חותך MP3
-
היישום הפופולארי אודהסיטי:
https://www.audacityteam.org/ -
-
איך אפשר לקודד מהפורמט הפנימי של audacity או של ffmpeg ל-mp3 בלי דגימה מחדש?
דגימה מחדש מתבצעת רק מול גל פיזי כדי לציין משרעת, או כאשר משנים רזולוציה כגון כדי לחסוך בנפח הנתונים.
לפי מה שאני רואה בספריית קוד פתוח NAudio כל קידוד שהוא מפוענח ל PCM ואז עושים איתו מה שרוצים, ואחר כך שוב מקודדים באיזה קידוד שרוצים.
כך שלכאורא, אם אקח קובץ MP3 ואמיר אותו ל PCM ואחזור ואקודד אותו ל MP3 יתקבל קובץ זהה לMP3 הראשון. -
@רחמים אני רואה שאתה התעמקת בתחום הרבה יותר ממני, אז מוטב שאני אשתוק... אבל אני עדיין די משוכנע שאתה לא צודק...
קח לדוגמה תמונה, אם אתה ממיר מ-jpeg (או פורמט lossy אחר) ל-bmp (או פורמט lossless אחר) ושוב ל-jpeg ברור שהאיכות יורד. אז לפום ריהטא, הוא הדין והוא הטעם להמרה מ-mp3 ל-PCM וחזרה ל-MP3. מכיון שפורמט MP3 הוא lossy, הוא חייב לדגום מחדש את הייצוג של הגל האנלוגי שמתקבלת מהייצוג הדיגטלי בפורמט PCM. וכל דגימה מחדש מוביל להפחתה באיכות.
אשמח אם תראה לי איפה אני טועה.
-
כך שלכאורא, אם אקח קובץ MP3 ואמיר אותו ל PCM ואחזור ואקודד אותו ל MP3 יתקבל קובץ זהה לMP3 הראשון.
MP3 משתמש בקידוד עם אובדן איכות. אם תפרוש את הקידוד ותקודד שוב, תאבד עוד נתונים בכל פעם. לאחר כמה עשרות פעמים תרגיש באובדן איכות משמעותי. תוכל לנסות בעצמך אם יש לך זמן, או לסמוך עלי...
המקרה היחיד שבו מקודדים מחדש הוא כדי לקבל קצב סיביות נמוך יותר.