פתיחת פורט 80 בראוטר לעולם החיצוני, יש ip קבוע
-
@shmuel754 אמר בפתיחת פורט 80 בראוטר לעולם החיצוני, יש ip קבוע:
@חוקר אמר בפתיחת פורט 80 בראוטר לעולם החיצוני, יש ip קבוע:
@חוקר אתה צריך כנראה לבחור ה WAN השני.
כעת אשמח להסבר להבין מה הולך כאן.
מה הן שני ההגדרות?בראוטר של בזק, יש 2 הגדרות WAN אחד לחיבור Adsl והשני לVdsl.
לא נראה נכון
בבזק הם עושים כבר הגדרה ראשונית של חיבור WAN ללא שם וסיסמה.
כאשר אתה מקבל את הראוטר אתה מייצר אחד חדש ע"י האשף שלהם ולכן יש 2. (אחד שאתה מייצר ואחד שכבר יוצר ע"י בזק)
בעיקרון אתה לא חייב ואתה יכול לקחת את הקיים ולערוך אותו ולשים שם שם משתמש וסיסמה ויש לך רק אחד.נראה שזה הסיפור.
-
לא כ"כ הבנתי.
הראוטר שלי למשל איפסתי אותו באיזה שהוא יום והגדרתי לו מחדש את pppoe היחיד שראיתי ושמתי בו את פרטי המשתמש שקיבלתי מהספק, וכן הגדרתי סיסמא לראוטר ושלום על ישראל.
וא"כ אין לי שמץ של מושג איך ניהיו לי שתי חשבונות WAN Interface.
לעניינו אם מישהו ירצה להרחיב הייתי שמח לדעת ולהבין יותר טוב עבור מה משמש כל חשבון, ומה יוסיף לי להוסיף חשבונות, ואיך זה השפיע על הבעיה שהייתה לי מגישה מהרשת החיצונית מה היא קשורה לשני הרשתות.
גם לינקים בסדר, אין צורך לכתוב שברים שכבר כתובים..
בכל זאת שמי "חוקר"..
תודה -
@dovid אמר בפתיחת פורט 80 בראוטר לעולם החיצוני, יש ip קבוע:
הבנת מה שאני כתבתי
כתבתי בהתחלה שלא הבנתי..
מה שלא סיפק אותי במה שכתבת הוא איך אני קובע שהרשת היא חיצונית, ולמה יכולים לשמש מספר רשתות, איפה אני מזהה את מקור ההגעה, ועבור מה משמש אותי מספר הרשתות (משהוא אחד אני כבר ראיתי שזה השפיע האם זה היה פתוח לי חצוני או לא) -
@zvinissim אמר בפתיחת פורט 80 בראוטר לעולם החיצוני, יש ip קבוע:
@חוקר אתה צריך כנראה לבחור ה WAN השני.
כעת אשמח להסבר להבין מה הולך כאן.
מה הן שני ההגדרות?בראוטר של בזק, יש 2 הגדרות WAN אחד לחיבור Adsl והשני לVdsl.
לא נראה נכון
בבזק הם עושים כבר הגדרה ראשונית של חיבור WAN ללא שם וסיסמה.
כאשר אתה מקבל את הראוטר אתה מייצר אחד חדש ע"י האשף שלהם ולכן יש 2. (אחד שאתה מייצר ואחד שכבר יוצר ע"י בזק)
בעיקרון אתה לא חייב ואתה יכול לקחת את הקיים ולערוך אותו ולשים שם שם משתמש וסיסמה ויש לך רק אחד.נראה שזה הסיפור.
לחיבור ADSL נדרש interface ATM 8/48 ולVDSL נדרש PTM.
תקח מודם שהוא גם ADSL וגם VDSL תמצא 2 הגדרות WAN, מה שבזק עושים באשף שלהם לא מכיר.
לרוב מגדירים את שני החיבורים בשם המשתמש והסיסמה כך שאם יש רק ADSL שגם יהיה חיבור.
גם במודם של @חוקר יש 2 הגדרות לחיבורים WAN ולכן זה לא עבד לא, כי הגדיר את הWAN של החיבור הלא פעיל.
-
תקח מודם שהוא גם ADSL וגם VDSL תמצא 2 הגדרות WAN, מה שבזק עושים באשף שלהם לא מכיר.
לרוב מגדירים את שני החיבורים בשם המשתמש והסיסמה כך שאם יש רק ADSL שגם יהיה חיבור.
גם במודם של @חוקר יש 2 הגדרות לחיבורים WAN ולכן זה לא עבד לא, כי הגדיר את הWAN של החיבור הלא פעיל.@Shmuel754 אתה רוצה להיות הרביעי או החמישי שהפסידו אצלי השבוע. (בעבודה)
הדגשתי את הציטוט שלך.
אדם נורמלי לא נכנס להגדרות הWAN ומשנים שם. אלה ברגע שאתה מחבר את המודם יש יש לך אשף חיבור ושם רושם את השם משתמש והסיסמה.
ה"חכמים" יותר נכנסים לניהול ועושים את האשף.
מיכן נובע ה 2 שורות.עכשיו תסביר לי למה צריך לרשום את השם משתמש והסיסמה גם ה AFSL וגם ו VDSL?
אין שום היגיון בגם וגם
אם אתה בחיבור עד 15M תרשום ב ADSL ואל תרשום ב VDSL.רוצה עוד כמה סודות מהמודם של בזק?
אני משתדל להתרחק ממנו
לצערי היה לי מודם של בזק (בלית בריריה) והיתי צריך לשנות הגדרה מסוימת וגיליתי כמה דברים נסתרים שלא מגלים (לא זוכר את הדגם אבל אני מניח שכולם פחות או יותר אותו ממשק)
עריכה:
אדרבה
ש @חוקר יעלה 2 צילומי מסך של חיבורי הWAN ונראה את ההגדרות -
רוצה עוד כמה סודות מהמודם של בזק?
אדרבא
-
ש @חוקר יעלה 2 צילומי מסך של חיבורי הWAN ונראה את ההגדרות
חוץ מכאן לא מצאתי אזכור נוסף לשני רשתות.
אולי הכוונה לזה:
-
@a0533057932 אמר בפתיחת פורט 80 בראוטר לעולם החיצוני, יש ip קבוע:
אדרבא
בבקשה
אני מעלה לך תמונות של מודם בזק (נטיגר)
כל 2 תמונות הם 2 סוגי הגדרות (אחד למשתמש הפשוט והשני "למומחים" - אנא עראף למה בזק שמו את זה).
שם לב לתפריטים בצד שמאל (אחד לבן - לפשוטי העם והשני אדום ל"מומחים") וכל 2 תמונות צמודות משתייכות לאותה הגדרה של המודם (WAN,LAN,ADSL)
התמונה האחרונה בכלל לא קיימת בתצורה הרגילה
--
--
עכשיו תסביר לי יש 8 הגדרות WAN ו- 4 הגדרות LAN מוסתרים מעיני המשתמש?
האם עוד מישהו ראה את זה?רק אני?
-
ש @חוקר יעלה 2 צילומי מסך של חיבורי הWAN ונראה את ההגדרות
חוץ מכאן לא מצאתי אזכור נוסף לשני רשתות.
תכנס ל status/wan info
-
-
עכשיו תסביר לי יש 8 הגדרות WAN ו- 4 הגדרות LAN מוסתרים מעיני המשתמש?
האם עוד מישהו ראה את זה?מה נותן למשתמש שיש לו 8 הגדרות?
ניתן לחבר 8 במקביל?
או שיש מוכן 8 שמורים וניתן בקלות להגדיר ולשנות מי ישמש כעת כחיבור הפעיל? -
מה נותן למשתמש שיש לו 8 הגדרות?
ניתן לחבר 8 במקביל?
או שיש מוכן 8 שמורים וניתן בקלות להגדיר ולשנות מי ישמש כעת כחיבור הפעיל?@חוקר למשתמש הפשוט/הביתי אין מה לעשות עם זה.
מה גם ההגדרות האלו נסתרות.
גם אם היה ניתן להשתמש אתה לא תוכל. בכדי להשתמש צריך 2 נקודות ויותר של חיבור RJ-11 (החיבור האפור של בזק בראוטר שלך) ולך יש רק אחד.ישנם ראוטרים שיודעים לעבוד עם כמה WAN במקביל..
במודמים אלו ניתן להגדיר 1 או 2 מיציאות של ה RJ-45 יהיו WAN ועובדים עם מודם או מתאם סיב לחיבור.
עושים כך כאשר רוצים לשים 2 ספקים במקביל באותו ראוטר מסבות שונות (כגיבוי או 2 ניתובים)מקווה שלא סטיתי מהנושא