אולי זו עיצה טובה למחפש את דרכו בעולם פיתוח אתרים.
-
נתקלתי כמה פעמים באברכים וכד' שמחפשים דרך קצרה וקלה להיכנס לתחום פיתוח אתרים, זה נשמע להם משהו שאפשר לשלב עם הלימוד. והכנסה נחמדה.
מכיר אברך שהתחיל מפסיכומטרי... מיותר או לא לציין שהוא שלוש שנים בהכנה ללימודים..
אני חושב שהיום יש לי עיצה טובה..
ראשית ברור שמי שיש לו את הזמן והעקביות, וההתמדה וכו' ללמוד מא' ועד ת' זה ודאי הכי טוב מצד היכולות והידע העתידי.
אני מציע לאלו שמחפשים את הדרך הקצרה, (אין צורך להשלים לי את הפסקה...;).
בעיניי היום (בדגש על היום) פלטפורמת הפיתוח למחפשים דרך קצרה היא WIX.
אני מניח שאני מקים עלי את כל מעריצי הורדפרס וכו' ועל אחת כמה את המפתחים האורגנים. בפרט שאני לא באמת מכיר לעומק את וורדפרס וכו'.
אבל בכל זאת יורשה לי להציע.
בפלטפורמת WIX, כל משתמש [גם ללא שום הבנה באנגלית!] יכול להקים אתר וכמעט כל דבר אפשרי כיום.
כל השימוש לדברים הבסיסים++, הוא בקליקים, גרירת אלמנטים פשוטה, הקמת מסדי נתונים, חיבור אלמנטים למסדי נתונים, דפים דינמיים, טפסים, התאמה למובייל, כמובן אין ספור תבניות מוכנות. הרבה תוספים. כמעט כל אתר ניתן לבנות, ובתוספות תשלום אפשר לחסוך עבודה ולהתקין תוספים.אני מניח שפחות או יותר גם ביתר הפלטפורמות, אבל היתרון כאן הוא שאין צורך לא בהתקנת תעודת אבטחה, לא חיבורי דומיין מורכבים, לא צורך בשרת פרטי ,וכו' וכו'.
לא רואה להכנס להשוואות מפורטות אבל רוצה לדבר דוקא על החסרון. אני כבר 7 שנים עובד עם הפלטפורמה, ותמיד היה שם חסרון נצחי, האתרים שלהם היו איטיים מאוד. כך גם דירוגי מהירות היו נוראיים, לא הייתי מרשה לעצמי לכתוב כאן על המלצה כזו. עד היום.
לפני כחודשיים פניתי שוב ל-WIX (במהלך השנים הכרנו.. עקבו אחרי אתרי קוד שלי שם ) הודעתי להם שאני לקראת ייאוש מהפלטפורמה, ואז הם חשפו לי שבקרוב הם מעלים שדרוג דרמטי. שיאיץ את האתרים. התרגלתי להבטחות מן הסוג, ואז הם הביאו דרך לצפות איך יראו האתרים שלי בשדרוג החדש. ראיתי וזה באמת היה חסר תקדים.
במהלך השבועות האחרונים בזה אחר זה עברו האתרים לשדרוג החדש, ופשוט הפלטפורמה הפכה למושלמת. אתר שקיבל בעבר ציון 26 קיבל בגוגל 85 זה נהדר גם במושגי האתרים בעולם הגדול.
ממה שידוע לי הם עדין לא סיפרו על השדרוג הזה ברבים, אולי אני הראשון שכותב עליו. אני בטוח שעוד ישמעו על זה.
לענ"ד זוהי דרך קלה למי שרוצה לעבוד בתחום, ובהדרכה של חצי שעה יכול ללמוד את כל יסודות עיצוב האתר שם. אח"כ לאט לאט אפשר ללמוד קוד ולשדרג דברים יחודיים.
אני כותב ומדמיין את כרישי הפיתוח ששוחים כאן קוראים את זה ומגחכים על נחמת השוטים... אבל בכל זאת אני מכיר כל כך הרבה שהיו רוצים למצוא קיצור דרך להכניס במיידי כסף. זו אופצייה לא רעה. (מבלי להיכנס איך משיגים לקוחות.. כמובן כמובן)
נ.ב היום היעד של החברה בשונה מבעבר, כפי שאני מתרשם זה להיכנס לעולם המפתחים שיעדיפו אותם על פני קוד מלא או המתחרים. ולצד זאת להישאר פשוט למתחילים, כך שתמיד אפשר להתקדם מרמה לרמה. ויש גם את editor x עולם רספונסיבי בפנ"ע.
נכתב בצידי צידו, מה שתסתבכו יש כאן מקודדי על שגם שמחים לעזור. חייב להם המון.
-
@אבי-203 בלי לגרוע מהמלצתך, אני חייב לציין שאני הייתי חסיד מושבע של הרבה דברים.
ולמרות צדקתי לגמרי בכל מה שחשבתי על אותם דברים,
שגיתי מאוד במה שחשבתי על האחרים שלא הכרתי.תוכנת אקסס היא דוגמה מצויינת, זו תוכנה שמאפשרת למי שלא מכיר אף אות באנגלית להקים תוכנה עם יכולות לא רעות, ועם ידע מקצועי, יכולות מרשימות במינימום פעולות ומאמץ. ועדיין המלצה להתחיל שמה היא מבחינתי תקרת זכוכית לכל החיים.
אתה חושב שwix טוב? קח אומץ ותעשה "שלום עולם" בסביבה אחרת וככה יהיה לך גם מדד, וגם מושגים - תלמד לאיזה מטרות wix היא הכי בעולם ומתי יש דרכים קלות ממנה. כי כעת אתה בסכנת הLaw of the instrument: "אני מניח שזה מפתה, אם הכלי היחיד שיש לך הוא פטיש, להתייחס לכל דבר כאילו היה מסמר".
-
@dovid טיפשי מצידי להרהר במה שאתה כותב בתחום.
כמו שהצהרתי שמי שרוצה להיות מפתח ולהתפתח, בודאי שילך ללמוד מאפס אולי יום אחד יפתח WIX משלו.
אני מנסה להציע למי שמחפש להישאר בעולמו, במינימום זמן. זו אופציה. תקן אותי אם אני טועה. אם היה קונים לאקסס אולי זו גם אפשרות למרות שלי WIX היתה קלה פי כמה וכמה מאקסס.
ושוב אחהמ"ר כמו שאומרים במחוזותינו. -
@dovid ניסוח מדויק!
רק מניח שרוב הבוחרים בדרך הזו, בסבירות גבוהה כשיגיעו לחסם הראשון יגלו ש-WIX (חברה מצליחה לא קטנה...) פרצו אותו לפני שהגיע אליו.
במהלך השנים אלפי! דברים שבעבר לא יכולתי לעשות אפשריים כיום.
אני לא אומר שאני לא נתקל בחסמים בתחום css וגם בפונקציות כל שהם.
אבל בכל זאת הקצב שם מהיר, היום אפשר להוסיף מודולים וכוכו'.
אני נזכר שאחד ממנהלי המוצר שם אמר לי מפורש שזה היעד שלהם שמפתחים יעבדו שם. אז סביר להניח שאם זו המגמה הם יעשו הכל לאפשר אותה. -
@dovid אמר באולי זו עיצה טובה למחפש את דרכו בעולם פיתוח אתרים.:
כי כעת אתה בסכנת....
תוכנת אקסס ... תקרת זכוכית לכל החייםיותר כמו אקווריום... ומי יתן לי אפילו פטיש להשתחרר ממנו, כי עדיין אני חוזר לסינר של אקסס כשאני צריך משהו מהר...
אכן הנקודה ש @אבי-203 מעלה היא חשובה. את Wix אני בכלל לא מכיר, אבל כיוון שהזמן שלי הוא לא אינסופי, אני מעדיף להיות מומחה במשהו אחד מאשר להכיר מלמעלה הכל. וכי יש פלטפורמה שאין בה חסמים? לא לכל אחד יש את הזמן להכיר את כל הפלטפורמות שיש, ולו רק בשביל להחליט מה הכיוון שלו.
אז ישר כח על הכיוון המפורט!אני הספקתי בשנה האחרונה להכיר ולפתח כמה דברים בסי שארפ, JS, Node, CSS, WordPress, שיחקתי עם Python ו-PHP, ובסיסי נתונים שונים כמו מונגו, ו-Postgress.
בסיכום זכיתי גם לבלוע כמה וכמה תיסכולים, ואולי יצאתי קצת יותר מכוון...אני מודה ל@dovid שמכה על קודקודי ואומר לי גדל...
-
@odeddvir בשביל לבנות אתר בסטנדרט, ברוחו של @dovid . צריך ללמוד HTML וCSS וכמובן JS ו SQL וכו' וכו' כל כך הרבה.
המעלה ב- WIX שפשוט לא צריך לדעת כלום. (יתרון: גרפיקאים או בעלי חוש עיצובי.. ) אם רוצים להתפתח נעזרים ב JS ויש להם מדריכים בלי סוף. וכמובן תחומים..
אני כבר 4 שנים עם לקוחות, כל מה שקרה ואמרתי שאני לא יכול, היום זה אפשרי ועשיתי, אפילו הנפקת pdf ברקודים דיאגרמות, API עם כל דבר, מודולים, רק השבוע קרה לי שנרתעתי מפרוייקט לבנות אתר עם אפשרות עיצוב תמונות עריכה סוג של פוטושופ אינטרנטי. ועדין לא בדקתי רק בשמיעה ראשונית נשמע לי מורכב.וחוץ מהמקרה הזה, ביחס לשוק יש לי את כל הכלים להציע. לכל לקוח לכל עבודה.
אז השאלה היא כמה אני צריך לאבד זמן לימוד ועבודה, ביחס לכמה עבודות אני אפסיד.
הנקודה שהיה חסרון דרמטי עם המהירות, ואת זה באתי לבשר שהוא כבר אינו.
אני משוכנע שאני יכול לקחת כל אדם עם אינטואיציה בסיסית ובחצי שעה-שעה אני מלמד אותו את יסודות המערכת. והוא למחרת מגיש הצעות מחיר של עסקאות ב-10 אלף.וכמובן גם אני מצטרך כמוכה (כ"ף דגושה) מ@dovid שאומר גדל וגם משקה..
-
@odeddvir כל פלטפורמה יש בה מגבלות אבל אין בה חסמים.
הנה אני התחלתי בפלטפורמה אחת ועברתי לאחרת וכו'. מאקסס ספק גדול אם הייתי יוצא, היא מידי טובה מכדי לעזוב אותה. אבי נמצא כעת בסביבה דומה, והוא מנסה לשכנע אותי שזה מקרה שונה. בסדר, אני בעד.. -
@אבי-203 אמר באולי זו עיצה טובה למחפש את דרכו בעולם פיתוח אתרים.:
אז השאלה היא כמה אני צריך לאבד זמן לימוד ועבודה, ביחס לכמה עבודות אני אפסיד.
אם אתה נהנה עכשיו, ויש מספיק לקוחות, ולא נראה לך שהשוק ישתנה בעשור הקרוב?
אז כנראה שאין סיבה ללמוד משהו אחר.
אבל אם היית יודע מה נותנים לך הכלים האחרים יתכן שהיית מדבר אחרת
אז לכן אולי כדאי לחקור קצת יותר לעומק מה אפשר לעשות עם כל כלי, ובזמן הפנוי (אם יש לך) להקדיש קצת זמן לשחק עם כלים שונים, יתכן שתגלה שזה מעניין וכיף, ויתכן שלא.
אבל אין כל כך מה להפסיד.לדוגמה @dovid ניסה לדרבן אותי ללמוד JS, ואכן אני רואה שיש תחומים שזה יכול לעזור לי
אז מידי פעם כשיש לי זמן אני מנסה לעבור על עוד מדריך ולקלוט עוד קצת, ויום אחד כנראה אני אתקדם עם זה יותר (כנראה כשאני יתקע באמת),
אבל אני משתדל לעשות את זה בכיף, ובלי לחץ. -
@nigun דברי טעם.
אני לא חושב שיש מישהו שיכול לקום ולהצהיר שיש לו כזה דבר זמן פנוי...
ועדין אני מניח שכל פלטפורמה תעשה גם צעדים להדביק את הקצב.במקום לשרוף אלפי שעות, ואז לבדוק ולגלות, מן הנכון שאזובי הקיר ישמעו ממומחים כמוכם שרואים מלמעלה, האם באמת למי שעובד מ-0 כתיבה מלאה מHTML וכו'
האם העבודה מהירה יותר?
האם המחיר שניתן לגבות גבוה יותר?
האם היכולת גבוהה יותר, ביחס לדרישות השוק?
האם ברוב העבודות צריך את היכולות הנוספות הללו?
ובפועל מה לעומת מה זמן הלמידה או הריווח מהיכולות הנוספות?