאבי ים ב נערך לאחרונה על ידי
    #12
    פוסט זה נמחק!
    תגובה 1 תגובה אחרונה
    0

  • התחברות

  • אין לך חשבון עדיין? הרשמה

  • התחברו או הירשמו כדי לחפש.
  • פוסט ראשון
    פוסט אחרון
0
  • דף הבית
  • קטגוריות
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש
  • חוקי הפורום
  • התחברות

  • אין לך חשבון עדיין? הרשמה

  • התחברו או הירשמו כדי לחפש.